Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Ameliyat sayesinde herhangi bir ilaç kullanmadan diyabetten kurtulabilirsiniz<

        Genel Cerrahi Uzmanı Dr. Ersun Topal, 1999 yılında Brezilyalı Cerra Auero De Paula tarafından literatüre kazandırılan bu ameliyatın Bursa'da, ilk kez özel bir hastanede yapıldığını söyledi. Dr. Topal, "Bu ameliyatla, 15 yıldır diyabeti (şeker hastalığı) mevcut olan hastamız, ileal interpozisyon ameliyatını takiben şeker hastalığı ilaçlarına gerek kalmaksızın şeker hastalığına veda etti" dedi.

        Genel Cerrahi Uzmanı Dr. Ersun Topal, dünyada, toplumların büyük bir bölümünü ilgilendiren hastalık olarak nitelendirilen şeker hastalığının, hem bireysel, hem de toplumsal olarak insan sağlığını olumsuz etkilediğini söyledi.

        HEM YAŞAM KALİTESİNE HEM EKONOMİYE ZARAR!

        Bireylerin yaşam kalitesini ciddi anlamda bozan bu hastalığın, kişilere ekonomik külfet de getirdiğine dikkat çeken Dr. Topal, "Bu nedenle diyabet ve komplikasyonlarının önlenmesinin ve etkin tedavisinin ülkelerin ulusal sağlık politika hedefleri arasında olması kaçınılmazdır" diye konuştu.

        Ülkemizde Sağlık Bakanlığı ve buraya bağlı olan Türkiye Halk Sağlığı Kurumu tarafından ulusal diyabet programları yürütülmekte olduğunu hatırlatan Dr. Ersun Topal, şöyle konuştu: "Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Obezite Diyabet ve Metabolik Hastalıklar Daire Başkanlığı tarafından yapılan 'Türkiye Diyabet Programı 2015-2020' adlı çalışmada şöyle denmektedir; Özellikle tüm dünyada 'ölüme neden olan hastalıklar' listesinde 8. sırada yer alan şeker hastalığı yani diyabet, ülkemiz acısından da hem sağlık, hem de sağlığın finansmanı noktasında önemli sorunları beraberinde getirmektedir."

        RİSK FAKTÖRLERİ KONTROL ALTINA ALINMALI

        Diyabet tedavisinde hedefin, kandaki glukoz düzeyini normal seviyelere indirmek olduğunu söyleyen Dr. Topal, "Bununla birlikte diğer bir hedef de mikro ve makrovaskuler komplikasyonların ve kardiyovasküler risk faktörlerinin kontrol altına alınmasıdır. Kilo kontrolü sağlanması ve bunun yanısıra kan basıncı ve lipid düzeyleri gibi diğer bilinen risk faktörlerinin de kontrol edilmesi gereklidir" ifadesini kullandı.

        Dr. Topal, insülin kullanımına, egzersiz yapmaya, diyet programlarına riayet etmeye ve ilaç kullanımına rağmen, istenilen kan şekeri kontrolü ve organ hasarının durdurulamaz olmasının ardından ameliyatın yani metabolik cerrahi tedavisini önerdiklerini söyledi.

        ŞEKER HASTALIĞINA VEDA ETTİ

        Op. Dr. Topal, "Bu ameliyatla, 15 yıldır şeker hastalığı mevcut olan hastamız ileal interpozisyon ameliyatını takiben şeker hastalığı ilaçlarına gerek kalmaksızın şeker hastalığına veda edip, 'normal kan şekeri' düzeyleri ile ameliyatının 5. gününde taburcu edilmişti" şeklinde konuştu.

        CHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ