Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Antalya'da ameliyat olan Hasan Akyalçın felç kaldı!

        Antalya’nın Demre İlçesi’nde 2012 yılında sera çatısından düşerek bileği kırılan ve belinde çatlak oluşan Hasan Akyalçın, ayakta girdiği ameliyattan belinden aşağısı felç kalarak çıktı. Evli ve bir çocuğu bulunan Akyalçın, 4 yıldır evinde yatağa mahkum bir şekilde yaşam mücadelesi veriyor.

        Düştükten sonra Fethiye Devlet Hastanesi’ne giden Hasan Akyalçın, bileğinde parça kırık ve belinde de çatlak oluştuğunu öğrendi. Ardından bileğinden ameliyat olması gerektiğini, hastanede ise yeterli tesisatın olmadığı bilgisini alan Akyalçın, ardından Finike Devlet Hastanesi’ne gitti. Finike’de de aynı yanıt verilen Akyalçın, soluğu Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde aldı.

        ''AMELİYATA GİRMEZSEN FELÇ OLURSUN''

        İddialara göre, burada acilden giriş yapan Hasan Akyalçın’a, Beyin ve Sinir Cerrahı Op. Dr. C.Ö., bileğinden önce belinden ameliyat olması gerektiğini söyledi. Dr. Özdemir’in 'ameliyat olmasan felç kalırsın' şeklinde ikazı üzerine ameliyat olma kararı aldığını söyleyen Hasan Akyalçın, 'Bir düşsen kalksan, hafifçe oynamadan dolayı felç kalma tehliken var' dedi. Ameliyata girdim. Ameliyattan çıktıktan sonra uyanınca, acılar içindeydim, ayaklarım yanıyordu. Hemşire geldi, ayaklarıma baktılar, hissetmiyorum deyince, doktoru çağırdılar. Doktor ayağımı anahtarla çizdi. 'Hissetmiyor musun' diye sordu, ben de 'hissetmiyorum' dedim. İkinci bir ameliyat olmam gerektiğini söyledi. İkinci ameliyattan sonra da hiçbir düzelme olmadı. Bizi Kepez’de fizik tedaviye gönderdi ambulansla. Orada 54 gün yattım, hiçbir katkısı olmadı” diye konuştu.

        SAĞLIK BAKANINA SESLENDİ: TEKRAR YÜRÜMEK İSTİYORUM

        Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik ve Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in olayı duyduktan sonra maddi, manevi olarak yardımda bulunduğunu anlatan Akyalçın, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’na, “Tekrar yürümek istiyorum” diye seslendi.

        Akyalçın, “Tarım Bakanımız ve Menderes Türel Başkanımız maddi manevi yardımda bulundu. Allah binlerce kez razı olsun onlardan. Ancak ben Sağlık Bakanımız Mehmet Müezzinoğlu’ndan beni tekrar yürütmesini istiyorum. Tedavimi ettirmesini rica ediyorum” şeklinde konuştu.

        İHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ