Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Kalsiyum deposu besinler...
        1

        Şalgam: Antioksidan ve folik asit zengini şalgam aynı zamanda bir kalsiyum deposu

        2

        Portakal: C vitamini ve kalsiyum deposu portakalı günün her saati tüketebilirsiniz

        3

        Badem: Kalsiyum ihtiyacınızı karşılamak için lezzetli atıştırmalık bademden bir avyuç yemeniz, günlük kalsiyum ihtiyacınızı karşılayacaktır

        4

        Çin Kabağı: Ülkemizde raflardaki yerini yeni yeni almaya başlayan çin kabağı ile lezzetli salatalar yapabilir, kalsiyum zengini bu sebzeyi keyifle tüketebilirsiniz.

        5

        Kuru fasulye: Türk mutfağının vazgeçilmezlerinden biri olan kuru fasulyenin aynı zamanda bir kalsiyum madeni olduğunu biliyor muydunuz?

        6

        Konserve somon: Fazla yağını aldıktan sonra ufak bir kutu konserve somon ile hem formunuzu koruyabilir hem de kalsiyum ihtiyacınızı giderebilirsiniz.

        7

        Sardalya: Kalsiyumun yanı sıra Omega3 ve D vitamini deposu sardunyayı ister salataya karıştırın, ister tek başına afiyetle tüketin

        8

        Kuru incir: Bir taşla iki kuş! Hem tatlı ihtiyacınızı, hem de günlük kalsiyum ihtiyacınızı bir besinle karşılayabilirsiniz.

        9

        Mısır gevreği: Özellikle çocukların favori kahvaltı tercihi mısır gevreği aynı zamanda bir kalsiyum deposu

        10

        Susam: Tansiyonu dengeleme özelliğinin yanı sıra pek çok kanser türüne karşı koruyucu destek veren susamın kalsiyum açısından da paha biçilemez olduğunu biliyor muydunuz?

        11

        Yosun: Lif ve iyot zengini deniz yosunu aynı zamanda bir kalsiyum deposu. Her ne kadar Türkiye'de çok tüketilmese de tiroit hastalıklarına iyi geldiği bilinen bir gerçek.

        12

        Yulaf ezmesi: Sabah kahvaltısını bol lifli ve kalsiyum zengini bir kase yulaf ezmesi ile yaparak formda kalabilir, aynı zamanda sağlığınızı koruyabilirsiniz.

        13

        Portakal suyu: Her sabah bir bardak portakal suyu içmek, günlük kalsiyum ihtiyacınızın hemen hemen tamamını karşılayacaktır.

        14

        Soya sütü: Laktoz alerjisi olanların vazgeçilmezi soya sütünü sabah kahvenize koyabilir ya da akşam yatmadan ılık olarak tüketebilirsiniz.

        15

        Soya peyniri: Soya sütü gibi soya peyniri de süt ürününe hasret yaşayanların kahvaltılarının baş tacı olduğu kadar önemli bir kalsiyum deposu