Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Malatya'da 500 öğrenciye bisiklet dağıtıldı!

        Sağlık Bakanlığı tarafından yürütülen "Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı" kapsamında Malatya'da 500 öğrenciye bisiklet dağıtıldı.

        Malatya Halk Sağlığı Müdürü Kemal Şener, Kongre Kültür Merkezi önünde düzenlenen törende, sağlıklı bir topluma doğru atılacak en önemli adımlardan birinin fiziksel hareketsizlik ve kötü beslenmeyle mücadele olduğunu söyledi.

        Şener, hareketsiz yaşamın toplum için önemli bir halk sağlığı sorunu olduğunu belirterek, toplumun obezite ile mücedele konusunda bilgi düzeyini artırmak, yeterli, dengeli beslenme ve düzenli fiziksel aktivite alışkanlığı kazanmasını teşvik etmek amacıyla Sağlık Bakanlığı Türkiye Halk Sağlığı Kurumu tarafından "Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı" yürütüldüğünü anımsattı.

        Fiziksel hareketsizliğin sadece yetişkinler için değil çocuk ve gençler için de ciddi bir sağlık sorunu ve riski oluşturduğunu anlatan Şener, şöyle devam etti:

        "Program kapsamında yurt genelinde bir milyon bisiklet dağıtımı hedeflenmiştir. Bu kapsamda Malatya Halk Sağlığı Müdürlüğü olarak bugün Malatya merkez, Battalgazi, Yeşilyurt, Akçadağ, Arguvan, Arapgir, Darende, Doğanşehir, Doğanyol, Hekimhan, Kuluncak, Pütürge ve Yazıhan ilçelerinde bulunan okullardaki öğrencilere 500 bisiklet dağıtımı yapılacak. Bugünkü etkinlikle Malatya'da toplam bin 430 bisiklet dağıtımı yapmış olacağız. Projeyle amacımız 15 yaş üzeri çocuklarda yeterli fiziksel aktivite yapılma oranlarını yüzde 62'lere çıkarmaktır. Bisiklet kullanımının yaygın olduğu ve bunu alternatif ulaşım aracı olarak benimseyen toplumlarda obezitenin daha az görüldüğü bilinmektedir."

        Konuşmanın ardından Malatya Valisi Süleyman Kamçı, öğrencilere bisikletlerini dağıttı.

        Kamçı ve beraberindekiler ayrıca öğrencilere elma, boyama kitabı, uçurtma gibi malzemeler de dağıttı.

        Bisiklet dağıtımına AK Parti Malatya İl Başkanı Hakan Kahtalı da katıldı.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ