Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık 150 gram günlük şeker tüketiminin 120 grama düşürülmesi hedefleniyor!

        Kronik hastalıklar açısından önemli bir risk faktörü olan şeker tüketimine savaş açan Türk Böbrek Vakfı, 'Aşırı Şeker Tüketiminin Önlenmesi Eylem Planı'nı Sağlık Bakanlığı'na sundu.

        5 nuTan"/ EKER kullanımının sınırlandırılması için harekete gecen vakıf tarafından hazırlanarak Sağlık Bakanlığı'na sunulan "Aşırı Şeker Tüketiminin Önlenmesi Eylem Planı" çerçevesinde, günlük şeker tüketiminin 150 gramdan 120 gram seviyesine düşürülebilmesi için çalışmalar yapılacak.

        Türk Böbrek Vakfı Başkanı Timur Erk yaptığı açıklamada, obezitenin kronik hastalıkların gelişmesinden sorumlu en önemli faktörlerin başında geldiğini aktararak. Türkiye'de obezite sınırını geçen yaklaşık 3 milyon kişi bulunduğunu aktaran Erk, "Yapılan hesaplamalar, ülke nüfusumuzun yüzde 16,5'iııi oluşturan 18 yaş altı gençlerin 1.8 milyonunun obez olduğunu gösteriyor. Diğer bir deyişle 3 milyon obezin 1,8 milyonu çocuk ve 18 yaş altı" dedi.

        'Aşırı Şeker Tüketiminin Önlenmesi Eylem Planı' çerçevesinde, 150 gram olan günlük şeker tüketiminin 120 gram seviyesine düşürülmesi hedefleniyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ