Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Enfeksiyon ve Salgın Çağın Hastalıkları Bağışıklık sistemini etkileyen 8 tuhaf şey
        1

        Her türlü tedbiri aldığınız halde hastalıklarından kurtulamıyorsanız bağışıklık sisteminiz etrafınızdaki basit ve önemsiz gördüğünüz şeylerden etkileniyor olabilir. Peki, nedir bu hastalıklara davetiye çıkaran tuhaf şeyler?

        2

        Hava Kirliliği

        Açık veya kapalı ortamlarda soluduğunuz kirli hava üst solunum yolları hastalıklarını tetiklemektedir. Özellikle kış aylarında artan salgın hastalıklar mikropların kolayca dağılmasına neden olur ve klima veya kalorifer gibi ısıtıcıların olduğu ortamlarda nem dengesi bozulduğu için viral hastalıklar kolayca ortaya çıkabilir.

        3

        Tüm Gün Oturmak

        Eğer masa başı bir işiniz varsa ve neredeyse tüm sandalyenizden hiç kalkmıyorsanız bu durum hastalıklara davetiye çıkaran bir diğer tuhaf şeydir. Hareketsiz kaldıkça düşen metabolizma hızı bağışıklık sistemini de etkiler. Enerjiniz, direnciniz ve motivasyonunuz düşer kendinizi halsiz ve yorgun hissetmeniz de kaçınılmazdır.

        4

        Kozmetik Ürünlere dikkat

        Bunu okuduğunuzda çok şaşıracaksınız fakat ne yazık ki bitkisel olmayan kozmetik ürünleri cildinize nüfus ettikten sonra hücre yapılarına zarar veren toksinler de onlarla birlikte vücudunuza girmiş oluyor. Yeterli miktarda antioksidan içeren gıda tüketmiyorsanız çeşitli rahatsızlıklar ortaya çıkabilir.

        5

        Fast-Food

        Besin değeri düşük kalorisi yüksek olan fast-food gıdaları tüketmek bağışıklık sisteminize büyük ölçüde zarar verir. Hastalıkları önleyen vitaminler ve mineraller açısından zengin yemekleri yemediğiniz takdirde vücuda giren zararlı maddeler hastalıkların oluşumuna sebebiyet verir.

        6

        Uyku Düzeni

        Düzenli ve derin bir uyku uyumak bağışıklık sistemi açısından önemlidir. Vücudun dinlenmesi ve direncinin gün boyu yüksek olması için minimum 8 saat uyunmalıdır.

        7

        Aşırı Protein Ağırlıklı Beslenmek

        Günlük kalori alımının % 10’ proteinden fazla olmamasına özen göstermeniz gerekmektedir. Aşırı miktarda hayvansal gıdalara ağırlık vermek hem sindirim sistemi için hem de bağışıklık sistemi için büyük bir engeldir.

        8

        Yalnızlık

        Hastalıkların oluşumunda güçlü bir psikolojiye sahip olmanın önemli bir rolü vardır. Yapılan araştırmalar kendini yalnız hisseden insanların daha sık hastalıklara yakalandığını göstermektedir.

        9

        Kafein Bağımlılığı

        Kahve, çay, kola ve kakao gibi kafein içeren gıdaları tükettikçe vücuttaki sıvı kaybı artar bu da metabolizma hızını yavaşlatır ve bağışıklık sistemini etkiler.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ