Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Sandığımda hangi parti kazandı? 31 Mart 2019 yerel seçimleri il il sandık sorgulama ekranı

        Sandığımda hangi parti kazandı? Şeklindeki soru vatandaşlartarafından büyük merak konusu oldu. Tüm Türkiye vatandaşlık görevini yerine getirerek oy kullandılar. Anadolu Ajansı'nın verileri güncellemesi sonrası sandıkların yüzde 99,79'u açıldı. Resmi olmayan sonuçlara göre üç büyükşehirin belediye başkanlarının da ismi belirginleşti. İşte il il seçim sonuçları ve sandık sorgulama sayfası...

        İL İL SEÇİM SONUÇLARI SORGULAMA EKRANI

        Aşağıda bulunan linke tıklayarak yaşadığınız ili ve ilçeyi seçmeniz durumunda kazanan partiyi ve aldığı oy oranını kontrol edebileceksiniz.

        İL İL SEÇİM SORGULAMA EKRANI
        REKLAM

        SANDIĞIMDA HANGİ PARTİ KAZANDI?

        2019 yerel seçimler sandık sorgulama sayfası Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) sitesinde açıldı. YSK henüz resmi sonuçları açıklamadığından dolayı sorgulayacağınız oy oranları resmi olamayan verilerdir.

        SANDIK SORGULAMA EKRANI

        2019 YEREL SEÇİM RESMİ SONUÇLAR NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

        Türkiye genelinde pek çok ilde seçim sonuçları belli oldu. Tabii kesin sonuçlar ancak YSK’nın ilan etmesiyle netleşecek. Peki YSK sonuçları ne zaman ilan edecek. Sonuçların açıklanmasında itirazların oranı belirleyecek.

        Partiler açıklanan YSK’nın açıkladığı resmi sonuçlara itiraz da yapabilecekler. Akabinde YSK itirazları değerlendirerek uygun görürse seçim sonuçlarına dair gerekli güncellemeleri gerçekleştiriyor. Yaklaşık 3 haftalık bir süreç sonunda da kesin seçim sonuçları açıklanabiliyor.

        Haberi Hazırlayan: Büşra Kamış
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ