Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Son dakika: Sedat Peker'in Beykoz'daki evine silahlı saldırı
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Suç örgütü elebaşı olduğu iddiasıyla yürütülen soruşturma kapsamında, hakkında yakalama kararı bulunan Sedat Peker'in Beykoz'daki evine kimliği belirsiz kişilerce ateş açıldı.

        Birleşik Arap Emirlikleri'nde bulunduğu iddia edilen Sedat Peker'in Beykoz'daki evine kimliği belirsiz kişiler ateş açtı. Silahlı saldırıda Peker'in korumalarından bir kişi yaralandı. Halk TV'de silahlı saldırıya ilişkin güvenlik kameraları görüntüleri yayınlandı.

        Sözcü yazarı Yılmaz Özdil, Twitter hesabından, "Sedat Peker’in evine Hyundai Accent bir araç geliyor, içinde tek kişi var, Beykoz korusuna giriyor, korunun sonunda güvenlik bariyeri var, yerden yükselen hidrolik mantar bariyer, dostça el sallıyor, bariyer açılıyor, evin önüne geliyor, bahçede güvenlik kulübesi var, orada bekleyen görevlilerle merhabalaşıyor, oturuyor, sohbet ediyor, çay ikram ediyorlar, içiyor, sigara içiyor, bu durum evdeki görevliler açısından hiç yadırgatıcı değil, çünkü Sedat Peker’i sevenler sürekli eve geliyor, Sedat Peker oradayken de bu dostça gelenleri buyur ederlerdi, çay kahve ikram ederlerdi, saldırgan belli ki bu durumu önceden gözlemlemiş, keşif yapmış, dostça sohbet ediyor, on dakika kadar sonra gideyim artık diyor, aracına biniyor, bariyerleri indirtiyor, bariyeri geçer geçmez silahını çıkarıyor, bariyerin yanında duran Yılmaz Günay’a üç el ateş ediyor, Yılmaz Günay yıllardır Sedat Peker’in yanında, sevdiği güvendiği bir insan, ikisi bacağına biri karnına isabet ediyor, bariyerleri geçmiş bulunan saldırgan vınlıyor, Yılmaz Günay hastaneye kaldırılıyor, sağlık durumu iyi, hayati tehlikesi yok" bilgisini paylaştı.

        1 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        DHA'nın haberine göre olayın ardından şüphelilerinin yakalanması için çalışma başlattı. Polis, çevredeki güvenlik kamera görüntüleri ve görgü tanıklarının ifadelerinden otomobilden ateş açanın, Günay ile önceden tanışan Ömer Şengel olduğunu tespit etti. Şengel, Sancaktepe'de gözaltına alındı. Ömer Şengel'in polise verdiği ilk ifadede, “Alacağım vardı. İstedim vermedi. Ben de o yüzden vurdum" dediği öğrenildi.

        ÖNERİLEN VİDEO
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ