Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor 2018 Dünya Kupası Senegal Senegal Kolombiya MAÇ ÖZETİ - Dünya Kupası maçları - 2018 Dünya Kupası Haberleri
        DÜNYA KUPASI HEYECANI HTSPOR ARENA'DA... SENEGAL - KOLOMBİYA MAÇININ DAKİKA DAKİKA ÖZETİ İÇİN TIKLAYINIZ

        Rusya'da düzenlenen FIFA 2018 Dünya Kupası'nın H Grubu'nda Senegal ile Kolombiya, son 16 turuna kalmak için mücadele etti.

        Samara kentindeki Samara Arena'da oynanan mücadelenin ilk yarısına VAR kararı damga vurdu... 18. dakikada gelişen atakta Senegalli Sadio Mane, Kolombiya ceza sahası içinde yerde kaldı. Maçın hakemi Milorad Mazic bu pozisyon için penaltı kararı verdi, ancak daha sonra VAR uygulamasının desteğiyle pozisyonu yeniden izleyen Sırp hakem, vermiş olduğu penaltı kararını iptal etti.

        Kolombiya'nın yıldız futbolcusu James Rodriguez, 37. dakikada sakatlanarak yerini Muriel'e bıraktı.

        Mücadelenin ilk yarısı 0-0 eşitlikle tamamlandı.

        Karşılaşmanın 2. yarısında Kolombiya daha istekli bir görüntü ortaya koydu.

        Güney Amerika temsilcisi 74. dakikada geldi. Sağ kanattan kullanılan köşe vuruşunda, Yerry Mina kafayla topu ağlara gönderdi. Kolombiya bu golle maçta 1-0 öne geçti.

        Kalan dakikalarda başka gol olmayınca, Kolombiya sahadan 1-0 galip ayrılarak grup lideri olarak son 16 turuna kaldı.

        Grubun diğer maçında Japonya, Polonya'ya 1-0 mağlup olmasına rağmen, Senegal'den 1 sarı kart az gördüğü için son 16 turuna yükseldi.

        SENEGAL'İN İKİNCİ YENİLGİSİ

        Afrika temsilcisi, tarihinde ikinci kez Dünya Kupası'nda mücadele ediyor. Japonya ve Güney Kore'nin 2002'de ortaklaşa düzenlediği organizasyonda ilk deneyimini yaşayan Senegal, çeyrek final oynama başarısını göstermişti.

        16 yıl sonra yeniden Dünya Kupası'nda yer alan Senegal, organizasyon tarihinde 8 maça çıktı. Üç galibiyet, üç beraberlik alan Afrika ekibi, Kolombiya'dan önceki tek yenilgisini Türkiye karşısında yaşamıştı. 2002'de oynanan çeyrek final mücadelesini Türkiye, İlhan Mansız'ın uzatma dakikalarında attığı 'Altın gol' ile kazanmıştı.

        Kupada oynadığı 7 maçta 11 gol atan Senegal, kalesinde ise 10 gol gördü. Afrika ekibi, FIFA dünya sıralamasında ise 27. basamakta bulunuyor.

        KOLOMBİYA 21. MAÇINDA

        Kolombiya, Rusya'daki turnuva ile 6. Dünya Kupası'nı yaşıyor. Organizasyon tarihinde oynadığı 21 maçta 9 galibiyet alan Kolombiya, 2 beraberlik ve 10 yenilgi yaşadı. Söz konusu müsabakalarda 31 gol atan Güney Amerika ekibi, kalesinde ise 29 gol gördü.

        Kolombiya, turnuva tarihinde en büyük başarısını bir önceki Dünya Kupası olan 2014'te çeyrek final oynayarak yakalamıştı. Brezilya'da teknik direktör Jose Pekerman yönetiminde tarihi bir başarı elde eden Kolombiya, bu turnuvada da deneyimli teknik adam idaresinde. Kolombiya, daha önceki organizasyonlarda 3 kez grup aşamasını geçememiş, bir kez ise son 16 turuna yükselmişti.

        2018 DÜNYA KUPASI GRUPLARI VE PUAN DURUMU 2018 DÜNYA KUPASI FİKSTÜRÜ

        SENEGAL

        Rusya'nın ev sahipliği yapacağı 21. FIFA Dünya Kupası'nda mücadele edecek Senegal Milli Takımı, tarihinde ikinci kez bu büyük organizasyonda yer aldı.

        Polonya, Kolombiya ve Japonya ile H Grubu'nda yer alan Senegal Milli Takımı'nın kupaya katılma mücadelesi, öne çıkan oyuncuları, Dünya Kupası geçmişi ve aday kadrosuyla ilgili ayrıntılar şöyle:

        KUPAYA KATILMA MÜCADELESİ

        Senegal'in tarihindeki ilk Dünya Kupası olan 2002'de takım kaptanlığını yapan ve oynanan çeyrek finalde büyük pay sahibi olan Aliou Cisse bu kez teknik direktör olarak ülkesini başarıya taşımak istiyor. Senegal, Afrika elemelerinde Madagaskar, Güney Afrika, Yeşil Burun Adaları ve Burkina Faso ile mücadele etti.

        Afrika ekibi, 2. turda Madagaskar'ı 2-2 ve 3-0'lık sonuçlarla geçerek adını 3. turda D Grubu'na yazdırdı.

        D Grubu'nda çıktığı 6 maçın 4'ünden galip ayrılan ve 2 beraberlik alan Senegal, grubunu 14 puanla namağlup lider tamamlayarak 2018 Dünya Kupası vizesi aldı.

        ÖNE ÇIKAN OYUNCULARI

        Japonya ve Güney Kore'nin ev sahipliğindeki Dünya Kupası'nda Senegal, Papa Diop, Aliou Cisse, Henri Camara ve El-Hadji Diouf gibi isimleriyle turnuvaya damga vuran takımlardan biri olmuştu. Senegal'in bu turnuvadaki yıldızı ise Liverpool ile Şampiyonlar Ligi finalinde de gol atma başarısı gösteren Sadio Mane.

        FIFA dünya sıralamasında 27'inci sırada bulunan Senegal, Rusya biletini cebine koyarken, gol dağılımı dengeli bir şekilde oldu.

        Dünya Kupası'nda zoru başarmaya çalışacak Senegal'in kadrosundaki oyuncular ağırlıklı olarak İngiltere ve Fransa liglerinde kariyerlerini sürdürüyor. Senegal'in kadrosunda Aytemiz Alanyaspor'dan Lamine Gassama da yer alıyor.

        DÜNYA KUPASI GEÇMİŞİ

        Senegal Milli Takımı, Dünya Kupası'na daha önce yalnızca 1 kez katıldı.

        Japonya ve Güney Kore'nin ev sahipliğinde 2002'de düzenlenen organizasyonda Fransa, Uruguay ve Danimarka'nın bulunduğu gruptan çıkan Senegal, son 16 Turu'nda da İsveç'i eleyerek, çeyrek finalde Türkiye'nin rakibi oldu. Afrika ekibi, 90 dakikası 0-0 sona eren karşılaşmanın uzatma dakikalarında İlhan Mansız'ın attığı "Altın Gol"le mağlup olarak elenmişti.

        Senegal'in Dünya Kupası geçmişi şöyle:

        2002 - Çeyrek final

        -------------------

        KOLOMBİYA

        Rusya'nın ev sahipliği yapacağı 21. FIFA Dünya Kupası'nda mücadele edecek Kolombiya Milli Takımı, 2014'te çeyrek finale çıkarak tarihinin en başarılı Dünya Kupası'nı oynamıştı. Güney Amerika temsilcisi, Rusya'da bu başarısının üzerine çıkmanın planlarını yapıyor.

        Polonya, Senegal ve Japonya ile H Grubu'nda yer alan Kolombiya Milli Takımı'nın kupaya katılma mücadelesi, öne çıkan oyuncuları, Dünya Kupası geçmişi ve aday kadrosuyla ilgili ayrıntılar şöyle:

        KUPAYA KATILMA MÜCADELESİ

        Deneyimli Arjantinli teknik adam Jose Pekerman'ın 6 yıldır çalıştırdığı Kolombiya, Güney Amerika Elemeleri'nde Brezilya, Arjantin, Uruguay, Peru, Şili, Paraguay, Ekvador, Bolivya ve Venezuela ile mücadele etti.

        Elemelerde çıktığı 18 maçın 7'sinden galip ayrılan, 6 beraberlik ve 5 mağlubiyet alan Kolombiya, grubunu 27 puanla 4. sırada tamamlayarak 2018 Dünya Kupası vizesi aldı.

        ÖNE ÇIKAN OYUNCULARI

        Bir önceki Dünya Kupası'nda James Rodriguez ve Radamel Falcao ikilisiyle adından söz ettiren Kolombiya, Rusya'daki organizasyonda daha deneyimli olacak iki yıldızına güveniyor.

        Güney Amerika'dan Dünya Kupası biletini kapan Kolombiya, FIFA dünya sıralamasında 16'ncı sırada yer alıyor.

        Kolombiya'nın aday kadrosunun önemli bir kısmını, kariyerlerini Arjantin, Meksika ve İspanya'da oynayan futbolcular oluşturdu.

        DÜNYA KUPASI GEÇMİŞİ

        Kolombiya Milli Takımı, Dünya Kupası'na daha önce 5 kez katıldı. Brezilya'nın 2014 yılında ev sahipliği yaptığı Dünya Kupası'nda çeyrek final oynayan Kolombiya'nın Dünya Kupası geçmişi şöyle:

        1962 - Grup aşaması

        1990 - Son 16 turu

        1994 - Grup aşaması

        1998 - Grup aşaması

        2014 - Çeyrek final

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ