Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Seneler sonra bir ilk yaşanmıştı: İki kardeşi bir araya getiren olayın ayrıntıları ortaya çıktı
        1

        Geçtiğimiz günlerde ülkenin yeni hükümdarı ilan edilen Kral III. Charles’ın oğlu Galler Prensi William ve Galler Prensesi eşi Kate Middleton Windsor Kalesi’nin önünde halkla bir araya geldi. Çifte, 2020 yılında kraliyetten ayrılarak ABD’ye taşınan Prens Harry ile eşi Meghan Markle katıldı.

        2

        Harry-Meghan çiftinin Mart 2020'den beri ilk kez Prens William ve Middleton ile yan yana görüntülendiği belirtilirken adımın kimden geldiği de merak konusu oldu.

        3

        İngiliz basınında yer alan haberlere göre Harry-Meghan çiftinin törende yer almasını Prens William istedi.

        Tüm gerginliklere rağmen artık tahtın 1 numaralı varisi olan Prens William'ın kraliyet ailesinin “bu zor zamanında birlikte görünmesinin önemli olduğunu” söylediği öne sürüldü.

        4

        Bu adımın kardeşleri bir araya getirip getirmediği ise farklı yorumlara yol açtı.

        5

        Kimileri bunun bir zeytin dalı olduğunu be Harry'nin adımına bağlı olarak ilişkilerin yeniden güçlenebileceğini öne sürdü.

        6

        Kimileri ise atılan tüm adımların koordineli ve planlı olduğunu; gerginliklerin sadece 45 dakikalığına, saygı duydukları babaannelerinin onuruna ertelendiğini öne sürdü.

        7

        Prens Harry'nin Kraliçe II. Elizabeth'e olan bağı nedeniyle babası ve abisi ile ilgili yaşadığı bazı sorunları açıklamadığı, ancak Kraliçe'nin ölümü ile Prens Harry için hiçbir engelin kalmadığı vurgulandı.

        8

        * Haberin görselleri Associated Press'ten servis edilmiştir.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ