Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Girişimcilik Dünyadan Girişim Sigara bıraktıran girişim 2 milyon dolar yatırım aldı - Girişimcilik Haberleri
        .png
        .png

        Quit Genius isimli Londra merkezli bir girişim, kullanıcıların sigarayı bırakmalarına yardımcı olmak hedefiyle çalışmalarını yürütüyor. Habertürk'ten Yiğitcan Yıldız'ın haberine göre, Yusuf Sherwani, Maroof Ahmed ve Sarim Siddiqui isimli 3 doktor tarafından kurulan girişim, bu amaç doğrultusunda kullanıcılara günde 5 dakikalık ‘bilişsel davranış’ terapisi sunuyor. Yapılan açıklamaya göre, girişimin sunduğu hizmetlerden yararlananlar arasında sigarayı bırakma oranı yüzde 36 iken, sigara kullanımını azaltma oranı ise yüzde 56 seviyesinde.

        .png
        .png

        Sesli seanslar, animasyonlu videolar ve etkileşimli egzersizler gibi farklı türdeki içeriklerden oluşan terapiler sunan girişim, sigara bağımlılığının yanında alkol, stres ve motivasyon ile ilgili de terapiler sunuyor. Quit Genius'ın yakın zamanda, sigarayı bırakmak isteyen hamile kadınlara yönelikte çözümler sunmayı hedeflediği kaydedildi.

        2 milyon dolarlık bir yatırım alan Quit Genius, yakın zaman içinde kilo yönetimi, sosyal baskı ve özgüven gibi başlıkları da portföyüne katacak.300 binkişinin kayıtlı olduğu girişimin, aktif kullanıcı sayısı da 20 bini bulmuş durumda. Şirketin yıl sonu hedefi ise aktif kullanıcı sayısını 100 bine çıkarmak.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ