Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Siyasiler sandık başında

        Cumhurbaşkanı Seçimi ikinci turu için oy verme işlemi, Türkiye genelinde saat 08.00 itibarıyla başladı. Vatandaşlarla birlikte siyasilerde oylarını kullanmaya başladı.

        AA'nın haberine göre, Cumhurbaşkanı Seçimi ikinci tur oylaması için oyunu ilk kullanan siyasilerden Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, TAD Rasime Polat İlkokuluna, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül ve AK Parti İl Başkanı Ali İhsan Delioğlu ile geldi.

        Oyunu 2102 numaralı sandıkta kullanan Bozdağ, çıkışta gazetecilere yaptığı açıklamada, seçimlerin tüm ülkeye hayırlı olmasını temenni etti. Oyunu kullandığını belirten Bozdağ, şöyle konuştu:

        REKLAM

        "Cumhurbaşkanlığı seçimi 2. turunda oyumu milletimizin ve ülkemizin geleceği için huzur, refah ve güven, istikrarın devamı için kullandık. Hayırlı olsun diliyorum. Gördüğüm kadarıyla Şanlıurfa'mızda ve ülkemizin dört bir yanında seçimin başladığı andan şu ana kadar herhangi bir olumsuzluk söz konusu değil. Şanlıurfa'da ve diğer yerlerde de seçimler büyük bir demokratik olgunluk içinde geçmektedir. Milletimizin milli iradesine ve demokrasisine sahip çıkması mükemmel. İnşallah bugün de aynı şekilde demokrasiye, milli iradeye sahip çıkacak, sandığına sahip çıkacaktır."

        Bakan Bozdağ, seçimlere katılımın da yüksek olacağını düşündüğünü aktararak şunları kaydetti:

        "O yüzden de bütün vatandaşlarımızı sandığa gelmeye, milletimizin ve ülkemizin geleceği hakkında siyasi tercihini sandığa yansıtmaya davet ediyorum. Bir oy çok kıymetli, onun için geleceğe dair söz söylemenin yolu da demokratik yöntemlerde sandıkta iktidar tayin ederken söylemektir. Biri de budur. İnşallah vatandaşlarımız sandığa gelerek tercihlerini yansıtırlar. Milletimizin geleceğini kime emanet edeceğimize ortaklaşa karar vermiş oluruz. Şimdiden seçimlerimiz hayırlı olsun, uğurlu olsun. Milletimiz için, ülkemiz için, geleceğimiz için yol açıcı, yol gösterici olsun diye dua ediyorum."

        SOYLU: TERCİH, BAŞIMIZIN ÜZERİNEDİR

        İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Cumhurbaşkanı seçimi ikinci turu için oyunu kullandı. Gaziosmanpaşa Bağlarbaşı Mahallesi'nde bulunan Dobruca Ortaokulu'na eşi Hamdiye Soylu ile birlikte saat 08.50 sıralarında gelen İçişleri Bakanı Soylu oyunu 1003 numaralı sandıkta kullandı. DHA'nan haberine göre Bakan Soylu, daha sonra basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

        Oy kullanma işlemlerinin sorunsuz bir şekilde tüm Türkiye´de başladığını belirten Bakan Soylu, "Bugün, güzel bir sabah. Ülkemiz yaklaşık 60 güne yakın demokratik bir olgunlukla, demokrasinin bütün koşul ve kurallarıyla birlikte hem milletvekili seçimlerini hem Cumhurbaşkanlığı seçimlerini hem de seçimlerin nasıl demokratik bir şenliğe dönüştürülebileceğini bütün dünyaya göstermiştir. Yarından itibaren inşallah milletimiz, ülkemizin geleceği ve huzuru için güzel bir başlangıcı tercih edecektir. Tercih, başımızın üzerinedir. Bugün sabah itibariyle tüm Türkiye´de 08.00 itibarıyla oy kullanma işlemi başlamıştır. Şu ana kadar da herhangi bir güvenlik problemi olmamıştır. 601 bin 251 personelimiz, polisimiz, jandarmamız, sahil güvenliğimiz ve güvenlik korucumuz bu seçim için görevlendirilmiştir. Seçimin ve sandıkların güvenliğinin sağlanabilmesi için tüm koordinasyon, Yüksek Seçim Kurulu'yla birlikte yapılmaya devam etmektedir" diye konuştu.

        "AFET BÖLGESİNDE OY KULLANMA İŞLEMİ BİN 158 SANDIKTA BAŞLAMIŞTIR"

        Deprem felaketinden etkilenen bölgelerde oy kullanma işlemi için konteynerler oluşturulduğunu belirten Bakan Soylu, "Şu anda Türkiye´de toplam 60 milyon 721 bin 745 yurt içi seçmen oy kullanacak. 191 bin 885 sandıkta da oy kullanma işlemi devam edecek. Afet bölgesinde de oy kullanma işlemi için sandıklar kurulmuş ve oy kullanma işlemi toplam bin 158 sandıkta başlamıştır. Afet bölgesinde, ihtiyaç duyulan her yerde konteyner alanı oluşturulmuş ve milletimiz huzur ve güven içerisinde oy kullanma işlemine devam etmektedir" şeklinde konuştu.

        "60 GÜNE YAKIN BİR SÜREDİR TÜRKİYE'DE DEMOKRASİ ŞENLİĞİ YAŞANMAKTADIR"

        Türkiye'de seçim öncesi olayların geçmişteki seçimlere göre daha az yaşandığının altını çizen Bakan Soylu, "Oy kullanma işlemi, hızlı başladı. Bir önceki seçimde hem milletvekili hem de cumhurbaşkanı seçimi olduğu için biraz uzun sürmekteydi. Seçim olaylarıyla ilgili herhangi bir durum söz konusuysa vatandaşlarımız, 112 Acil Çağrı Merkezi´ni arayabilir. Aynı zamanda bugün kolluk güçleri hariç silah taşımak yasaktır. Eğer bir kimlik kartı ihtiyacı söz konusuysa bugün de nüfus idarelerimiz açıktır. 60 güne yakın bir süredir Türkiye´de demokrasi şenliği yaşanmaktadır. Olaylar da geçtiğimiz seçimlere göre daha az olmuştur. Daha önceki seçimlerde seçim öncesi olay sayısı, 351 ve 321´di. Bu 14 günlük süreçte toplam 50 seçim olayı oldu. Bu vesileyle milletimize hayırlı uğurlu olsun dileklerimi iletiyorum. İnşallah ülkemiz, bugüne kadar olduğu gibi bugün de demokratik bir olgunlukla bu seçimi tamamlayacak ve Türkiye, yepyeni bir sürece, güzel bir başlangıca adım atacaktır. Milletimiz ve gelecek nesillerimiz için hayırlı uğurlu olur inşallah" diyerek sözlerini noktaladı.

        BAKAN NEBATİ: MİLLETİMİZE HAYIRLI UĞURLU OLSUN

        Hazeine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, oyunu, Mersin'de, Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi'ndeki 1176 numaralı sandıkta kullandı.

        Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Cumhurbaşkanı Seçimi ikinci oylamasında, oyunu kullanmak için Akdeniz ilçesi Siteler Mahallesi'ndeki Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi'ne geldi. Vatandaşlarla selamlaşıp, sandık görevlileriyle de sohbet eden Bakan Nebati, 1176 numaralı sandıkta oyunu kullandı. Çıkışta açıklama yapan Bakan Nebati, "Bugün ikinci turunu gerçekleştireceğimiz seçim milletimize hayırlı uğurlu olsun. İnşallah akşam 17.00'de sandıklar kapandıktan sonra sonuçlar çok hızlı bir şekilde alınmış olacak. Gördüğümüz üzere katılım iyi ve seçmen bilinçli bir şekilde gelip oyunu kullanıyor. Sahadan edindiğimiz bilgiler üzerine birinci turda yarım kalan iş tamamlanmış olacak. Oldukça iyi bir kampanya yürütüldü. Türkiye 1950 yılında çok partili hayata geçtiği günden getirdiği demokrasi tecrübesini büyük bir olgunlukla da bugün gerçekleştirerek dünyaya da örnek teşkil etmiştir. Özellikle vatandaşlarımızın gerek yurt içinde gerek yurt dışında gerekse de gümrük kapılarında göstermiş olduğu olgunluk ciddi bir örneklik teşkil etmiştir" dedi.

        DEVLET BAHÇELİ: YENİ YÜZYILIN İLK SEÇİMİ BUGÜN

        MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Cumhurbaşkanlığı Seçimi 2'nci tur için Ankara'nın Çankaya ilçesindeki Anıttepe Ortaokulu'nda 1296 numaralı sandıkta oyunu kullandı. Bahçeli, çıkışta gazetecilere yaptığı açıklamada, "Yeni yüzyılın ilk seçimi bugün tamamlanmış olmaktadır. Türk milleti olgunluk içerisinde bir seçim dönemi yaşamıştır ve milletimize hayırlı uğurlu olmasını cenabı Allah´tan niyaz ediyorum. İnşallah hayırlara vesile olacaktır" ifadelerini kullandı.

        MERAL AKŞENER: GENÇLERİN GELECEĞİ AÇISINDAN ÖNEMLİ BİR SEÇİM

        İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Cumhurbaşkanlığı 2. tur seçimi için Üsküdar Beylerbeyi'ndeki Hacı Sabancı Anadolu Lisesi´nde oyunu kullandı.

        İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, saat 10.00 sıralarında 2127 numaralı sandıkta oyunu kullandı. Akşener oyunu sandığa atarken, "Hayırlı olsun" dedi. Okul çıkışında Meral Akşener açıklama yaptı.

        Akşener, "Oylarımızı kullandık çok önemli bir seçimin ikinci safhasında. Hepiniz için, hepimiz için önemli. Özellikle gençlerin geleceği açısından çok önemli bir seçimin bu safhasında oylarımızı kullandık. Inşallah ülkemize, milletimize hayırlı olur. Hayırlara vesile olur. Allah inşallah gönlümüzdekini nasip eder" dedi. Akşener, seçim sürecini Ankara´da takip edeceğini söyledi.

        KARAMOLLAOĞLU: MİLLETİMİZ KARARINI BUGÜN VERMİŞ OLACAK

        Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ile eşi Ayşe Yasemin Karamollaoğlu, Çankaya Lisesi'nde 1048 numaralı sandıkta oy kullandı. Karamollaoğlu, "Oldukça sakin bir gün. Geçen seferki kadar yoğunluk yok. Anlaşılan biraz daha hızlı oy veriliyor. İnşallah hayırlı olur. Milletimiz kararını bugün vermiş olacak. İnşallah bu akşam da Cumhurbaşkanımızın kim olacağını öğreneceğiz. Ümit ediyorum ki ülkemizin her yerinde bu kadar sakin, bu kadar güzel bir ortamda vatandaşlarımız oylarını kullanıyorlardır. Ben 'hayırlı olsun' diyorum tekrar. Herkese de teşekkür ediyorum" açıklamasında bulundu.

        BABACAN: HAYIRLARA VESİLE OLMASINI DİLİYORUM

        Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, eşi Zeynep Babacan ile birlikte 28 Mayıs Cumhurbaşkanlığı Seçimi için oyunu Ankara Bilkent Emlak Bankası Ortaokulu’nda kullandı. Seçimin ülke ve demokrasi için hayırlara vesile olmasını dileyen Babacan, seçimlere oldukça yüksek katılım olduğunu belirtti.

        "KATILIM ORANI BİZDE, DÜNYA ORTALAMALARINDAN OLDUKÇA YÜKSEK"

        Seçimlere katılım oranın yüksek olduğunu vurgulayan Genel Başkan Babacan, “Vatandaşlarımız, tercihlerini gelip sandık başında ifade ediyorlar ve katılım oranı bizde dünya ortalamalarından, Avrupa ortalamalarından oldukça yüksek. Bu da bizi gerçekten her seçimde çok çok mutlu ediyor. Ancak özellikle bu ikinci turda, 28 Mayıs seçimlerinde buradan vatandaşlarımıza çağrım mutlaka sandık başına gitmeleri, mutlaka iradelerini ortaya koymaları ve tercihlerini ülkemizin yarınlarını şekillendirecek o çok kıymetli ve önemli tercihlerini açıkça sandık başında söylemeleri” dedi.

        Genel Başkan Babacan şöyle devam etti:

        “Ümit ediyorum bu seçimler ülkemiz için demokrasinin daha da ilerlemesine vesile olur. Çünkü demokrasi çok kıymetli bir değer. Demokrasi sadece seçimden seçime işleyen bir mekanizma da değil aslında, demokrasi demek iki seçim arası sivil toplumla, meslek örgütleriyle sürekli istişare halinde olmak demek. Demokrasi demek aynı zamanda özgür basın demek. Vatandaşlarımızın doğru bilgiye, doğru yoruma kolay ulaşabilmesi, bunun için de basının hür olması demek. Ümit ediyorum demokrasimiz daha da güçlü bir demokrasi olur. Demokrasimiz tam demokrasiye doğru böyle kuvvetli adımlarla yürür. Ülkemiz çok güzel bir ülke, Avrupa’nın en büyük nüfusuna sahibiz. Avrupa’nın en büyük topraklarına sahibiz. Avrupa’nın en genç nüfusuna sahibiz. Bu büyük ve güzel ülkemizde, demokrasinin de ilerlemesine ve hep beraber tam demokrasiye ulaşmamızı tekrar gönülden diliyorum. 28 Mayıs seçimlerinin de ülkemiz için, demokrasimiz için tekrar hayırlı olmasını diliyorum.”

        CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI ÖZTUNÇ, KAHRAMANMARAŞ'TA OYUNU KULLANDI

        Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, memleketi Kahramanmaraşta Cumhurbaşkanı Seçiminin ikinci turunda oyunu kullandı. Onikişubat ilçesindeki Atatürk Anadolu Lisesinde sandıkları gezerek görevlilere kolaylıklar dileyen Öztunç, 2474 numaralı sandıkta oy kullandı.

        Öztunç, çıkışta gazetecilere yaptığı açıklamada, seçim sonuçlarının ülke için hayırlı olmasını diledi.

        Seçimlerin demokrasi yarışı olduğunu ifade eden Öztunç, " Kahramanmaraşta bir önceki seçimde Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu yüzde 22 civarında oy almıştı. Onu arttırmak üzere uğraştık, çabaladık. İnşallah da arttıracağız. Umarım Türkiye için güzel günler olur" diye konuştu.

        Öztunça, CHP Kahramanmaraş Milletvekili İrfan Karatutlu ile partililer eşlik etti.

        YEŞİL SOL PARTİ EŞ SÖZCÜSÜ UÇAR, İSTANBUL'DA OYUNU KULLANDI

        Yeşil Sol Parti Eş Sözcüsü Çiğdem Kılıçgün Uçar, Cumhurbaşkanı Seçimi ikinci turu için oyunu Sultangazi'de bulunan Gazi İlkokulu'nda kullandı. AA'nın haberine göre, beraberinde bazı partililerle Gazi Mahallesi'ndeki okula gelen Uçar, kayıtlı olduğu 1359 numaralı sandıkta oy verdi.

        Okul çıkışında basın mensuplarına konuşan Uçar, seçimin ikinci tura kaldığını belirterek, bu seçimin Türkiye'nin ilk deneyimi olduğunu söyledi. İlk turda oy kullanmayanları sandığa davet eden Uçar, "Türkiye'de değişimin, demokrasinin gücüne inanan bütün mücadele arkadaşlarımızdan, halklarımızdan bugün sandık başlarına giderek, demokrasiye, değişime, eşitliğe ve özgürlüğe oy kullanmalarını talep ediyorum" dedi.

        Uçar, sandıklarda görevli partililere teşekkür ederek, "14 Mayıs'tan daha dikkatli olacak şekilde hem oylarımızı hem sandıklarımızı hem de geleceğimizi korumak üzere arkadaşlarımdan daha güçlü göreve sarılmalarını talep ediyorum. Bu seçimin sonuçları da tüm Türkiye halkları için eşitliğe, özgürlüğe ve demokrasiye vesile olsun" diye konuştu.

        BAKAN KURUM: ÜLKEMİZE, MİLLETİMİZE HAYIRLI OLSUN

        Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, oyunu TEB Ataşehir Ortaokulu'nda sabah saat 9.15'te eşi Şengül Kurum ile 2040 numaralı sandıkta kullandı. DHA'nın haberine göre, oyunu verdikten sonra açıklamalarda bulunan Bakan Kurum, seçimin hayırlı olmasını dileyerek şunları söyledi:

        "85 milyon vatandaşımızla bir kez daha sandık başına gidiyoruz. 14 Mayıs´ta olduğu gibi tüm vatandaşlarımızın demokratik bir olgunlukla katılım sağlayacağı bir seçimi yaşama arzusuyla oyumu kullandık. Seçimimiz ülkemize, milletimize 780 bin kilometre kare vatan toprağımıza tüm dünyaya hayırlı olsun diyorum. Bayram havasında oyumuzu kullanacağız. Akşam da inşallah Türkiye Yüzyılı'nı başlatacağız. Tüm milletimize hayırlı uğurlu olsun."

        BAKAN ÇAVUŞOĞLU: O ÜLKELERDE TAM BİR DEMOKRASİ ŞÖLENİ OLDU

        Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Cumhurbaşkanı Seçimi'nin ikinci tur oylaması için Antalya'nın Alanya ilçesinde oyunu kullandı. AA'nın haberine göre, Bakan Çavuşoğlu, eşi Hülya Çavuşoğlu ile oyunu kullanmak için Alanya ilçesi Türkler Mahallesi'ndeki Ayşen Cengiz Urfalıoğlu İlkokulu'na geldi.

        Çavuşoğlu, 2333 numaralı sandıkta oyunu verdikten sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, iki hafta önce halkın iradesi ve kararıyla cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci tura kaldığını söyledi.

        İkinci tura da iyi hazırlandıklarını dile getiren Çavuşoğlu, "Demokratik olgunluk içinde geçen seçimlerde, aslında tüm dünyaya da bir ders verdik. Yani Türk milleti demokrasiye düşkündür ve demokrasi şöleni şeklinde gerçekleşmiştir. Bu ikinci turun da demokrasi şöleni şeklinde gerçekleşmesini temenni ediyoruz" dedi.

        Yurt dışında yaşayan vatandaşlara da teşekkür eden Çavuşoğlu, "Gerçekten o ülkelerde tam bir demokrasi şöleni oldu. Coşkuyla, müzikle gittiler, oylarını kullandılar. İşte biz böyle bir milletiz. Evet farklı taraflarda olabiliriz, farklı görüşlerimiz olabilir ama nihayetinde demokrasiye hepimiz sahip çıkmamız lazım. Bugünkü seçimler de ülkemiz için, milletimiz için hayırlara vesile olur inşallah" diye konuştu.

        Bakan Çavuşoğlu, Azerbaycan'ın bugün bağımsızlık yıl dönümü olduğunu da hatırlatarak, 105 sene önce bağımsızlığını kazanan Azerbaycan'a selamlarını gönderdiğini belirtti. Yarın da İstanbul'un fethinin yıl dönümü olduğunu aktaran Çavuşoğlu, "Dolayısıyla bugün ve yarın bizim için yani Türk milleti için ve Türk dünyası için önemli günlerdir" ifadelerini kullandı.

        ÜMİT ÖZDAĞ OYUNU KULLANDI

        Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, oyunu Ankara'da kullandı. DHA'nın haberine göre, Ümit Özdağ, Çankaya TSK Mehmetçik Vakfı Hafize İhsan Payaza Ortaokulu'nda 4003 numaralı sandıkta oy kullandı.

        Özdağ, seçimin hayırlı olmasını diledi. Türk halkının 14 gün içerisinde 2 kez sandığa gittiğini hatırlatan Özdağ, "Netice itibarıyla ülkemiz bu seçimden, sonuç ne olursa olsun bir başka zorlu sürecin içine girecek. Kim cumhurbaşkanı seçilirse seçilsin, çok ağır sorunları üstlenecek bir yönetimle yola devam edeceğiz. Dileriz, 21 yıllık yorgun bir yönetimden sonra Türkiye, yeni bir yönetimle yola devam etme şansını bulur. Seçimler de bunun için Türk halkının iradesini gösterdiği anlar. Umarım, Türk halkı bu anı doğru değerlendirir, doğru tercihi yapar. Her zaman doğru tercih yapmıyoruz, inşallah bu sefer yaparız" dedi.

        Özdağ ayrıca, seçim sonuçlarını Zafer Partisi Genel Merkezi'nde takip edeceğini söyledi.

        YILDIRIM'DAN KABİNDEN GEÇ ÇIKAN EŞİNE "KARAR VEREMEDİN Mİ" ESPRİSİ

        AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım Cumhurbaşkanlığı seçimi 2'nci turda oyunu Tuzla'da Emlak Konut Cemil Meriç İlkokul ve Ortaokulu'nda kullandı. AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, Cumhurbaşkanlığı seçimi 2'nci turda oy kullanmak için eşi Semiha Yıldırım ile birlikte Tuzla'da bulunan Emlak Konut Cemil Meriç İlkokul ve Ortaokulu'na geldi.

        DHA'da yer alan habere göre Yıldırım, saat 12.00 sıralarında geldiği okulda, 1055 numaralı sandıkta görevlilere kimlik belgelerini ibraz ederek oyunu kullandı. Binali Yıldırım'ın eşi Semiha Yıldırım da aynı sandıkta oyunu kullandı. Yıldırım oyunu torunu Erhan Yıldırım ile birlikte kullandı. Yıldırım oyunu kullandıktan sonra 30 saniye kabinden geç çıkan eşi Semiha Yıldırım'a "Ne oldu hanım karar veremedin mi?" diye sorması sınıfta kahkahaya neden oldu. Binali Yıldırım oy kullandığı okulun bahçesinde açıklamalarda bulundu.

        AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, "İlk seçimi 14 Mayıs günü yaptık. Meclisi ve milletvekillerini seçtik. Cumhur ittifakı olarak 323 milletvekili ile mecliste çoğunluğu sağladık. Ancak Cumhurbaşkanlığında biraz eksiğimiz kaldı. Bugün salt çoğunluk gerektiği için Cumhurbaşkanlığı tekrarlanıyor. Memleketimiz için, milletimiz için hayırlı olsun. Türkiye'nin ihtiyacı olan güvendir, istikrardır, tecrübedir inşallah bu seçim sonucu Türkiye yüzyılına emin adımlarla, liderimiz Recep Tayyip Erdoğan ile beraber millet olarak girmiş olacağız. Seçimlerin Ülkemize, milletimize, insanlığa hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

        FATİH ERBAKAN: SEÇİMLERİN HAYIRLI OLMASINI DİLİYORUM

        Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, Ankara'da eşi ile birlikte oyunu kullandı.

        Fatih Erbakan ve eşi Beyza Erbakan, Cumhurbaşkanı Seçimi 2'nci tur oylaması için Çankaya ilçesindeki Dr. Binnaz Ege-Dr. Rıdvan Ege Anadolu Lisesi'ne geldi. Bir süre bekleyen Erbakan çifti, daha sonra 4446 numaralı sandıkta oylarını verdi. Ardından gazetecilere konuşan Fatih Erbakan, seçimlerin hayırlı olmasını dileyerek, "Milletimiz 14 Mayıs'ta hem yasama hem de yürütme noktasında önemli mesajlar vermişti. İnşallah bugün yürütme noktasında 14 Mayıs'ta verdiği mesajı daha da güçlü bir şekilde, bir kez daha vereceğine inanıyoruz. Yarından itibaren yeni kurulacak hükümetin de yeniden büyük Türkiye yolunda önemli adımlar atmasını; ülkemize, milletimize faydalı, hayırlı hizmetler gerçekleştirmesini diliyoruz" dedi.

        Sandık güvenliği konusunda da büyük bir mesafe katedildiğini belirten Erbakan, "Türkiye demokrasisi gerçekten güzel sınavlar veriyor. 14 Mayıs'ta da güzel bir sınav verdi. Bugün de herhangi bir sorun olmadan, suhuletle gayet güzel bir şekilde seçimin tamamlanacağını düşünüyoruz" diye konuştu.

        TANSU ÇİLLER: BUGÜN HERKES SUSTU, ARTIK MİLLETİMİZ KONUŞUYOR

        Eski Başbakanlardan Tansu Çiller, Cumhurbaşkanı Seçimi'nin ikinci turu için oyunu Sarıyer'de kullandı.

        Sarıyer'deki Yeniköy İlköğretim Okulu'na gelen Çiller, oy kullanacağı 2336 numaralı sandığın yer aldığı sınıfta görevlilerle selamlaştıktan sonra zarfla birlikte oy pusulası ve mührünü alarak, kabine girdi.

        Çiller, oyunu kullanmasının ardından yaptığı açıklamada, demokrasi şölenini idrak eder gibi sandıklara gidildiğini ifade etti.

        Milletin bu duruşunun, demokrasi standardı çok yüksek ülkelerin de teveccühünü topladığını belirten Çiller, "Bunun için gerçekten milletimizi bir kez daha canıgönülden tebrik etmek istiyorum. Bugün herkes sustu, artık milletimiz konuşuyor. Milletimiz ne derse iyi diyecektir, güzel diyecektir. Tüm milletiz için herkes için kadını, erkeği, genci, yaşlısı, herkes için hayırlı olmasını diliyorum." diye konuştu.

        Açıklamanın ardından Çiller okuldan ayrıldı.

        ABDULLAH GÜL: HER ŞEY İNŞALLAH İYİ OLUR

        11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, İstanbulun Beykoz ilçesinde oyunu kullandı.

        Abdullah Gül, Çubuklu Mahallesinde bulunan Şehit İsmail Kefal İlkokulunda oy verdi.

        Eşi Hayrünnisa Gül ile okula gelen Abdullah Gül, 1140 numaralı sandıkta oyunu kullanıp sandık kurulu görevlilerine teşekkür etti. Okul çıkışında açıklama yapan Gül, seçimlerin Türkiyeye hayırlı olmasını dileyerek, "Oylarımızı kullandık, hayırlı olsun neticeleri memleket için. Seçim süreci çok yoğun geçti. Bundan sonra artık memleketin gerçek problemleriyle uğraşma vakti geliyor. Her şey inşallah iyi olur. Hayırlı olsun." ifadelerini kullandı.

        MUHARREM İNCE: İLK KEZ FARKLI BİR SEÇİM YAŞIYORUZ

        Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, Ankara'da oyunu kullandı. İnce, "Kimin nerede yanlış, nerede doğru yaptığını birkaç gün sonra basın toplantısında anlatacağım" dedi.

        14 Mayıs'ta yapılan ilk tur Cumhurbaşkanı Seçimi öncesi cumhurbaşkanı adaylığından çekilen Muharrem İnce, eşi Ülkü İnce ile birlikte Çankaya ilçesindeki Yaşamkent Şener Çakmak Anadolu Lisesi'nde 4617 numaralı sandıkta oyunu kullandı. Basın mensupları açıklama yapan İnce, seçim devam ederken herhangi bir siyasi açıklama yapmanın doğru olmadığını belirterek, "Köyüme dinlenmeye gidiyorum, torunlarımı seveceğim. Siyasi değerlendirmemi birkaç gün sonra yapacağım. Cumhuriyetimiz boyunca ilk kez farklı bir seçim yaşıyoruz, seçim ikinci tura kaldı. Buna alışacağız artık. Seçimin ikinci tura kalacağını her zaman anlatmaya çalıştım. Kimin nerede yanlış, nerede doğru yaptığını birkaç gün sonra yapacağım basın toplantısında anlatacağım. Memleketimize ve milletimize hayırlı olsun" ifadelerini kullandı.

        ÖNERİLEN VİDEO
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ