Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Ortadoğu SON DAKİKA HABERLERİ! Azerbaycan Ermenistan'ın SU-25 savaş uçağını vurdu! Azerbaycan Ermenistan son durum

        Azerbaycan Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, gece boyunca Ermeni güçlerle çatışmaların sürdüğü Ağdere, Ağdam, Fuzuli, Hadrut ve Cebrail yönünde durumun gerginliğini koruduğu belirtildi.

        Azerbaycan ordusunun Ermenistan güçlerinin farklı yönlerdeki savunma hatlarını kırmayı ve ilerlemeyi başardığı ifade edilen açıklamada, Azerbaycan askerlerinin operasyonlarda bazı elverişli tepe ve mevzileri ele geçirdiği vurgulandı.

         Ermenistan yine sivillere saldırdı!
        Ermenistan yine sivillere saldırdı! Haberi Görüntüle

        FUZULİ ERMENİLERDEN GERİ ALINDI

        Fuzuli şehrinin Ermeni işgalinden kurtarıldığını açıklayan Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev, Ermenistan'ın Azerbaycan'da sivillere yönelik saldırına ilişkin yaptığı konuşmada, "Bu namert hareketler Azerbaycan halkının iradesini kıramayacak. Biz hiçbir zaman sivillere saldırmayacağız. Ermenistan'a savaş meydanında cevap vereceğiz" diye konuştu.

         Aliyev'in ulusa sesleniş konuşmasında dikkat çeken vurgu!
        Aliyev'in ulusa sesleniş konuşmasında dikkat çeken vurgu! Haberi Görüntüle

        AZERBAYCAN, ERMENİSTAN SAVAŞ UÇAĞINI VURDU

        Ermenistan'ın Gence ve Migneçevir'de 13 sivili katletmesinin ardından Azerbaycan Ordusu, Ermenistan'a ait SU-25 savaş uçağını vurdu. Ermeni uçağının yerel saatle 11.11'de Cebrail yönünde saptandığı ve imha edildiği öğrenildi.

        İKİ UÇAKLARI DAĞA ÇARPMIŞTI

        27 Eylül'de başlayan Karabağ harekatı sürecinde daha önce 2 Ermeni SU-25 savaş uçağı da dağa çarparak etkisiz hale gelmişti. Cumhurbaşkanı Aliyev, bu uçakların Azerbaycan tarafından vurulmadığını pilotaj hatasıyla dağa çarparak düştüğünü dünya kamuoyuna açıklamıştı.

        S-300 HAVA SAVUNMA SİSTEMİ VURULDU

        Azerbaycan Savunma Bakanlığı, bu sabah yaptığı açıklamada, Ermenistan'a ait S-300 uçaksavar füze sisteminin imha edilme görüntülerini de yayınladı.

        7 TANK VE 2 GRAD FÜZE SİSTEMİ İMHA EDİLDİ

        AA'da yer alan habere göre yapılan açıklamada ayrıca, Ermenistan ordusuna ait 7 T-72 tank, 2 Grad füze sistemi, 8 D-30 ve 1 D-20 obüs, mühimmat taşıyan 10 aracın imha edildiği aktarıldı.

        REKLAM

        ÖLÜLERİNE ALMADAN KAÇTILAR

        Ermenistan ordusu 5. Muhrip Alayı 1. Taburunun çok sayıda ölü ve yaralı bırakarak geri çekildiğine dikkat çekilen açıklamada, 1. Motorize Alayından yaklaşık 300 askerin mevzilerini bırakarak kaçtığı aktarıldı.

        "ORDUMUZ CEPHE BOYUNCA AVANTAJLI DURUMDA"

        Açıklamada, Azerbaycan ordusunun tüm cephe boyunca avantajlı durumda olduğu vurgulandı. Ermenistan ordusunun insani ateşkesi alenen ihlal ettiği altı çizilen açıklamada, sabah saatlerinden başlayarak Terter, Ağdam, Berde ve Ağcabedi illerini top atışına tuttuğu kaydedildi.

        GENCE'DE ERMENİ KATLİAMI

        Karabağ cephede darbe üzerine darbe yiyen ve 51'i aşkın yerleşim birimini kaybeden Ermenistan, Gence'de gece yarısı SCUD füzesiyle düzenlediği kahpe saldırıda 13 sivilin ölümüne, 55 kişinin de yaralanmasına neden oldu.

        TOPLAM CAN KAYBI 60'A ULAŞTI

        Azerbaycan Başsavcılığı, 27 Eylül'den 16 Ekim'e kadar Ermenistan'ın saldırıları nedeniyle meydana gelen can ve mal kayıplarını açıkladı. Buna göre, söz konusu dönemde 60 Azerbaycanlı sivil yaşamını yitirdi, 270 sivil yaralandı. Ermenistan'ın saldırılarında 1704 ev, 90 apartman, 327 kamu binası kullanılamaz hale geldi.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ