Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Hava Durumu Son dakika: Balkanlar'dan geliyor! Soğuk ve kar yağışı hafta sonu etkisini gösterecek! İstanbul'a kar yağacak mı, hafta sonu hava durumu nasıl olacak? - Güncel haberler
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Türkiye’nin batı ve kuzey batısı bugün bulutlu, henüz yağmur bırakmayan alçak seviye bulutları yarına ve cumartesi gününe hazırlanıyor.

        İstanbul’da haftanın sıcak günlerinden biri yaşanıyor, İç Anadolu genelinde Ankara’dan Sivas’a sıcaklıklar 6 ila 8°C arasında hissediliyor. Doğuya doğru gidildikçe en yüksek sıcaklıkları 3°C gibi hissediyoruz.

        Rüzgar yer seviyesinde güney-güney batı yönlerden esiyor, yukarı seviyede ise batıdan hızlı bir taşınım var. Yunanistan-Ege Denizi-Türkiye rotasını takip eden hava, deniz üzerinden geçerken bulutlanıyor.

        CUMA SAĞANAK, CUMARTESİ KAR

        Bu gece yarısından sonra, Cuma gününün ilk saatleri Üsküp-Sofya-Bükreş boyunca kar yağışı başlayacak ve soğuk hava önce Kırklareli-Edirne üstünden Marmara’ya sokulacak. Gece yarısından sonra Kırklareli Dereköy-Demirköy, cuma sabahı olduğunda ise Tekirdağ-Çanakkale dahil Marmara’nın batısı uzun süreli yağmurların etkisine girmiş, yeni yağışlı sistem Türkiye’ye ulaşmış olacak.

        REKLAM

        Gece saatlerinden sonra hava soğuyor ama Trakya’da kar yağışlarından önce kuvvetli sağanak var. Cuma öğlen saatleri Çanakkale-Bozcaada-Edirne-Tekirdağ-Silivri boyunca kuvvetli yağmur su baskınlarına yol açabilir. Gök gürültülü ve şimşekli hava altında yıldırım düşme riski yine Marmara’nın batısında görülüyor (böyle havada ağaç diplerinden uzak duralım).

        Cuma akşamı yaklaşırken artık İstanbul da yağışlı alana katılacak ve İstanbul’da neredeyse 1.5 gün yağmur yağacak. Cumartesi gün boyu sürmesini beklediğimiz yağmur, su havzalarının seviyelerini yükseltirken sosyal yaşamı ve trafiği de etkileyecek görünüyor.

        İSTANBUL'A KAR YAĞACAK MI?

        Cumartesi İstanbul’da poyraz ve yıldız yönlerinden esecek rüzgar ile tam bir kış havası olacak, İstanbul’da hafta sonu hissedilen sıcaklık 2-3°C’lere kadar düşüyor.

        İstanbul-Trakya arasında cumartesi öğlen saatleri iyice hissedeceğimiz bu soğuk cephe ile yağışlar yavaş yavaş karla karışık yağmur ve kar yağışına dönüyor. Kırklareli cumartesi akşam olduğunda en kuvvetli kar yağışı altında kalmış merkez olarak görünüyor. 16 Aralık Cumartesi akşamı Bursa, Balıkesir ve Çanakkale yükseklerinde de kar örtüsü görebiliriz.

        REKLAM

        Fakat İstanbul’da yağışlar tahmini %90 oranında yağmur şeklinde iniyor. Şehrin iç kesimlerinde ve sıcaklığın daha düşük olacağı nispeten yüksek yerlerde karla karışık yağmur ve kar görebiliriz. Belki de çoğumuzun aradığı beyaz örtüyü İstanbul’da bu hafta sonu göremiyoruz. Yine de kışın ilerleyen dönemleri yağışların ve sıcaklıkların uygun olması ile İstanbul’da lapa lapa kar haberi verebiliriz. Bu hafta sonu kar yağışını Trakya, Batı Karadeniz, Bursa, Düzce, Sakarya, Kocaeli yüksekleri biriktirecek görünüyor.

        Bu durum hafta sonu Marmara’da yolculuk yapacak olanları yakından ilgilendiriyor, bir yıldır kar görmediğimiz Marmara otoyolları beyazlayacak. Yollara ancak kış lastiği olan ve hazırlıklı bir araçla çıkmakta yarar var.

        PAZAR GÜNÜ İÇ KESİMLER DİKKAT

        Pazar öğlen olurken yağışlı hava Marmara’yı terkedecek görünüyor. Eskişehir-Bolu-Kastamonu ve çevre illerde cumartesi akşam-pazar öğlen arası kar yağışına hazır olalım. Batıdan ayrılan yağışlar hızla doğu bölgeleri etkisine alacak. Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’da pazar akşamı olurken kar yağışları özellikle şehirler arası yollarda ulaşımı olumsuz etkileyecektir. Tokat, Sivas, Erzincan, Gümüşhane ve çevre merkezlerde orta kuvvete inen, ama yükseklerde yine yoğun kar yağışına hazırlıklı olmalı.

        Doğu ve Kuzeydoğu bölgelerdeki bu kar yağışları da 18 Aralık Pazartesi sabahı kesilmiş olur. Bu soğuk sistem, Marmara Bölgesi için kışın şimdiye kadarki en güçlü sistemi olacak görünüyor. Havalar 7 ila 12°C birden soğuyacak, Cumartesi ve sonrasındaki 3-4 gün atkı, bere ve eldivenleri yakında tutalım. Gelecek hafta ise hava yeniden ısınıyor, 19-22 Aralık arasında sıcaklıklar batıda yeniden 11-15°C’lere yükselebilir. Doğu bölgelerde ise haftaya ayaz daha derinleşiyor.

        ÖNERİLEN VİDEO
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ