Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Enerji Son dakika! Araç sahiplerine çifte müjde geldi - Enerji Haberleri

        Türkiye’de, akaryakıt pompa fiyatları; dolar kuru, Brent petrol ve uluslararası piyasalarda benzin ve motorinin ton bazlı fiyat hareketlerine göre belirleniyor. Bu unsurlardaki aşağı ya da yukarı yönlü değişiklik, zam ya da indirim olarak pompa satış fiyatlarına yansıtılıyor.

        BENZİNDE 18 KURUŞLUK İKİNCİ İNDİRİM

        Son dönemde uluslararası piyasalarda benzinin fiyatı hızla düşüyor. Geçen hafta 625 dolardan 590 dolara kadar geriledi. Dolar kuru da 5 TL 55 kuruşu gördü. Bu çerçevede benzine, gece yarısı 28 kuruş indirim yapıldı.

        Düşüş bu hafta da sürdü ve uluslar arası piyasalarda benzinin ton fiyatı 559 dolara kadar indi. Dolar kurunda da gevşeme devam etti. Dolar, 5 TL 49 kuruşu gördü. Bu olumlu gelişmelerin bir sonucu olarak benzinde ikinci indirim göründü. Benzine bu gece 18 kuruş indirim geldi. Benzinin litre fiyatı İstanbul'da 6.50 TL'ye kadar inecek.

        REKLAM

        MOTORİNDE 34 KURUŞ

        Uluslar arası piyasalarda motorinin ton fiyatı da 584 dolardan 538 dolara kadar geriledi. Dolar da bu düşüşe eşlik etti ve indirimi destekledi. Motorin de bu gece 34 kuruş inecek. Böylece motorinin litre fiyatı da İstanbul'da 6 liraya gerileyecek.

        46 KURUŞ CEPTE KALACAK

        Bayram tatili öncesinde benzinde toplam indirim tutarı 46 kuruşu bulacak. 50 litre kapasiteli bir araçta 46 kuruşluk indirim vatandaşından cebinden 23 lira daha az çıkmasına yol açacak.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ