Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Son dakika! Büyükelçilik baskınından sonra Trump'tan ilk açıklama!

        ABD Başkanı Donald Trump, Irak'ın başkenti Bağdat'ta Hizbullah ve Haşdi Abi destekçilerinin Amerikan Büyükelçiliği'ni basmasıyla ilgili olarak bir açıklama yaptı.

        Twitter hesabı üzerinden bir paylaşım yapan ABD Başkanı, "İran bir Amerikansözleşmeli personeliniöldürdü, birçoğunu yaraladı. Güçlü bir şekilde yanıt verdik, ve her zaman vereceğiz. Şimdi ise İran, Irak'taki ABD Büyükelçiliği'ne yönelik bir saldırıyı organize ediyor. Bundan tamamen sorumlu tutulacaklar. Ek olarak, Irak'tan Büyükelçiliği korumak için güçlerini kullanmalarını bekliyoruz ve bunu bildirdik!" ifadelerini kullandı.

        Bilindiği üzere dün ABD, İran destekli Hizbullah Tugayları örgütünün Irak ve Suriye'deki üslerine hava saldırısı düzenlemişti.

        ABD'nin hava saldırılarınının ardından bugün Bağdat'ta bulunan ABD Büyükelçiliği basılarak işgal edilmişti.

        TRUMP,ABDÜLMEHDİ İLE GÖRÜŞTÜ

        Irak Başbakanı Adil Abdülmehdi ile görüşen ABD Başkanı Donald Trump, Irak'taki Amerikan personelinin ve tesislerinin korunması gerektiğini vurguladı.

        Beyaz Saray'dan yapılan yazılı açıklamada, Trump ile Abdülmehdi'nin Irak'taki son durumla ilgili telefon görüşmesi gerçekleştirdiği bildirildi.

        Açıklamada, "İki lider bölgesel güvenlik konularını ele aldılar ve Başkan Trump Irak'taki ABD personelinin ve tesislerinin korunması gerektiğinin altını çizdi." ifadesine yer verildi.

        ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo da Irak Cumhurbaşkanı Berhem Salih ve Başbakan Abdülmehdi ile görüşerek İran kaynaklı herhangi bir tehdide karşı ülkedeki Amerikan vatandaşlarının güvenliğini sağlama noktasında kararlı olduklarını belirtmişti.

        İRAN SUÇLAMALARI REDDETTİ

        İran Dışişleri Bakanlığı, ABD Başkanı Donald Trump'ın ABD'nin Bağdat Büyükelçiliğine yönelik saldırıyı İran'ın düzenlediğini söylemesinin ardından söz konusu suçlamayı reddetti.

        Bakanlık tarafından internet sitesi üzerinden yapılan açıklamada, "Amerika, Irak halkından en az 25 kişinin vahşice öldürülmesine karşı düzenlenen protestoları İran'a atfetmenin şaşırtıcı bir küstahlığına sahip" ifadeleri kullanıldı.

        REKLAM
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ