Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Son dakika! Çiftlik Bank'ın yazılımcısı Cudi Cumhur Yurdakul tutuklandı

        Piramit satış sistemi ile milyarlarca liralık dolandırıcılık yapan Çiftlik Bank'ın yazılımcısı Cudi Cumhur Yurdakul, "suç işlemek amacıyla örgüt kurmak", "bilişim sistemleri, banka veya kredi kurumlarının araç olarak kullanılması suretiyle dolandırıcılık" ve" tacir ve şirket yöneticileri ile kooperatif yöneticilerinin dolandırıcılığı" suçlarından tutuklandı. Yurdakul'un Brezilya'ya giderek Çiftlik Bank CEO'su Mehmet Aydın'dan talimat aldığı ortaya çıktı.

        Habertürk Haber Merkezi'nden Arzu kaya'nın haberine göre, 13 kişinin tutuklu bulunduğu Çiftlik Bank soruşturmasında Çiftlik Bank sisteminin yazılımcısı ve bilişim sistemlerini kontrol eden şüpheli Cudi Cumhur Yurdakul geçen hafta gözaltına alındı

        3 SUÇTAN TUTUKLANDI

        Emniyetteki işlemleri tamamlanan Yurdakul savcılıkta verdiği ifadenin ardından tutuklanması talebiyle mahkemeye sevk edildi. Çıkarıldığı mahkemece ise "suç işlemek amacıyla örgüt kurmak", "bilişim sistemleri, banka veya kredi kurumlarının araç olarak kullanılması suretiyle dolandırıcılık" ve" tacir ve şirket yöneticileri ile kooperatif yöneticilerinin dolandırıcılığı" suçlarından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

        BREZİLYA'DAN TALİMAT ALDI, SUÇ İŞLEMEYE DEVAM ETTİ

        Yurdakul'un Çiftlik Bank'ın firari olan CEO'su Mehmet Aydın'ın şirketlerinin tüm yazılım ve bilişim sistemlerini kurup kontrol eden kişi olduğu, örgüt kapsamındaki faaliyetlerini sürdürmek üzere örgüt lideri Mehmet Aydın ile görüşmek ve talimat amacıyla 5- 8 Mart 2018 tarihleri arasında Brezilya'ya gittiği ortaya çıktı. Yurdakul'un Aydın'dan aldığı talimatlar doğrultusunda suç işlemeye devam ettiği yönünde tespitler yapıldığı öğrenildi.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ