Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan açıklamalar

        Cumhurbaşkanı Erdoğan, grup toplantısındaki konuşmasının ardından salondan ayrılırken gazetecilerin sorularını yanıtladı. Erdoğan, ABD'nin İran'a yönelik yaptırımlarına ilişkin olarak, "Doğru bulmuyorum. Böyle bir yaptırıma kesinlikle uymayız. Dünyanın dengesini bozmaya yönelik bir adım. Emperyal bir dünyada yaşamak istemiyoruz" dedi.

        Erdoğan, 'Binali Yıldırım İstanbul adayı olacak mı?' sorusuna ise, "Sizin gönüllerinizden geçeni takvim içinde hayata geçiririz, sabırlı olmak lazım"şeklinde yanıt verdi.

        Erdoğan, yerel seçimlerde bazı bakanların aday olma ihtimaline ilişkin soruya, "Darda, zorda kalmadıkça neden olmasın!" diye cevap verdi.

        ABD'nin YPG ile devriyesine değinen Erdoğan, "Ciddi olumsuzluklara neden olur! Kabul edilebilir değil" ifadelerini kullandı.

        MECLİS GRUP TOPLANTISI KONUŞMASI

        Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan TBMM'deki grup toplantısında konuştu.

        Erdoğan'ın açıklamaları şöyle:

        AK PARTİ'NİN 17'NCİ YILI

        "Geçtiğimiz cumartesi günü önemli bir yıl dönümünü geride bıraktık. 3 Kasım itibarıyla göreve başlayan AK Parti iktidarının 17'nci yılına girdik. Milletimiz her seçimde tercihini AK Parti'den yana koyarak muasırmedeniyetler seviyesinin üzerine çıkma isteğini göstermiştir."

        "16 yılda 14 seçimle milletimizin karşısına çıktık, her defasında durmak yok, yola devam mesajı aldık. Ülkemize ve milletimize kazandırdığımız eserleri hatırladığımızdabu teveccühün boşa olmadığını görüyoruz."

        REKLAM

        EĞİTİM ALANINDAKİ YENİLİKLER

        "Eğitim davası bu milletin asırlardır üzerinde durduğu ancak bir türlü istediği neticeyi alamadığı bir durumdur. Eğitimin bütçesini 10 milyar liradan 120,2 milyar liraya çıkartarak bütçede ilk sıraya yükselttik. Demek ki 1'e 12. Sadece bu yıl 166 milyon ders kitabını ücretsiz dağıttık. Ben sizlere gerçekleri anlatıyorum. Havadan sudan konuşmuyorum. 75 üniversiteyi 206'ya çıkardık, biz bunu sağladık, okumayı da siz başaracaksınızAlmanya'nın nüfusu 82 milyon civarında 3 milyon üniversiteli olduğunu söylediler. Bizim 7 milyon 600 bin üniversiteli öğrencimiz var. Nitelik olarak o seviyede olmayabiliriz ama 5-10 yıl sonra o seviyeyi aşacağız."

        OSMAN AŞKIN BAK İLE ANISINI PAYLAŞTI

        "4 arkadaşımız seçim çalışmasına giderken trafik kazası geçirdik. Garibim Osman'ın eli yaralandı. İlacı tutuşturdular eline, biz 4 kişi minibüste yatıyoruz. Bolu'ya geldik, burada da soruyorlar; 'Sigortalı mısınız, emekli mi?' Yatıyoruz ya görmüyor musun? Bunu mu soruyorsun? Bay Kemal'in SSK Genel Müdürlüğü dönemi böyleydi işte! Şimdi sağlıkta kimseyi kapıdan çevirme yok, herkese müdahale ediliyor. Şehir hastaneleri geliyor. Sağlıkalanında yeni bir çığır açıyoruz."

        REKLAM

        EMNİYET ALANINDAKİ FAALİYETLER

        "Emniyet konusu önceliklerimiz arasında yer almaya devam ediyor. Türkiye, her türlü eylemle mücadelede en başarılı sonuçları bizim dönemimizde almıştır. Karanlık güçlerin üstümüze saldığı ne kadar örgüt varsa, tepeledik, tepeliyoruz, tepelemeye devam edeceğiz. Terör örgütüne sınır içi ve dışında vurulan darbeler sayesinde milletimiz huzur için yaşamını sürdürüyor. FETÖ ihanet çetesi mensuplarından 15 bini tutuklu. Plaka tanımlama, kiralık araç bildirimi ile suçlulara adeta göz açtırmıyoruz."

        "BAY KEMAL KISKANSAN DA, PATLASAN DA DAHA ÇOK ÇALIŞACAĞIZ"

        "Ulaştırma AK Parti'nin en başarılı olduğu alanlardan biridir. Marmaray, Avrasya Tüneli, Yavuz Sultan Selim Köprüsü, İzmir Sabuncubeli Tüneli, Ovit Tüneli gibi yüzlerce eseri ülkemize biz kazandırdık. Demiryollarında ülkemizi daha önce örneği olmayan hızlı trenlerle donatmaya başladık. Ülkemizdeki mevcut tren ağlarından bazılarını adeta sıfırdan yapmış gibi yeniledik. Havalimanlarımızın sayısını 30 ilave ile 56'ya çıkardık. Evinden çıkıyorsun 30 dakikada, bilemedin 45 dakikada havalimanındasın. Bizden önce gelen CHP zihniyeti ve diğerleri siz ne yaptınız ya? Bay Kemal çalışıyoruz, çalışıyoruz. Kıskansan da, patlasan da daha çok çalışacağız."

        REKLAM

        "SEN O DUYGUYU YAŞAMAKTAN MAHRUM OLDUN"

        "Cumhuriyetimizin 95'inci yılında açtığımız havalimanımız sayesinde bu alandaki gücümüzü başka bir boyuta çıkardık. Beyefendi ne diyor? 'Cumhuriyet Bayramı kutlamaları Ankara'da yapılır' diyor. Sen bizim birçok kutlamamıza katılmadın. Çıktın Tandoğan'da yürüdün falan. Senin hayatın böyle meşru olmayan yollarla geçti. Sen devlet adamı nedir bilmiyorsun, bunu yapamıyorsun. O gün o salonda 10 bine yakın vatandaşımızla kutladık. Orada Cumhuriyete bir hediyemiz oldu. Ne o? İstanbul Havalimanı. Sen o duyguyu yaşamaktan mahrum oldun. Olamazsın, nasibin yok, nasibin..."

        HAYVAN İTHALİ

        "Et fiyatlarındaki talep artışın refah seviyemizin artması olarak görsem de fiyatların uygun olması için gerekirse cari açığı bile düşünmeden ithale gideriz. Zaman zaman bunu yapıyoruz ve piyasayı rahatlatıyoruz. Kısa zamanda hayvan ithaline ihtiyacımız olmayacak."

        "BEN TAZMİNAT ALMAKTAN YORULDUM"

        "İnsan, siyasette şöyle ele, avuca gelen, mücadele ederken tatlı bir rekabet olacak rakip istiyor. Bize de düşe düşe CHP ve başındaki avane denk geldi. Rabbimizin hikmetinden sual olunmaz. Geçen bir televizyon programında çıkmış, Muğla Belediyesi'ni örnek veriyor. Her yeri kreş ve okullarla donattıklarını söylüyor. Araştırdık, büyükşehrinyaptığı bir okul yok. Olmayanı anlatıyor. Bunun yalanlarını ortaya dökmekten, mahkemeye başvurarak tazminat almaktan yoruldum."

        YEREL SEÇİMLER

        "Belediye başkan adaylıkları için başvuruları almaya başladık. Genel merkezimizde hazırlıklar elektronik ortamda yoğun şekilde sürüyor. Şubat ayının ortası gelmeden tüm hazırlıklarımızı tamamlayarak sahaya çıkacağız. Konuşmamın başında tek tek saydığım seçimler ve oy oranları bize 31 Mart için bir bakış açısı veriyor."

        AMPUTE MİLLİ TAKIMI

        "Ampute Milli Takımı'mız penaltı atışlarında 5-4 yenildi. Maç boyu üstündük ama penaltılara kaldı. Takım kaptanımız, gazimiz Osman Çakmak kardeşimiz çok üzüldü. Osman üzülme, futbolda galibiyet hak, beraberlikte, mağlubiyet de hak. Avrupa birincisi olduk, dünya ikincisi olduk. Bundan sonra dünya birincisi oluruz."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ