Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan, Giresun'da

        Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Giresun Mitingi'nde açıklamalarda bulundu.

        Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle: "Sizleri en kalbi duygularımla muhabbetle selamlıyorum. Bizim Giresun'a olan sevdamız da Türkiye'ye olan sevdamız da son nefesimize kadar devam edecek.

        "KÜRT KARDEŞLERİMİ ÇOK ALDATTILAR"

        Giresun bizimle birlikte olduğu müddetçe Allah'ın izniyle her engeli aşarız. Bunun için 14 Mayıs çok önemli. Eşimizi dostunuzu da sandığı götürmeliyiz. Bizim Irak ve Suriye'de tepelerine bindiğimiz teröristler yeniden ülkemize musallat olurlar.

        Karadeniz'de bulduğumuz gazı kapatırlar, Gabar'da bulduğumuz petrolün üzerine beton dökerler. Ne diyor bay bay Kemal, Selo'yu çıkaracağız diyor. İşte bakın Kandil'den selam geliyor ona ne diyorlar desteğimiz seninle diyorlar. Bunlar kitapsız bunların dini yok. Benim Kürt kardeşlerim bunların önünü açar mı. Kürt kardeşlerimi çok aldattılar hala da aldatıyorlar. Şimdi Van'a gideceğim orada da anlatacağım. 14 Mayıs'ta bunlara fırsat vermeyeceğiz.

        REKLAM

        CHP LİDERİNİN ATATÜRK HAVALİMANI AÇIKLAMASI

        Teknofest'i hazmedebildiler mi? Aynı yeri ABD'li şirketlere devretme sözü veriyorlar. Ben görüştüm 15 yıldır gelmediler neden?

        Elbette ülkede her şey güllük gülistanlık değil. 20 yıl öncesini hatırlıyorum şu sahil yolu var mıydı. Yaptıklarımızı anlatmaya saatler yetmez ama eksikleri de İnşallah yine biz aşarız. Çarşıda pazarda yaşanan pahalılığı yine biz aşarız.

        Giresun dün Pontus çetelerine bu vatan topraklarını dar etmişti, inanıyorum Giresun bugün de Kandil’in şakşakçılarına, FETÖ’nün haşhaşilerine vatan topraklarını dar edecek. Ben biliyorum, evelallah sizler ne soğana ne patatese, liderinizi kurban etmezsiniz. Giresun, kahramanlarımızın emanetlerine sıkı sıkıya sahip çıkacak. Giresunlu kardeşlerim ondan bundan korkmaz.

        "ENFLASYON AZALMAYA DEVAM EDECEK"

        Enflasyon geçtiğimiz ay itibarıyla yüzde 43'e indi. İnşallah her ay bu şekilde azala azala devam edecek.

        Temmuz ayında yapacağımız artışlarla çalışanları ve emeklileri daha da rahatlatacağız. Bu ülkenin eğitimden sağlığa her alanda hizmet standardını biz çıkarmadık mı? Nice kuşakların özlemle beklediği hak ve özgürlükleri biz getirmedik mi? Ayasofya'yı biz açmadık mı?

        "BU ZİHNİYET KANDİL'DE PKK OLARAK KARŞIMIZA ÇIKIYOR"

        CHP içindeki gerçekten Cumhuriyetçi, Gazi Mustafa Kemal'in istiklal anlayışına sahip insanlarımızın hassasiyetlerinin nasıl istismar edildiğini biliyoruz. Bizim davamız ülkemizin kazanımlarını daha ileriye taşıma davasıdır. Bu davanın muhatabı 85 milyonun tamamıdır.

        Bana diyorlar ki bay bay Kemal ile neden bu kadar uğraşıyorsun. Yahu hep yalan söylüyor nasıl uğraşmayayım. Bizim derdimiz onların temsilcisi olduğu zihniyetle. Bu zihniyet Kandil'de PKK olarak karşımıza çıkan zihniyettir.

        Gençlerimizi değersizleştirmek isteyen kirli oyunların koç başları bunlar. Biz LGBT'ci değiliz. CHP, İYİ Parti LGBT'ci. O masada oturanlardan bir laf duydunuz mu? Bize Allah yeter, bize milletimizin sevgisi desteği yeter."

        ORDU'DA AÇIKLAMALARDA BULUNDU

        Cumhurbaşkanı Erdoğan, Giresun'un ardından Ordu Mitingi'nde açıklamalarda bulundu;

        "Kandil'den talimat alanlarla bir yere varılır mı? Biz talimatımızı önce Allah'tan sonra milletimizden alıyoruz. 10 ay sonra bir kez daha Ordu'da olmanın memnuniyeti içindeyiz. Karadeniz'in bu güzel şehri Türkiye Yüzyılı hayalimizi birlikte gerçekleştireceğimiz bir şehrimizdir.

        Selo'yu ve Apo'yu hapisten çıkaracağını vadediyor. Kamudan ihraç edilen PKK'lılar işe geri alacaklarını söylüyorlar. HDP mensuplarını örgütün parmak işaretiyle selamlıyorlar. Bay bay Kemal'den almışlar sözü şimdiden silahlarını hazırlamaya molotoflarını doldurmaya başlamışlar. Bu manzaradan CHP'ye gönül verenler de utanıyor.

        "ŞİMDİDEN SİNSİ PLANLAR YAPMAYA BAŞLAMIŞLAR"

        Sadece bu da değil FETÖ'nün tüm mensuplarını çıkaracaklarını söylüyorlar. Dışarıdaki ve içerideki FETÖ'cülerin heyecanını görüyorsunuz değil mi? Bay bay Kemal'den almışlar sözü, şimdiden sinsi planlar yapmaya başlamışlar.

        REKLAM

        Şu kalan 10 günde Ordu'nun gençlerini sandığa götürmeniz gerekiyor. Türkiye'nin enerji bağımsızlığını elde etmesinden kim rahatsız olur. Türkiye'nin her alanda güçlü bir alt yapıya sahip olmasından kim rahatsız olur? Savunma sanayide kim rahatsız olur? Terörü yenenden kim rahatsız olur? Biz biliyoruz kimin rahatsız olacağını. 21 yıllık dönemde renkten renge girenler rahatsız olur.

        "ÜLKEMİZİN ASIRLIK KAYIPLARINI TELAFİ ETTİRDİK"

        PKK'lıların cüretkar bir şekilde yaptığı açıklamalara ses çıkarmayan kişi bir ara masadan kalkmaya çalıştı. Sonra tekrar masaya oturttular.

        Bay bay Kemal'e oy vermek hangi partiden olursa olsun kimseye vacip bir durum değil. 14 Mayıs'ta Türkiye Yüzyılı inşası için doğru adımlarla yola devam diyor muyuz? Türkiye Yüzyılı'nın eşiğinde şöyle bir geçmişe baktığımız zaman bize darbesiyle, vesayetiydi altın değerinde günlerimizi kaybettirdiler. Biz ülkemizin asırlık kayıplarını telafi ettirdik. Yüzyılın işini 20 yıla sığdırdık.

        "ORDU'YA 62 MİLYAR LİRALIK YATIRIM YAPTIK"

        Sormak lazım şu bay bay Kemal bu ülkeye ne yaptı? 10 tane büyükşehir belediyesi var ne yaptılar? CHP demek çöp, çukur, çamur ve susuzluk demek. İstanbul'u çöpten, çukurdan, çamurdan biz kurtardık. Biz yaparız onlar konuşur. Şehirlerimizin her birine eşi benzeri görülmemiş yatırımlar yaptık. Ordu'ya 62 milyar liraya yakın kamu yatırımı yaptık. Sosyal yardımlarda yaklaşık 6 milyar lira tutarında kaynak aktardık. 914 yataklı şehir hastanesini de yakında tamamlıyoruz. Çiftçilerimize yaklaşık 5 milyar lira tutarında destek verdik. Ne kadar özetlersek özetleyelim yaptıklarımız bitmiyor. Biz birileri gibi öyle aklımıza eseni söylemeyiz.

        "BİZ KARDEŞLİĞİN PEŞİNDEN KOŞUYORUZ"

        Birileri milletimizi köken ve mezhep vurgusu üzerinden ayrıştırmaya yönelik adım atarken, biz kardeşliğin peşinden koşuyoruz. "

        SAMSUN'DA KONUŞTU

        Cumhurbaşkanı Erdoğan Samsun'da halka hitap etti:

        Erdoğan konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

        Son 21 yılda nasıl yaptıysak inşallah yine öyle başaracağız. Zorluklara aldırmayacağız, engellere takılmayacağız. Terör örgütlerine boyun eğmeyeceğiz, emperyalist güçlere teslim olmayacağız. Bay Bay Kemal teröristlerle yürüyor. Talimatı nereden alıyor? Kandil'den alıyor. Kandil'dekinin dini var mı, ezanı, kitabı var mı? Ben Kürt kardeşlerimi tenzih ederim. Bunlar Diyarbakır annelerinin o yavrularını dağa kaçıranlar değil mi? Ne yazık ki Bay Bay Kemal bunlarla elele, omuz omuza yürüyor. Selo Diyarbakır'da 51 kardeşimizin ölümüne neden oldu. Şu anda hapiste. Bay Bayl Kemal ne diyor 'Selo'nun suçu yok ki' diyor. Hale bak, 51 tane Kürt kardeşimizin ölümüne neden oluyor, Selo'nun suçu yok diyor, eline diline dursun. İşte 14 Mayıs çok önemli. İktidara gelmenin yolunu milletimin iradesi, Samsunlu kardeşlerimin rızası yerine FETÖ ve bölücülerle işbirliği arayanları 14 Mayıs'ta hep birlikte sandığa gömeceğiz.

        Londra'daki tefecilerden ayarladım dediği 300 milyar doların olmadığını ittifak ortağı itiraf etti. Güya teknoloji görmek için on binlerce kilometre uzağa giderken niçin Gemlik'e gidip Togg'u ziyaret etmediğini söylemiyor. Varsın Bay Bay Kemal konuşmasın, hakkı söylemesin, biz onun kimlerle ne işler çevirdiğini, bebek katillerine ne sözler verdiğini, batılı büyükelçilere neleri taahhüt ettiğini çok iyi biliyoruz. Pensilvanya ile Kandil'le iş tutanlardan bu ülkeye hayır gelir mi? Bu kumar masasından Samsun'a hayır gelir mi?

        Samsun'da vatan millet deyip, Van'da Selo'ya özgürlük isteyenlerin maskesini inşallah 14 Mayıs'ta hep beraber indireceğiz. Türkiye'yi ve Türk siyasetini bu mürailerden hep beraber kurtaracağız. Biz bugüne kadar sadece eser ve hizmet siyaseti yaptık. Hizmet sevdamızdan asla geri adım atmadık. Şehirlerimizin ne noksanı, sıkıntısı varsa biz çözüme kavuşturduk. Yılların altyapı, üst yapı eksililerini hamdolsun biz giderdik. Samsun'a 92 milyar lira kamu yatırımı yaptık.

        Samsun'da 1,5 milyar dolar ihracat oluşturacak Orta Karadeniz Serbest Bölgesi'nin kuruluşu tamamlandı. Enerjide 348 bin doğalgaz abonesi olan Samsun ve 15 ilçesini doğalgaza kavuşturduk. Önümüzdeki süreçte Salıpazarı'na da doğalgaz getiriyoruz. 14 Mayıs çok önemli. Önümüzde sadece 10 gün kaldı. Ülkemiz ve geleceğimiz adına çok mühim bir karar vereceğiz.

        ÖNERİLEN VİDEO
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ