Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Son dakika! Devre mülk tanıtım gezisine katıldı, bir yıl sonra icralık oldu - Haberler

        Kocaeli'nin Çayırova ilçesinde yaşayan Halil Yıldız (26), "Devre mülk tanıtım gezisi" diyerek götürüldüğü geziden sonra icralık oldu.

        İHA'nın haberine göre, Kocaeli’nin Çayırova ilçesinde yaşayan Halil Yıldız, bir firma tarafından "Devre Mülk tanıtım gezisi" denilerek, Mayıs 2018 tarihinde Yalova'da bir termal tesise götürüldü. Yıldız, tanıtım amaçlı gittiği termal tesisi gezip, doldurduğu memnuniyet anketine imza attı. Olayın üstünden bir yıl geçmesinin ardından kendisine gelen icra takibiyle adeta şoke olan Halil Yıldız, 8 bin 141 TL’lik borç ile karşı karşıya kaldı.

        SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU

        REKLAM

        Kendi adına imzalanmış senetleri görünce şaşkına dönen Halil Yıldız, Gebze Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu. Senetlerde bulunan imzanın kendisine ait olmadığını iddia eden Halil Yıldız, "Ben sadece memnuniyet anketine imza attım. Senetlerdeki imza benim değil" dedi.

        'BAŞKALARI DA MAĞDUR OLMASIN'

        Halil Yıldız’ın babası Mehmet Yıldız ise, "Bir yıl önce çocuğumu arıyorlar. 150 kişilik grup halinde alıp Yalova'ya götürüyorlar. 'Bir anket yapacağız, ankete imza atar mısın?' diyorlar. Benim çocuğum da ankete imza atıyor. Aradan bir yıl geçiyor. Evime 8 bin TL civarında icra takibi geliyor. Ben bunu araştırdığımda imzaların asılsız olduğunu, imza sirküleriyle birlikte kanıtladım. Avukat hanımla görüştüğümde bana '100 bin TL’lik senediniz var. 8 bin TL’yi ödemeniz halinde 100 bin TL’yi tahsil etmeyeceğiz' dedi. Zaten burada imza sirküsü var. Biz bunlara itiraz ettik. Suç duyurusunda da bulunacağız. Biz mağdur oluyoruz, başkaları da mağdur olmasın" dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ