Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem SON DAKİKA... Elazığ'da 4.9 büyüklüğünde deprem! Malatya, Adıyaman, Diyarbakır'da hissedildi

        Son dakika haberine göre, Elazığ Sivrice'de 4.9 büyüklüğünde deprem meydana geldi.Elazığ'ın yanı sıra çevre illerde de hissedilen depremde, ilk belirlemelere göre can ve mal kaybı yaşanmadı.

        Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı Deprem Dairesi Başkanlığı'nın merkez üssünü Elazığ'ın Sivrice ilçesi olarak saptadığı deprem, saat 10.02'de meydana geldi. Yerin 7.02 kilometre derinliğinde olan deprem, Elazığ'ın yanı sıra çevre iller Malatya, Diyarbakır, Bingöl, Tunceli ve Malatya'da da hissedildi. Paniğe neden olan depremle birlikte Elazığ ve ilçelerinde vatandaşlar dışarı çıktı.

        VALİ'DEN AÇIKLAMA

        Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım, Sivrice ilçesinde meydana gelen 4,9 büyüklüğündeki depreme ilişkin, "Can kaybı ve herhangi olumsuz durum yok. AFAD ve Kızılay ekipleri köylere sevk edildi. Gelişmeleri takip ediyoruz." dedi.

        Vali Kaldırım, AA muhabirine yaptığı açıklamada, depremde can kaybı olmadığını söyledi.

        İlçe merkezinde olumsuzluk yaşanmadığını dile getiren Kaldırım, "Can kaybı ve herhangi olumsuz durum yok. AFAD, Kızılay, 112 Acil Servis ve jandarma ekipleri köylere sevk edildi." dedi.

        Bu kapsamda koordinasyon kurulunda gelişmeleri takip ettiklerini bildiren Kaldırım, vatandaşlardan paniğe kapılmamalarını ancak tedbirli olmalarını beklediklerini kaydetti.

        Öte yandan, ilçede bazı okullarda öğrenciler okulun bahçesine çıkarıldı.

        EĞİTİME ARA VERİLDİ

        Elazığ’ın Sivrice İlçesi’nde 4,9 büyüklüğünde meydana gelen deprem nedeniyle Malatya’nın Doğanyol İlçesi’nde eğitime ara verildi.

        Ferdi Durdu’nun haberine göre, Malatya, Diyarbakır ve Adıyaman'da hissedilen merkez üssü Elazığ Sivrice ilçesi olan 4,9 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.

        Malatya merkez ve ilçelerinde de hissedilen deprem korkuya neden olurken, Doğanyol ilçesinde eğitime ara verildi.

        Doğanyol Kaymakamı Yunus Emre Vural, ilçede deprem nedeniyle bir olumsuzluk söz konusu olmadığını ifade ederek, öğrencilerde bir tedirginlik olması nedeniyle ilçede eğitime ara verdiklerini ifade etti.

        Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı Deprem Dairesi Başkanlığı'nın merkez üssünü Elazığ'ın Sivrice ilçesi olarak saptadığı deprem, saat 10.02'de meydana geldi. Yerin 7.02 kilometre derinliğinde olan deprem, Elazığ'ın yanı sıra çevre illerde de hissedildi.

        İŞTE SON DEPREMLER

        Deprem, Malatya, Diyarbakır ve Adıyaman gibi çevre illerde de hissedildi. Kandilli Rasathanesi ise Elazığ depreminin büyüklüğünü 5.1 olarak aktardı. İşte 27 Aralık son depremler listesi...

        REKLAM

        ELAZIĞ'DA 4.9 BÜYÜKLÜĞÜNDE KORKUTAN DEPREM - AFAD VERİLERİ

        Büyüklük 4.9 (Mw)
        Yer Elazig - Sivrice
        Tarih 27/12/2019 - 10:02:25 (TS)
        Enlem 38.3938 (K)
        Boylam 39.0018 (D)
        Derinlik 7.02 (KM)

        KANDİLLİ RASATHANESİ ELAZIĞ DEPREMİ

        Haberi Hazırlayan: Fatih Berktaş
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ