Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Eğitim Son dakika Elazığ'da eğitim başladı! Elazığ'da depremin ardından ilk ders zili çaldı!

        Elazığ'ın Sivrice ilçesinde, 24 Ocak'ta meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki depremin ardından eğitim öğretime 3 hafta ara verilen il ve ilçelerdeki 435 resmi ve 80 özel okulda 8 bin 895 öğretmen ve ‪126 bin 276‬ öğrenci için ilk ders zili çaldı.

        BAZILARI EN YAKIN OKULA GİDECEK

        AA'da yer alan habere göre depremde hasar gördüğü için boşaltılan il merkezi ve ilçelerdeki 33 okuldaki 11 bin 371 öğrenci, yeni okullar inşa edilene kadar en yakın okulda eğitim görecek.

        TELAFE EĞİTİMİ YAPILMIŞTI

        Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un talimatıyla il genelinde okulların tatil edildiği Elazığ'da, Liselere Geçiş Sistemi (LGS) ile Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na (YKS) girecek öğrenciler için telafi eğitimi düzenlenmişti.

        Öte yandan depremde Sürsürü Mahallesinde yıkılan Dilek apartmanında annesi Ayşe Civelek ile birlikte hayatını kaybeden 9 yaşındaki M. Salih Civelek ve Gezin Köyündeki Mavi Göl apartmanının enkazında hayatını kaybeden 13 yaşındaki Miraç Dişli’nin okullarında duygusal anlar yaşandı. Vali Lütfullah Bilgin İlkokulunda M. Salih Civelek 3/C sınıfındaki sırasına fotoğrafı ve çiçek konuldu. Sınıf arkadaşları da Salih’in sırasına karanfil bıraktı.

        'DAHA ÇOK ÇALIŞMAMIZ GEREKİYOR'

        Mustafa Uç'un haberine göre, İl Milli Eğitim Müdür Feyzi Gürtürk, okulun açılışında yaptığı konuşmada şunları söyledi:

        “İstiklal Marşını çok coşkulu söylediniz. Okulu özlediğiniz buradan da belli oluyor. Bizler de bu tatil zamanında okullarımızı hem vatandaşlarımıza açtık. Sıcak bir yuva olduk. En son olarak da okullarımızı sizler için hazırladık, temizledik, dezenfekte ettik, ilaçlamalarını yaptık. Bugün itibariyle de 24 Şubat 2020 tarihi itibariyle de eğitim öğretime başlamış bulunuyoruz. Sizden istirhamımız devamlı okullarımızda tatbikatlar yapılıyor, bu tür doğal afetler için. Sizlerden istirhamımız bundan sonraki zamanlarda da bu tatbikatları bir eğlence değil de devamlı olacakmış gibi size öğretilenleri mutlaka uygulamanız daha sonra da öğretmen arkadaşlarımızın size öğretmiş olduğu şekilde de hareket etmeniz gerekiyor. İkinci dönem eğitim öğretim yılının hayırlı olmasını diliyorum. Hepinize başarılar diliyorum. Mutlaka daha çok çalışmamız gerekiyor. Çünkü 3 haftalık bir tatil sonucunda, uzatmadan sonra bugün burada yeni eğitim öğretim yılına başlamış bulunuyoruz. Hepimize hayırlı uğurlu olsun. Rabbim sağlık sıhhat afiyet versin cümlemize.”

        'SALİH BAŞARININ YANINDA HER AÇIDAN ÖRNEK OLABİLECEK BİR ÖĞRENCİMİZDİ'

        Sınıf Öğretmeni Ahmet Çelik, Salih'in örnek bir öğrenci olduğunu belirterek, “Her çocuk bir çiçektir. Sınıflar çiçek bahçesidir. Her çiçeğin yapısı farklıdır. Rengi, kokusu, yapısal özellikleri farklı özellikler gösterir. Salih daha ilk günden itibaren bu farkındalığı sınıfımızda oluşturdu. Gelen veliler ilk günlerde Salih hangisidir diye, Salih’i tanımaya çalıştılar. Arkadaşları Salih’le oturmak için gelip benden sürekli istekte bulunuyorlardı. Salih başarının yanında her açıdan örnek olabilecek bir öğrencimizdi. Allah böyle acıları bir kez daha ülkemize yaşatmasın. Şehit oldu. Allah ailesine, hepimize, sınıfımıza sabırlar versin.” İfadelerini kullandı.

        'EN SEVDİĞİM ARKADAŞIM ÖLMÜŞ'

        Salih’in arkadaşı Tuğrul Perilioğlu, “Sınıfta çalışkan bir öğrenciydi. Sınavlarda birinci olurdu. Beraber okul okumak istiyordum beraber üniversite okumak istiyordum. Bu sürpriz çok ağır geldi. Sınıfa yeni girdik daha güzel haberler bekliyordum. Ama en sevdiğim arkadaşım ölmüş. Bu çok kötü bir haber. Elazığ depreminden sonra acı haberler almaya başladık. Zaten Dilek apartmanı da yıkılmış. Orada oturuyordu. Bu çok ağır geldi konuşamıyorum. Çok seviyordum arkadaşımı öldüğü haberi çok kötü bir haber konuşamıyorum.” dedi.

        'ÇOK ÜZÜLDÜK'

        Öğrencilerden Hamza Fırat ise, “Salih benim en iyi arkadaşlarımdan biriydi. Çok başarılı çalışkandı. Duyduğumda çok üzüldüm. Keşke ölmeseydi. Dilek Apartmanında oturuyordu. Annesi ile beraber öldü. Bizde cennete gidersek onu orada görürüz. Arkadaşımız daha öldü. Onun için daha Fatiha okuyoruz. Çok üzüldük.” diye konuştu.

        Elazığ'da okullarda ilk ders zilinin çalmasıyla Miraç Can Dişli'nin eğitim gördüğü Aziz Gül Ortaokulunda eğitime başlandı. Öğretmenleri ve arkadaşları 8 -G sınıfında Miraç Can Dişli'nin sırasını boş bırakarak sırasına çiçek bıraktı. Dişli'nin arkadaşları ilk ders saatinde hüzünlü anlar yaşadı.

        'MİRAÇ SESSİZ BİR ARKADAŞIMIZDI'

        Miraç’ın sınıf arkadaşı Emine Karataş; “Miraç sessiz bir arkadaşımızdı. Seviyorduk kendisini. Sınıfımızda 3 tane Miraç vardı şimdi 2 tane var. Üzüldük.” dedi.

        Miraç’ın sınıf arkadaşı Salih Sevinç de, “Çok iyi bir arkadaşımızdı. Derslerde çok sessizdi. Çalışkandı. Hayalleri vardı. Depremden sonra olanlara üzüldüm.” diye konuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ