Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Güngör Arslan cinayetinde 1 avukata da gözaltı
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Olay, geçen pazar günü saat 15.00 sıralarında meydana geldi. Ramazan Ö., ofisine gittiği Güngör Arslan´ı tabanca ile peş peşe ateş ederek vurdu.

        DHA'nın haberine göre Arslan, göğsüne ve sağ bacağına isabet eden kurşunlarla ağır yaralandı. Ambulansla Kocaeli Devlet Hastanesi´ne kaldırılan Güngör Arslan, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Olayın ardından kaçan Ramazan Ö., yakalanıp gözaltına alındı.

        Cinayete kurban giden Güngör Arslan
        Cinayete kurban giden Güngör Arslan

        "ELİMDE BİR HABER VAR" DİYEREK OFİSİNE GİTMİŞTİ

        Soruşturma kapsamında Ramazan Ö.'nün ifadesi alındı. Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro ekipleri, Ramazan Ö. ile bağlantılı olduğu belirlenen kişileri gözaltına aldı.

        Bu sırada gözaltı için ek süre alındı. Olay günü Ramazan Ö.'ün ofise gelerek, "Elimde bir haber var, Güngör Arslan ile görüşmek istiyorum" dediği, Arslan ile görüştüğü sırada tabancasını ateşlediği belirlendi. Zanlının olay günü yakınlarına 2- 3 aylığına tatile gideceğini söylediği öğrenildi.

        TUTUKLU SAYISI 7 OLDU

        Bazı suçlardan kaydı bulunan Ramazan Ö., Güngör Arslan´ı bacağından vurmak istediğini, ancak kaçmak isterken kurşunların vücuduna isabet etmiş olabileceğini söyledi. Ramazan Ö. ve onunla bağlantıları olduğu belirlenerek gözaltına alınan 3 kişi sorgularının tamamlanması üzerine dün akşam saatlerinde adliyeye sevk edildi. Ramazan Ö. ve Burhan P. tutuklanırken, Kenan Y. ve ismi öğrenilemeyen bir kadın ise adli kontrolle serbest bırakıldı.

        Gözaltı sürelerinin dolması üzerine de 4 kişi ilk etapta adliyeye sevk edilirken, olayla bağlantılarının olduğu belirlenerek gözaltına alınanların ise sorgusu devam ediyor. Aralarında avukat E.K.´nın da bulunduğu kişilerin Ramazan Ö. ile ilişkileri çözülmeye çalışılıyor.

        Öte yandan AA'da yer alan habere göre de soruşturma kapsamında Ramazan Ö. ve Burhan P.'nin ardından, olayla bağlantısı olduğu şüphesiyle 5 kişi tutuklandı. Böylece olayla ilgili tutuklananların sayısı 7 oldu.

        İŞ YERİNE ZARAR VERMEYİ PLANLADILAR

        Güngör Arslan'ın öldürülmesiyle ilgili olarak gözaltına alınanların ifadesi de alındı. Hasan Emre Ç. emniyetteki ifadesinde Ramazan Ö.'yü 6-7 yıldır tanıdığını belirterek, "Burhan P. bana kız arkadaşının köpeğinin kaybolduğunu kayıp ilanı vermek için Güngör Arslan'ın gazetesine gittiğini, Güngör Arslan'ın sarkıntılık yaptığını, daha sonra kız arkadaşının evine çiçek gönderdiğini, bu olayları kız arkadaşından öğrendiğini, bunun zoruna gittiğini, bu sebeple 'Güngör Arslan'a ve iş yerine bir zarar verelim' dedi. Güngör Arslan'ın iş yerinin yakılması için Ramazan Ö. ile ben görüşeceğim, bize herhangi bir eylem teklifinde ve direktifinde bulunmadı. Burhan P., 'Ben bu Güngör Arslan'ın iş yerini yakarsam en azından içim ferahlar rahatlarım' gibisinden sözler söyledi" dedi.

        MESAJ VERMEYE KARAR VERDİLER

        Hasan Emre Ç., olaydan bir iki gün önce Burhan P. ve Ramazan Ö. ile yaptıkları görüşmeyle ilgili olarak, "Burhan P., `Güngör Arslan´a bir şekilde mesaj verelim. Bu evli kadınlardan veya sevgili olan kadınlardan uzak dursun diye yüz yüze bir mesaj göndersek iyi olur´ dedi ve Ramazan´a, `Sen Güngör Arslan´ın yanına git. Yanında otur kendisinin yüzüne, `namussuzluk yapma sevgilisi olan evli kadınlardan uzak dur´ diye söyle ve çık gel dedi. Ramazan, Burhan´ın talimatı üzerine `tamam abi olur´ dedi. Ramazan o gün Güngör Arslan´ın iş yerine bu mesajı vermek için gitmedi" diye konuştu.

        3 BİN LİRAYA SİLAH SATIN ALDILAR

        Hasan Emre Ç. bir tanıdığından parasını daha sonra vermek üzere 3 bin liraya silah satın aldıklarını söyleyerek, "Olaydan birkaç saat kadar önce Ramazan Ö. bana 'Abi bu eylemi nasıl yapacağız, Güngör Arslan'a nasıl mesaj vereceğiz' gibisinden sorular sordu. Burhan P.'nin kendisine Güngör Arslan'ın ruhsatlı silahı olduğunu söylediğini bu sebeple, 'Ne olur ne olmaz tedbir amaçlı üzerim boş gitmesen iyi olur bana bir silah bulalım' dedi. 3 bin TL'ye silah aldık, Ramazan Ö. ve ben ve silahı denedik. Ramazan Ö. silahı beline koydu, İzmit Çarşı'ya geldik. Ramazan Ö., 'Beni hastanenin oraya bırakın' dedi. Ramazan Ö.'yü oraya bıraktık" diye konuştu.

        'ABİ BEN BİR ŞEY YAPTIM'

        Hasan Emre Ç. olay günü yaşananları ise ifadesinde şöyle anlattı: "Ramazan daha önceden Burhan P. ile aralarında iş yerini yakmak için görüştüklerinden o dönem iş yerinin yerine baktığı için bize Güngör Arslan´ın iş yerinin nerede olduğunu sormadı. Hatta kendisini Güngör Arslan'ın gazetesinin bulunduğu yerin iki üç sokak üzerinde bize bıraktırdı. Ben ve Ferhat Y., Ramazan araçtan indikten sonra Ferhat´ın dükkanına geldik. Bu sırada Ramazan, Ferhat´ı görüntülü aradı, 'Abi ben bir şey yaptım´ dedi ve telefonu Ramazan´ın yüzüne kapattı. Ben, Ferhat´a ne olduğunu sorduğumda Ramazan´ın Güngör Arslan´ı vurduğunu söyledi. Cep telefonlarından internete girdik, Güngör Arslan´ın iş yerinde saldırıya uğradığı şeklinde haber gördük."

        ÖNERİLEN VİDEO
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ