Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Amerika ABD-Kanada sınırında patlama! - Gündem haberi
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        ABD-Kanada sınırındaki Niagara Nehri üzerinde yer alan Rainbow Köprüsü'nden ABD'ye geçiş yapan bir araçta patlama meydana geldi.

        BAZI SINIR KAPILARI KAPATILDI

        ABD-Kanada sınırındaki aracın infilak etmesi nedeni ile soruşturma başlatıldı. New York Valisi bölgeye gidiyor. Patlama nedeniyle iki ülke arasında bazı sınır kapıları tedbiren kapatıldı.

        FBI'DAN AÇIKLAMA

        Federal Soruşturma Bürosundan (FBI) yapılan açıklamada, Niagara Nehri üzerinde yer alan Rainbow Köprüsü'nde patlama meydana geldiği, sebebinin araştırıldığı belirtildi.

        Sınır geçişindeki yetkililer, köprüden geçiş yapan aracın patlamasının ardından tedbir amacıyla Rainbow Köprüsü'ndeki geçişin ve Kanada'nın Ontario eyaletini ABD'nin New York eyaletine bağlayan diğer 3 geçişin kapatıldığını bildirdi.

        REKLAM

        2 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

        Ciner Medya Grubu ABD Temsilcisi Ali Çınar'ın bildirdiğine göre arabadaki patlamada iki kişi hayatını kaybetti. Çınar şu bilgileri aktardı:

        REKLAM

        "New York Valisi Hochul, sınırdaki araba kazası ve patlamada terör belirtisi bulunmadığını söyledi. Patlama bir trafik kazası sonrası meydana geliyor. Sürücü, 56 yaşında bir New York'lu. Lüks aracıyla aşırı hız nedeniyle kaza yapıyorlar. Kazada sürücüyle birlikte eşi de hayatını kaybediyor."

        REKLAM

        NEW YORK VALİSİ HOCHUL: TERÖR SALDIRISINA DAİR BELİRTİ YOK

        New York Valisi Kathy Hochul, ABD ile Kanada arasındaki Rainbow Köprüsü'nde meydana gelen patlamanın terör saldırısı olduğuna dair belirtinin olmadığını söyledi.

        ABD-Kanada sınırındaki Niagara Nehri üzerinde yer alan Rainbow Köprüsü'nde meydana gelen ve 2 kişinin hayatını kaybetmesine neden olan patlamaya dair detaylar netleşmeye başladı.

        Düzenlediği basın toplantısında terör saldırısı iddialarına değinen New York Valisi Kathy Hochul, "Şu anda terör saldırısına dair bir belirti yok" dedi. Olaya karışan aracın küle döndüğünü ve motordan başka hiçbir parçasının kalmadığını belirten Hochul, yanan aracın parçalarının patlama etkisiyle çok geniş bir alana yayıldığı bilgisini paylaştı. Aracı kullanan kişinin Batı New York sakini olduğunun değerlendirildiğini ve kaza öncesinde aşırı hızda seyrettiğini kaydeden Hochul, soruşturmanın devam ettiğini belirterek "Rainbow Köprüsü'ne geri dönmeden önce halkın güvende olduğundan emin olacağız" ifadelerini kullandı.

        Kaza sonrasında geçici olarak kapatılan Kanada ile ABD arasındaki üç köprünün yeniden açıldığını kaydeden Hochul, Rainbow Köprüsü'nün hala kapalı olduğunu da sözlerine ekledi.

        KANADA POLİSİ GÜVENLİK TEDBİRLERİNİ ARTIRDI

        ABD-Kanada sınırında yaşanan patlama, Kanada'daki güvenlik güçlerini de alarma geçirdi. Toronto polisi tarafından X isimli sosyal medya platformu aracılığıyla yapılan açıklamada, "Kanada-ABD sınırında yaşanan olay nedeniyle, şehir genelinde üniformalı polislerin devriyelerini artıracağız" ifadeleri kullanıldı. Somut bir tehdidin bulunmadığı belirtilen açıklamada, tedbir amacıyla güvenlik önlemlerinin artırılacağı vurgulandı.

        ABD BAŞKANI BIDEN BİLGİLENDİRİLDİ

        Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada ABD Başkanı Joe Biden'ın patlamayla ilgili bilgilendirildiği ve gelişmeleri yakından takip ettiği kaydedilirken, Kanada Başbakanı Justin Trudeau da ülke parlamentosuna olayı incelediklerini söyledi.

        Patlamaya ithafen, "Bunu aşırı derecede ciddiye alıyoruz" diyen Trudeau, “Mümkün olduğu kadar hızlı bir şekilde değerlendirmeye çalışıyoruz. Ülke çapındaki tüm sınır geçişlerinde ek önlemler düşünülüyor ve etkinleştiriliyor" dedi.

        ABD İç Güvenlik Bakanı Alejandro Mayorkas ise, X sosyal medya platformundaki hesabından yaptığı açıklamada, olayda terör saldırısı izi olmadığına işaret ederek “Şu anda bu olayla ilgili herhangi bir tehdit belirtisi bulunmuyor” ifadelerini kullandı. Mayorkas, ulusal ve yerel güvenlik otoriteleri ile işbirliği içinde soruşturmanın sürdürüldüğünü belirtti.

        Haberin görselleri İHA ve AA tarafından servis edilmiştir.

        ÖNERİLEN VİDEO
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ