Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol İngiltere Chelsea'nin sahibi Abramovich'e büyük şok! Mal varlıkları donduruldu - Son Dakika Spor Haberleri - Futbol Haberleri

        İngiltere, Rus iş insanı Roman Abramovich'e yaptırım kararı aldı ve sahibi olduğu Chelsea Futbol Kulübü'nün satışını askıya aldı.

        İngiltere hükümetinden yapılan yazılı açıklamada, Chelsea'nin sahibi Abramovich'in, varlıklarının dondurulduğu, İngiltere'deki bireyler ve işletmelerle işlemlerinin yasaklandığı, seyahat yasağı ve ulaşım yaptırımlarının uygulandığı duyuruldu.

        TAHMİNİ DEĞERİ 9,4 MİLYAR STERLİN

        Yapılan açıklamada, "Abramovich, çelik şirketi Evraz, Norilsk Nickel'de hisse sahibi ve Chelsea FC'nin sahibi. Rus petrol şirketi Sibneft'in yüzde 73 hissesini 2005 yılında devlete ait gaz devi Gazprom'a 9,87 milyar sterline sattı. Net değeri tahmini olarak 9,4 milyar sterlin. 1990'larda Putin yönetiminde öne çıkan birkaç oligarktan biri." bilgisi verildi.

        REKLAM

        TRANSFER VE BİLET SATIŞI YASAĞI

        Yapılan açıklamalara göre, Chelsea'nin futbolcu transferi ve bilet satışı da dahil tüm finansal faaliyetlerinin de önüne geçilmiş olundu.

        Açıklamada, İngiltere Başbakanı Boris Johnson, "Putin'in Ukrayna'ya yönelik vahşi saldırısını destekleyenler için güvenli liman olamaz. Bugünkü yaptırımlar, Birleşik Krallık'ın Ukrayna halkına verdiği sarsılmaz desteğin son adımıdır. Sivillerin öldürülmesine, hastanelerin yıkılmasına ve egemen müttefiklerin yasadışı işgaline olanak sağlayanların peşine düşerken acımasız olacağız." ifadelerini kullandı.

        FORMA SPONSORU, ANLAŞMANIN ASKIYA ALINMASINI İSTEDİ

        Chelsea'nin forma sponsoru Three, anlaşmanın geçici olarak askıya alınmasını talep etti.

        Three'den yapılan açıklamada, İngiltere hükümetinin Rus iş insanı ve Chelsea'nin sahibi Roman Abramovich'e yönelik yaptırım kararlarının ardından kulüpten sponsorluğun geçici olarak askıya alınmasının talep edildiği kaydedildi.

        Şirket, Londra ekibinden logosunu formadan çıkarmasını ve stat çevresindeki reklamları da kaldırmasını istedi.

        CHELSEA, İNGİLTERE HÜKÜMETİYLE GÖRÜŞMELER YAPIYOR

        Oyuncu transferi ve bilet satışı da dahil tüm finansal faaliyetleri askıya alınan İngiltere Premier Lig ekiplerinden Chelsea, bazı kısıtlamaların gevşetilmesi konusunda İngiltere hükümetinden izin aldığını ve görüşmelerin devam ettiğini duyurdu.

        Chelsea'den yapılan açıklamada, kulübün hisselerinin tamamının sahibi Rus iş insanı Roman Abramovich'e uygulanan yaptırımların tamamının kulübe de uygulanmaması ve bazı istisnalara yer verilmesi için İngiltere hükümetinden izin alındığı belirtildi.

        Lisans konusunda kulübün normal faaliyetlerini sürdürmek istediğinin vurgulandığı açıklamada, yaptırımların ardından Chelsea Vakfının ekonomik yönden en az hasarla çıkması için gereken çalışmaların yürütülmeye devam edeceği kaydedildi.

        CHELSEA'Yİ DEVRETMİŞTİ

        Abramovich, Rusya'nın Ukrayna'ya askeri müdahalesi nedeniyle kulübün yönetimini Chelsea Vakfı'nın mütevelli heyetine devretmişti. Rus milyarder Abramovich, 2003'te İngiliz iş insanı Ken Bates'e 140 milyon sterlin ödeyerek Chelsea'nin sahibi olmuştu.

        Chelsea, Abramovich döneminde yapılan yüksek bedelli transferlerin ardından 2005'te Premier Lig'de zafere ulaşarak 50 yıllık şampiyonluk özlemine son vermişti. "Maviler", Abramovich döneminde beşer kez Premier Lig ve Federasyon Kupası ile ikişer defa UEFA Şampiyonlar Ligi ve UEFA Avrupa Ligi şampiyonlukları yaşadı.

        ÖNERİLEN VİDEO
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ