Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güncel Son dakika haberi: Ankara'da F-4 uçağının yakıt tankı düştü

        Ankara’da bir F-4 uçağının yedek yakıt tankı TPAO Genel Müdürlüğü’nün bahçesinde araçların üzerine düştü.

        Olayda herhangi bir can kaybı yaşanmazken, maddi hasar meydana geldi. Teknofest alanından havalanan uçak güvenli bir şekilde Eskişehir’deki üssüne döndü.

        Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Hv. K. K.lığımıza ait F-4 Savaş Uçağının bir parçası Ankara Semalarında uçuşu esnasında bilinmeyen bir sebeple TPAO’ya ait açık bir otoparka düşmüştür. Bahse konu uçak emniyetli bir şekilde Eskişehir meydana iniş yapmıştır. Olayda; herhangi bir can kaybı ve yaralı bulunmamaktadır. Konuyla ilgili ayrıntılı teknik inceleme devam etmektedir" denildi.

        REKLAM

        DHA'da yer alan habere göre Ankara'nın Çankaya ilçesinde savaş uçağından düşen yardımcı yakıt tankı, ekiplerin incelemenin ardından vinçle kamyonete yüklendi. 6 metre uzunluğundaki tank, kamyonetle TPAO'nun açık otoparkından kaldırıldı. Tankın kaldırılması ile hasar da ortaya çıktı. Araçların tavan kısmının büyük ölçüde ezildiği görüldü.

        ARAÇ SAHİPLERİ HAVA KUVVETLERİNE BAŞVURABİLECEK

        Zararın kasko poliçesi ile giderilebileceği, sigorta şirketinin ödediği tazminatın savaş uçağının mali sorumluluk poliçesine rücu edilebileceği belirtildi. Kasko poliçesi olmayıp, sadece trafik sigortaları mevcut araç sahiplerinin ise Hava Kuvvetleri Komutanlığı'na başvurup, savaş uçağının mali sorumluluk poliçesinden hasarın giderilmesini talep edebileceği belirtildi.

        DÜŞMEDEN ÖNCE PİLOT UYARMIŞ

        Görgü tanıklarından Adnan Akkuş, tankın düşme anını gördüğünü söyleyerek, "Olay esnasında uçağın parçasının düştüğü yerin yakınındaydım. Aşırı derece sesli geçtiği için dikkatimi çekti. Uçağın çıkardığı sesle pilotun insanlara yukarıya bakmaları konusunda uyarmaya çalıştığını düşündüm. Havada ufak bir parça gözüktü; ancak ne olduğu belli değildi. Arkasından bir patlama sesi meydana geldi. Pilotun insanların zarar görmesini istemediğinden dolayı gökyüzüne bakmalarını istercesine o sesi çıkardığını düşünüyorum" dedi.

        ÖNERİLEN VİDEO
        Haberi Hazırlayan: Kenan Butakın
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ