Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Son dakika haberi Ankara'da yaşlı bakım merkezinde yangın

        Başkentte Mutlukent Mahallesi'nde bulunan özel huzurevi ve yaşlı bakım merkezinde, saat 17.00 sıralarında yangın çıktı.

        DHA'nın haberine göre, henüz belirlenemeyen nedenle 3 katlı binadan yükselen alevleri fark eden görevliler, huzurevi sakinlerini dışarı çıkardı. Dumandan etkilenen bazı yaşlılar, binanın yakınında çimlere yatırıldı.

        Haber verilmesiyle itfaiye ve sağlık ekipleri, bölgeye sevk edildi. Sağlık görevlileri, hemen yaşlılara müdahale etti. İtfaiye ekipleri ise yangını söndürmek için çalışma başlattı.

        REKLAM

        VALİLİK AÇIKLAMA YAPTI

        Ankara Valiliği'nce de Çankaya ilçesindeki yaşlı bakım merkezinde çıkan yangının kontrol altına alındığı açıklandı. Valiliğin yazılı açıklamasında, merkezde kalanların kontrol amaçlı hastaneye götürüldüğü belirtilerek, "Çankaya ilçemizde özel bir geriatri ve yaşlı bakım merkezinde yangın meydana gelmiş merkezde kalan sakinlerin tamamı kontrol amaçlı olarak hastaneye alınmıştır. Yangın kontrol altına alınmış olayda herhangi bir can kaybı ve yaralanma bulunmamaktadır." denildi.

        AİLE BAKANLIĞI: 10 KİŞİ KRONİK HASTALIKLARI NEDENİYLE HASTANEYE SEVK EDİLDİ

        Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan da yangına ilişkin yazılı açıklama yapıldı. Merkezde kalan 6 kişinin ailelerinin yanına gönderildiği, 10 kişinin kronik tedavi ihtiyaçları nedeniyle hastaneye kaldırıldığı, 25 kişinin ise Bakanlık bünyesindeki izolasyon kuruluşuna sevk edildiği belirtilen açıklamada, şöyle denildi:

        REKLAM

        "Ankara'da, özel bir geriatri ve yaşlı bakım merkezinde bugün 17.00 sularında bir yangın çıkmıştır. Görevli personelimiz ivedi şekilde itfaiye ile iletişime geçerek yangının kontrol altına alınmasını sağlamıştır. Olayda herhangi bir can kaybı yaşanmamış ve yaşlılarımızın hayati tehlikesi yoktur. Kuruluş sakinlerimizin ve personelimizin genel sağlık durumu iyidir. Söz konusu merkez 41 yaşlımıza hizmet sunmaktadır. 6 yaşlımız talepleri üzerine ailelerine teslim edilmiş, 10 yaşlımız ise kronik tedavi ihtiyaçları sebebiyle hastaneye sevk edilmiştir. 25 büyüğümüz de Bakanlığımıza bağlı bir izolasyon kuruluşumuzda misafir edilecektir."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ