Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Son dakika! Bağdat-İstanbul uçağının büyük sırrından sonra ikinci uçak vakası! HABERLER

        Bağdat-İstanbul hava yolu taşımacılığında dün akşam ve gece saatlerinde son derece hareketli saatler yaşandı. İlk uçağın ardından gece saat 02.45’te Bağdat’tan İstanbul Havalimanı’na sefer yapan Fly Bağdat Havayolları’na ait başka bir uçak da yine “yakıt ikmali” için Bursa’ya divert (yöneldi) etti ve indi. Bu uçağın yolcusuz olduğu öğrenildi. Mürettebatın, uçaktan inmesine izin verilmedi.

        Ankara-Esenboğa Havalimanı’na dün akşam saatlerinde zorunlu iniş yapan Fly Bağdat Havayolları’na ait uçakla ilgili yeni gelişmeler de ortaya çıktı. Buna göre 12 Mart Perşembe günü Fly Bağdat Havayolları, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nden Uçuş Değerlendirme ve İzinlendirme yetkilisi ile öğleden sonra iki kez telefon görüşmesi yaptı. 57 Türk yolcu ile sefer yapılması için izin istendi. Ülkeye giriş sonrasında yolcuların 14 gün karantinaya alınacağı ve mevzuat uyarınca gerekli form ve belgelerin eksiksiz doldurulacağı teyit edildi. Uçuş için daha sonra diğer gerekler de yerine getirildi.

        REKLAM

        Uçak, ertesi gün Bağdat’tan saat 17.15’te hareket etti ve İstanbul Havalimanı yolculuğuna başladı. Uçak, İstanbul’a yaklaştı. Devlet Hava Meydanları İşletmesi’nin (DHMİ) Esenboğa Havalimanı’ndaki yetkilileri, yayınlanan bazı bildiriler gereğince inişe şerh koydu. Esenboğa, uçaktaki ekipten geri dönmelerini istedi. Ankara’da, bu arada üst düzeyde görüşmeler yapıldı.

        Uçağın kaptanı, yakıt seviyesinin kritik olduğunu belirtti. Esenboğa, kapısı bile açılmadan yakıt ikmali sonrasında uçağın Bağdat’a dönmesi gerektiğini belirtti.

        Uçak, yakıt ikmali için Esenboğa’ya indi. Uçakta yaşanan olayların ardından gerekli güvenlik önlemleri alındı.

        YOLCULAR VE MÜRETTEBAT 14 GÜN BOYUNCA GÖZETİM ALTINDA TUTULACAK

        Yolcular, koruyucu sağlık ekiplerinin eşliğinde uçaktan çıkartılarak piste gelen ambulanslara bindirildi. Yolcular ve uçağın mürettebatı, koronavirüs ihtimaline karşı Dr. Zekai Tahir Burak Hastanesi’ne götürüldü 14 gün kuralı dahilinde karantinaya alındı.

        İKİNCİ UÇAK

        Gece benzer bir olay daha yaşandı. Saat 02.45’te Bağdat’tan İstanbul Havalimanı’na sefer yapan Fly Bağdat Havayolları’na ait başka bir uçak da yine yakıt ikmali için Bursa’ya divert (yöneldi) etti. Bu uçakta yolcu bulunmadığı öğrenildi.

        Uçak, Bursa’ya indi. Uçağa, akaryakıt şirketi ile anlaşması olmadığı için yakıt ikmali gerçekleştirilemedi. Yakıt ikmali için protokol yapıldı. Gerekli güvenlik ve sağlık önlemleri alındı. Bu sırada mürettebat uçaktan indirilmedi.

        Irak’tan uçuşlar, bir süre önce koronavirüs salgını nedeniyle tedbiren durdurulmuştu.

        Harita
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ