Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Borsa Son dakika haberi: Borsada Şimşek rallisi sürüyor! Borsa yükselmeye devam edecek mi? - Ekonomi Haberleri - Borsa Haberleri

        Borsa İstanbul'daki yükseliş serisi bugün de devam etti. Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, güne yüzde 2,36 artışla 5.515,87 puandan başladı.

        BIST 100'de yükseliş günün geri kalanında sürdü ve endeks günü yüzde 3.2'lik yükselişle 5.561,18 puandan tamamladı.

        Bankacılık endeksi yüzde 2,39 ve holding endeksi yüzde 4,35 artış kaydetti.

        BIST 100 ENDEKSİ

        7.986,47 1,15
        • Alış: 0,00
        • Satış: 0,00
        Son Güncellenme Tarihi: 13/01/2024 18:05:30

        Hazine ve Maliye Bakanlığı görevine Mehmet Şimşek'in getirilmesiyle ralliye başlayan BIST 100, haftanın ilk 3 gününde 8,7 civarında artış yaşadı.

        REKLAM

        ŞİMŞEK'İN AÇIKLAMALARI OLUMLU KARŞILANDI

        Haftasonu Mehmet Şimşek Hazine ve Maliye Bakanı olarak atanması ve Bakan Şimşek'in ilk açıklamaları piyasalar tarafından olumlu karşılandı.

        Bakan Şimşek haftasonu devir teslim törenindeki ilk açıklamasında "Türkiye’nin rasyonel bir zemine dönme dışında bir seçeneği kalmamıştır. Kurala dayalı bir Türkiye ekonomisi özlenen refaha ulaşmamızda önemli olacaktır. Makro finansal istikrarı önceliklendireceğiz" ifadelerini kullandı. Şimşek şeffaflık, tutarlılık, öngörülebilirlik ve uluslararası normlara uygunluğun temel ilkeleri olduğunu vurguladı.

        KÜRESEL PİYASALARDA POZİTİF SEYİR

        Analistler, küresel pay piyasalarında, haftanın devamında yoğunlaşacak makroekonomik veri takvimi öncesi sınırlı da olsa pozitif bir seyir izlendiğini ifade etti.

        ABD Merkez Bankası'nın (Fed) para politikalarına ilişkin belirsizlikler gün geçtikçe azalsa da yatırımcıların gelecek hafta atılacak adımları fiyatlama konusunda temkinli davrandıkları görülüyor.

        Para piyasalarındaki fiyatlamalarda Banka'nın yüzde 81 ihtimalle politika faizini sabit tutacağının öngörüldüğünü aktaran analistler, nihai faiz oranının yüzde 5,25-5,50 seviyesinde belirleneceğine yönelik beklentilerin de güçlü kalmaya devam ettiğini söyledi.

        Analistler, bugün ABD'de dış ticaret dengesinin takip edileceğini belirterek, teknik açıdan BIST 100 endeksinde 5.600 ve 5.700 seviyelerinin direnç, 5.400 ve 5.300 puanın destek konumunda olduğunu kaydetti.

        ÖNERİLEN VİDEO
        Haberi Hazırlayan: Ahmet Hamdi Girgin
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ