Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Fenerbahçe Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'tan Trabzonspor'a çok sert tepki: 2010-11'in acısını hala hazmedemediler - Son dakika Fenerbahçe haberleri - Fenerbahçe Haberleri

        Fenerbahçe Başkanı Ali Koç gündeme dair basın toplantısı düzenledi. Ali Koç'un açıklamalarından satırbaşları şöyle:

        REKLAM

        "Cumartesi günü oynanan maçta yaşanılanlar, biz Fenerbahçelilerin tahammül sınırını aşmıştır. Bir takımın 38 yıl sonra şampiyonluğu, herhangi bir takımın şampiyonluğu bizi ilgilendirmez. Ancak hiçbir şampiyonluk, başka kulüplere dil uzatma hakkı vermez. Kazanmanın ve kaybetmenin bir asaleti vardır. Saygı bekliyorsanız, saygılı olacaksınız.

        Sayın Cumhurbaşkanımızın, onun liderliğinde bu terör örgütüyle verilen bir mücadele var. 'Fenerbahçe, bu sürecin en büyük mağdurlarından biri' diyor. 'Fenerbahçe camiasının dik duruşu sayesinde futbola müdahalesi başarısız olmuştur' diyor. Fenerbahçe sadece kendi mücadelesini vermekle kalmıyor, bu vatanın, bu örgütten kurtulması için de mücadele vermiştir' diyor.

        Sayın İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da Fenerbahçe'nin duruşundan bahsetmiştir. İçişleri Bakanımıza da teşekkür etmek gerekiyor. Şampiyonluk kutlamalarında '38 yıl sonra gelen şampiyonluk' ifadesini kullanarak devletimiz tarafından da bunu onaylamıştır.

        Söz konusu kulübün (Trabzonspor) başvurduğu her kapıdan reddedildikleri mahkeme kararlarını da hatırlayalım. CAS, UEFA, FIFA, İsviçre Federal Mahkemesi... Gidebileceğiniz her mahkemeye gittiniz. Avukatlara dünyaca para harcadınız, bazılarının fetöcü avukatlar olduğu da ortaya çıktı.

        "2010-2011 KUPASI ASLA SİZDE OLMAYACAK"

        Trabzonspor yöneticilerine sesleniyorum, 8 şampiyonluğunuz olduğunuz ne kadar iddia ederseniz edin, devletimizin duruşu ve mahkemelerin kararının ortak paydası, 3 Temmuz'un bir FETÖ operasyonu olduğudur. Bu gerçek, tüm mahkemelerce kanıtlanmıştır.

        Havaalanı banklarında yorgun fotoğraflarınızı servis ettiniz. 80'lerde hayali ihracatçılar vardı, sayenizde hayali şampiyonluklar vadeden yöneticiler gördük. Haklı değildiniz. Haklı olsaydınız, o kupa bu müzede durmuyordu. 8 şampiyonluktan bahsediyorsunuz, kupanız müzenizde yok! O müzeyi nasıl dolduracaksınız? O kupa asla sizde olmayacak. Artık camianızı gerçeklerle alıştırın.

        "BU CESARETİ NASIL BULUYORSUNUZ?"

        Trabzon il sınırında bize yapılan, bize göre FETÖ'nün parmağı olan, hâlâ faili meçhul olan bir olay var. Türkiye'de bu seviyede faili meçhul olay yoktur. Siz açtığınız pankartla, bu olaya sahip çıktınız. Bu pankartı asanlar, yol verenler, bu cesareti nereden buluyorsunuz?

        Kulüp yöneticilerinin, federasyon yetkililerinin, bundan haberdar olduğunu biliyoruz. Aynı prosedürleri biz de yaşıyoruz. Güvenlik görevlilerinin de bu durumu amirleriyle paylaşmama ihtimali yoktur. 'Silahsız sevinin' diyerek o pankartı oraya asmak, akıl tutulmasıdır.

        "BU PAÇAVRA NASIL İÇERİ ALINDI"

        12 yaşında bir çocuğun 'Formanı alabilir miyim?' pankartı içeri alınmadı. Ama bu paçavra nasıl içeri alındı? İstanbul'da kurallar farklı mı? Devlet yetkilileri, Trabzon'da korkuyor mu, çekiniyor mu? Kimden çekinip, korkuyorlar?

        Söz konusu paçavradaki aşağılık mesaj açıktır! Biz bu kavgaları vermekten geri durmayız! Her devirde ve her kurumda kullandıkları maşaların maskelerini düşürürüz ve ayakta kalırız. Devletimizin en tepesindeki insanlara sesleniyorum, artık bunlara izin vermeyin.

        "TÜRK FUTBOLUNU YÖNETENLERİ BASKI ALTINDA BIRAKIYORSUNUZ"

        Maçta ve kutlamalarda verilen görüntüler, sanki devletimizin de bu kutlamaların bir parçası gibi algılanmasına ne yazık ki sebep verdi. Çünkü başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere tarafsızlığa önem veren siyasetçiler, bürokratlar vardır. Siyasetçilerimizin de bir takıma gönül vermesi normaldir. Ama bu durum baskı oluşturmaktadır.

        Son yıllarda Trabzon'u tutan devlet görevlilerin bunu açıkça sergilemeleri, açıkça şampiyonluk dilemeleri, bu camianın kendini ayrıcalıklı düşünmesine sebep oluyor. Türk futbolunu yönetenleri etkiliyor ve baskı altında bırakıyorsunuz.

        "TÜRK FUTBOLUNU TRABZONLULAŞTIRMA GERÇEĞİ İLE KARŞI KARŞIYAYIZ"

        Türk futbolunu Trabzonlulaştırma gerçeği ile karşı karşıyayız. İnşallah bu mücadeleyi yine Fenerbahçe yalnız vermek durumunda kalmaz. Diğer takımları tutan devlet yetkilileri var ama tarafsız duruşları, konu Trabzonspor olunca sergilenmiyor. Hangi takımın bakanını Beşiktaş, Galatasaray, Fenerbahçe, Başakşehir maçlarında böyle gördünüz? Uzun vadede bu durum en çok Trabzonspor'a zarar verecek.

        Sadece Trabzon'un değil, tüm ülkenin bakanları olarak, bu ülkenin hassasiyetini bilen sizlerin, Fenerbahçe hatta tüm Türkiye'ye yapılan bu suikast girişiminin, FETÖ'nün yaptıklarını tasdikleyen bu pankartı nasıl karşıladıklarını biz Fenerbahçeliler merak ediyoruz.

        FETÖ, söz konusu Fenerbahçe olunca mı meşrulaşıyor? Neden bu pankart hakkında konuşmadınız? Bu yapıya karşı mücadeleye gölge düşürmüyor musunuz? Yazıklar olsun. Buna dur diyebilecek kimse yok mu bu ülkede?

        Bu şımarıklığın, bir koruma kalkanından kaynaklandığına dikkat çekmiştim. Cezaların çıkmasını bekledik. Disiplin sevklerinden göreceksiniz demiştim. 'Bari şampiyon olduk ettik de bari düzgün bir rapor yazalım' diyemediniz. Bu nasıl etkin bir koruma?

        "TRABZONSPOR 2010-2011'İN ACISINI HÂLÂ HAZMEDEMEDİ"

        Trabzonspor, uzun yıllardır şampiyon olamadı. 2010-11 sezonunda bize kaybettikleri şampiyonluğun acısını hâlâ hazmedememeleri, bazı siyasetçilerimizin gücünü Trabzon lehinde kullanması ve son derece zayıf bir TFF... Bunlardan dolayı Trabzonspor lobisinin her geçen sezon büyüyerek gelişmesine sebebiyet vermiştir. Yıllar içinde bugünün altyapısı hazırlanmıştır. Yaklaşmışlar, bir kez daha kendi paniklerinden dolayı şampiyonluğu Başakşehir'e kaybetmişlerdir.

        "TFF'YE, SİSTEME VE BAŞAKŞEHİR'E SALDIRIYA GEÇTİLER"

        Başakşehir'e kaptırdıkları şampiyonluktan sonra da TFF'ye, sisteme, Başakşehir'e saldırıya geçmişlerdir. Medya da önemli bir koruma kalkanlarıdır.

        Attığı her adımda skandal yaratmaya doymayan ve legalliğini yitirmiş bir TFF'den bahsediyoruz. TFF'deki karar süreçlerinde, Trabzon'un ağırlığı herkesin bildiği ama kimsenin konuşmadığı bir unsurdur. Cüneyt Çakır, Trabzonspor-Galatasaray maçında Jason Denayer'in pozisyonunda penaltı vermediği için 1612 gün Trabzonspor maçında verilmedi. Diğer hakemler bu durumdan etkilenmedi mi?

        Alanyaspor maçında Trabzonspor Başkanı Ağaoğlu sahaya atladı. Fiziki olarak saldırıda bulundu. Kovid-19 talimatlarıyla birlikte en az 6 ay ceza alması gerekirken, sadece 15 gün ceza almıştır.

        "TFF, MHK'Yİ SAVUNMADI"

        27 Eylül 2021, Trabzonspor-Alanyaspor maçı 1-1 bitti. Hakem Halis Özkahya, Trabzonlu bir oyuncuyu doğru bir şekilde oyundan ihraç etti. Trabzon cephesi aşırı saldırgan bir açıklama yaptı. Fenerbahçe'nin yaptığı her açıklamaya saatler içinde cevap veren bu korkak zihniyet, Trabzonspor'un sezon başında yaptığı açıklamaya cevap bile veremiyor, para cezası ve hak mahrumiyetiyle geçiyorlar.

        MHK'yi savunmuyor, savunamıyor ya da korkuyor. Bizim yaptığımız en küçük şeye bile cevap verildiği için biz hepsini tutuyoruz. Kaç dakika içinde cevap verildiğini, ne zaman verildiğini. Niye böyle bir sert çıkış yapıyorlar biliyor musunuz? Bundan sonraki ilk iç saha maçları Fenerbahçe ile... Meşhur, Kim Min Jae'nin oyundan atıldığı maç. Ali Şansalan maça atanıyor ve neler olduğunu hepiniz biliyorsunuz.

        "TEMSİLCİLERİ ATARKEN TORPİL SİSTEMİ DÖNMEKTEDİR"

        TFF Temsilciler Kurulu Başkanı Abdurrahman Arıcı için ayrı bir toplantı yapacağım. Temsilcileri atarken müthiş bir torpil sistemi dönmektedir. Abdurrahman Arıcı'ya ayıracağımız özel günde bunları açıklayacağım. Futbolla, sporla hiç alakası olmayan insanlar oraya konmaktadır.

        Trabzonspor'da yöneticilik yapmış Ömer Demir, TFF Temsilciler Kurulu Başkan Vekili. Meşhur Gaziantep maçında hakemleri soyunma odasında rehin tutan isim. 1 yıl men cezası aldı ama bugün geldiği konuma bakın. 6 aydan fazla ceza almış kişilerin, herhangi bir kurulda görev alması yasaktır. Bu arkadaşı atıyorlar. Bu kişi, yeniden yargılama için TFF'ye başvuruyor ve bu kişinin sessiz sedasız şekilde dosyasını temizliyorlar. Ve daha sonra da başkan olması düşünülüyor.

        Kurulda 'Fenerbahçe şike yapmış' diyen bir kişi var. Fenerbahçe bunlar varken, nasıl eşit şartlarda mücadele etsin? Bu isimleri, tavsiye edenler var. Onlara da sıra gelecek. Bu kişi ayrıca bir Bakanımızın da iletişim danışmanı. Daha ne diyeyim?

        "PANİKLEDİLER!"

        Durumun vehameti için cumartesi günü oynanan maça bakmak bence yeterlidir. Rakip de kazanabilirdi. Adana Demirspor maçını hatırlayın. O, yılların ve paniklemenin ürünüdür.

        Adana Demirspor maçındaki penaltıya bir kişi penaltı diyemez! Paniklediler, 3 hafta kala puan farkının 6'ya düşmesinden endişe duydular. '11 kaldı, 8'e inecek, hoca geçmişte açık ara olduğunda şampiyonluk kaptırdı, biz de Fenerbahçe'ye kaptırdık, sağlama alalım' refleksidir. Belki bundan Trabzonlu yöneticilerin haberi bile olmayabilir. Bahsettiğim koruma kalkanının işi olabilir.

        "NORMALDE HAKEM MAÇI TATİL ETMELİ"

        Sahaya girdiler, Antalyasporlu futbolcuların darp edildiği açıklandı. Normalde hakem maçı tatil etmeli. 2013-14 sezonunda Beşiktaş-Galatasaray maçı seyirci girdi diye tatil edildi. Beşiktaş'a 4 maç seyircisiz oynama cezası verildi ve ayrıca hükmen kaybettiler. Fenerbahçe-Beşiktaş maçı iptal ediliyor, tekrar kararı veriliyor ve Fenerbahçe'ye 3 maç seyircisiz cezası geldi.

        Antalyaspor'un yerinde olsam, takımı sahadan çekerdim. Onları dik duruşu nedeniyle tebrik ediyorum. Şimdi konuşması kolay. Başkanları, Türk futbolunun kaosa sürüklenmemesi adına bunu yaptıklarını söyledi. Onların değil, hakemin takımları çekmesi lazımdı.

        "22.40'TA KUTLAMA MESAJI GİTTİ"

        Beşiktaş'ın Trabzonspor maçı için başvurusu var. Beşiktaş'ın başvurusu sonuçlanmadan, o geceki maçla ilgili temsilci raporlarına bakılmadan, yangından maç kaçırır gibi, TFF'den maç bittikten tam 5 dakika sonra 22:40'ta kutlama mesajı gidiyor.

        Köprüdeki bayrak... Hangi sezon bitmeden bayrak köprüye asıldı? Göreceksiniz o bayrak en erken ve en uzun asılan bayrak olacak. İstanbul'da zaten köprüye başka takımın bayrağı asılmamalıdır. Bizim bayrağımız başka şehirde böyle asılıyor mu?

        "AKLINIZI MI YEDİNİZ!"

        Pazar günü Beşiktaş-Fenerbahçe derbisi var. Yenikapı'ya kutlama izni veriliyor. En azından polise acıyın. Beşiktaşlılarla karşı karşıya gelirlerse ne olacak? Siz ne yapmaya çalışıyorsunuz! Aklınızı mı yediniz!

        Kendi sahalarındaki maçlarını İstanbul'a almak istiyorlar. Bu provokasyon değil mi? Beşiktaş şampiyon olacak, son maçını Trabzon'da oynayacak! Galatasaray böyle bir maçı Eskişehir'de oynayacak! Fenerbahçe, Bursa'da oynayacak! Böyle şey olabilir mi? Böyle bir şey var mı? Bunun düşünülmesi bile abes.

        "TFF'NİN T'Sİ TRABZON İÇİN DEĞİL, TÜRK FUTBOLU İÇİN"

        TFF'nin T'si, Trabzonspor için değil, Türkiye için. 2011 Süper Kupa maçı oynansın başvurularımızın cevabını veremediler. Beşiktaş başvurdu, biz başvurduk. Buna onay verirsek, 2010-11 şampiyonu Fenerbahçe demek zorunda kalırız... E zaten sitende öyle yazıyor. Yazıklar olsun.

        KULÜPLER BİRLİĞİ'NE KATILMAMA KARARI

        Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu, Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı olduğu sürece toplantılara katılmayacağız. Ahmet Bey'in şahsıyla problemim yok. Böyle bir pankarta izin veren kişi, kulüplerin başında olamaz.

        Devletimize sesleniyorum, bu pankart için gerekenlerin yapılmasını, otobüsümüzün kurşunlayanlar bulunmasını istiyoruz. Bunların bulunmaması, devletimizi zayıf göstermektedir.

        Sayın Cumhurbaşkanı ve devlet büyüklerimize gideceğiz. Süleyman Soylu, bizimle görüşmek isterse, ona da gideceğiz. Trabzonspor anıtı, kaynak yaratmak için doğaldır. 8 şampiyonluk diyeceklerse, o kendi bilecekleri iş. 8 şampiyonluk kutlayanın müzesinde 8 kupa olur.

        "TARİHİ YOK MU SAYACAKLAR?"

        427 gündür için 28 şampiyonlukla ilgili cevap alamadık. 6 Mart 2021, 28 şampiyonluk. 30 Aralık 2021 Süper Kupa başvurusu, üzerinden 127 gün geçti. 31 Ocak 2022'de Trabzonspor'un resmi sitesinden 2010-11 şampiyonu ibaresinin kaldırılması için başvurduk. 2023, TFF'nin 100. yılı... Belgesel çekilecek. Bu belgesel nereden başlayacak? 1959'dan mı? Ona da bir kılıf bulurlar. Bakalım göreceğiz, tarihi yok mu sayacaklar...

        5. YILDIZ KARARI

        2023-24 sezonundan itibaren armamıza 5 yıldızı koyacağız. Fenerium ürünlerine şimdiden 5 yıldızı koyacağız.

        AHMET AĞAOĞLU'NA ATILAN MESAJ

        Maç bittikten sonra bir iki başkan tebrik mesajı girdi. Başkanlar whatsapp grubuna ben de şu mesajı attım; "Tebrik etmek isterim ama etmeyeceğim. Ayrıca '2015'te kurşunlanan ve faili bulunmayan olay hafızalarımıza kazınmışken, bunu bir şampiyonluk maçında pankarta yansıtarak alay konusu yapmalarını hiçbir şekilde kabul etmeyeceğimizi ve buna müsaade eden bir başkanla aynı masada olmayacağımızı belirtirim' dedim.

        İyi takım kurdular, çoğunlukla daha iyi top oynadılar. İyi oynamadıkları günlerde de sihirli değnek bir şekilde yardımcı oldu. Varsa da düzeltin lütfen, Trabzonspor'un hakem hatalarından dolayı kaybettiği puan var mı?

        YABANCI HAKEM

        En azından geçici bir süre için yabancı hakemin hiç zararı olmaz, faydası olur. Ben de bu noktaya geldim.

        TEKNİK DİREKTÖR KONUSU

        Jose Mourinho'yu getirsen, Pep Guardiola'yı da getirsen, bu sistemle yapamazsın. İmkanlarımız çerçevesinde en iyisini yapmak için mücadele edeceğiz, hiçbir zaman kaybetmek istemediğimiz ilahi adalet inancını da aklımızda canlı tutacağız.

        HARCAMA LİMİTLERİ

        Spor Yasası çıktı, şu anki duruma göre bütün büyük kulüp başkanlarının içeri germesi gerekir, ciddi söylüyorum. Kovid, kur, yayıncı kuruluş indirimi... Bunlar yasada yok. Harcama limitlerini bu kurlarla nasıl hesaplayacaklar, bilmiyorum.

        Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yılında şampiyonluk en çok Fenerbahçe'ye yakışır."

        ÖNERİLEN VİDEO
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ