Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güncel Son dakika: İstanbul'da şiddetli sağanak etkili oluyor! AFAD'dan önemli uyarı! - Son dakika hava durumu haberleri

        Meteoroloji'nin dün Marmara Bölgesi için yaptığı gök gürültülü sağanak uyarılarının ardından, sabah saatlerinden itibaren kentin bazı bölgelerinde aralıklı olarak yağış başladı.

        AA'da yer alan habere göre Avrupa Yakasının Fatih, Zeytinburnu, Bayrampaşa, Güngören, Beşiktaş ve Şişli ilçelerinde hafif şekilde görülen yağışa hazırlıksız yakalanan vatandaşlar, korunmak için otobüs duraklarına ve dükkan tentelerinin altına sığındı.

        Bazı bölgelerde aralıklarla süren yağış, öğleden sonra özellikle kentin Silivri, Büyükçekmece, Çatalca gibi batı kesimlerinde yerini sağanağa bıraktı.

        Büyükçekmece'de etkisini artıran sağanak nedeniyle caddeler suyla kaplandı. Sürücüler, Muratçeşme Kavşağında oluşan su birikintisi nedeniyle ilerlemekte zorluk çekti.

        KÜÇÜKÇEKMECE GÖLÜ'NE ÇAMUR AKTI

        DHA'nın haberine göre, İstanbul'da etkili olan sağanak yağış sonrası Küçükçemece Gölü'ne çamur aktığı görüldü.

        Büyükçekmece'de kot farkından dolayı yolun aşağısında kalan bir iş yerinin önünde su birikintisi oluştu. İş yerini su basmaması için vatandaşlar kovayla tahliye çalışması yaptı.

        İstanbul

        Karlı

        Ankara

        Parçalı bulutlu

        İzmir

        Güneşli

        Antalya

        Güneşli 14°

        Trabzon

        Yağmurlu

        Bursa

        Güneşli

        Adana

        Parçalı bulutlu 16°

        Diyarbakır

        Kısmen Güneşli

        Gaziantep

        Bulutlu

        Ağrı

        Parçalı bulutlu -1°
        REKLAM

        TRAMVAY İSTASYONUNU SU BASTI

        Kuvvetli yağış Arnavutköy, Başakşehir, Esenyurt, Sultangazi'de de ilerleyen saatlerde etkisini artırdı. Bazı bölgelerde su baskınları yaşandığı, mahsur kalma riskine karşı itfaiye ekiplerinin bölgede sevk edildiği belirtildi.

        Bazı bölgelerde su seviyesinin araçların yarısına kadar yükseldiği gözlendi. Başakşehir'de bazı sürücüler suyla dolan yolda ilerlemekte güçlük çekerken, bazı otomobiller de tamamen suya gömüldü.

        Gaziosmanpaşa'da etkisini sürdüren sağanak yerini doluya bıraktı. Kuvvetli yağış nedeniyle Topkapı - Mescid-i Selam Tramvay Hattı'nın Taşköprü istasyonunu su bastı.

        Yağış nedeniyle Mecidiyeköy'deki viyadükte de su baskını yaşandı. Araçlar, suyla dolan yolda ilerlemekte güçlük çekti.

        İkitelli Organize Sanayi Bölgesinde sağanak nedeniyle yolları su basarken, araçlar mahsur kaldı.

        İkitellide yağış nedeniyle su basan yolda bir moto kurye sürüklendi.

        Motosikletiyle birlikte sürüklenen kişiye yoldan geçen bir vatandaş yardım etti. Kurye, vatandaşın yardımıyla kurtulurken, motosiklet suya kapıldı. Yağış Anadolu Yakasında Kavacık ve Çekmeköy'de de etkili oluyor.

        AFAD UYARIDA BULUNDU

        AFAD'dan flaş bir uyarı geldi. Açıklamada, "Meteoroloji'ye göre İstanbul'da kuvvetli yağışların yarın sabah saatlerine kadar sürmesi bekleniyor. Sel, yıldırım ve su baskınlarına karşı dikkatli olunmalıdır" denildi.

        VALİ GÜL: RİSKLİ YERLERİ İVEDİ ŞEKİLDE BOŞALTINIZ

        İstanbul Valisi Davut Gül de, "Sevgili İstanbullular, ilimiz genelinde kuvvetli yağış devam etmektedir ve sabaha kadar yağış beklentisi tahmin edilmektedir. Lütfen su basma riski bulunan yerleri ivedi şekilde boşaltınız" paylaşımında bulundu.

        İBB: YAĞIŞLI HAVA PAZARTESİYE KADAR ETKİLİ OLACAK

        İBB'den yapılan açıklamada da şu ifadeler kullanıldı: "İstanbul'da öğleden sonra başlayan yağış 16.00 itibariyle Avrupa Yakası'nın genelini etkisi altına aldı. Arnavutköy'de toplam yağış metrekarede 193 kg’a ulaştı. Serin ve yağışlı havanın aralıklarla pazartesi gününe kadar bölgemizde etkili olması bekleniyor. Beklenen yağışlı hava nedeni ile yaşanması muhtemel olumsuzluklara karşı hazırda bekleyen İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ekipleri bin 430 personel, bin 658 araç ve iş makinesi ile alınan ihbarlara müdahale ediyor."

        TRAFİKTE YOĞUNLUK YAŞANIYOR

        Kentte etkisini artıran sağanak nedeniyle trafik yoğunluğu yüzde 80'e yükseldi. Sabah saatlerinde başlayan ve öğleden sonra etkisini artıran sağanak sebebiyle bazı yol ve caddelerde su birikintileri oluştu. Bazı yollar suyla kaplanırken araçlar mahsur kaldı, sürücüler zor anlar yaşadı.

        Yağışın etkisiyle kent genelinde akşam saatlerinde trafik yoğunluğu da arttı. Su baskınlarının yaşandığı Başakşehir, Büyükçekmece, Sultangazi, Gaziosmanpaşa ve Arnavutköy'de trafik durma noktasına geldi.

        İstanbul Büyükşehir Belediyesi Trafik Yoğunluk Haritası'na göre saat 17.32 itibarıyla trafik yoğunluğu yüzde 80 oldu.

        ARNAVUTKÖY'DE DERE TAŞTI

        Arnavutköy'deki Domuz Deresi, kentte etkili olan kuvvetli yağış nedeniyle taştı. Derenin taşması sonucu Hacımaşlı Mahallesi'ndeki mobilya ve mermer imalatı yapılan iki atölyeyi su bastı.

        İş yerleri suyla dolmaya başlayınca içeride çalışan işçiler çatıya çıktı.

        Durumun bildirilmesi üzerine olay yerine itfaiye ve polis ekipleri sevk edildi.

        Derenin taşmasıyla atölyenin önünde biriken su çoğalınca itfaiye ekipleri alana yaklaşamadı. Ekipler, mahsur kalan 7 işçiyi kurtarmak için yolun karşısından halat çekerek çalışma yürüttü.

        Yaklaşık 3 saat çatıda mahsur kalan işçiler, ekiplerin çalışmasıyla kurtarıldı.

        Bu arada, derenin taşması sonucu bölgedeki bazı ev ve seraları da su bastı.

        Öte yandan, yağmurun neden olduğu taşkında bir köpeğin ön ayakları kırıldı. Sahipsiz köpeğe, mahsur kalan işçileri kurtarmak için gelen sağlık ve zabıta ekipleri müdahale etti. Köpek, pansumanın ardından battaniyeye sarılarak tedavisi için veterinere götürüldü.

        SELİN VURDUĞU GAZİOSMANPAŞA'DA BİR KADIN METRELERCE SÜRÜKLENDİ

        İSTANBUL (İHA) - İstanbul Gaziosmanpaşa'da etkili olan sağanak yağış nedeniyle selin yaşandığı Kazım Karabekir Mahallesi'nde bir kadın suya kapıldı. Selde sürüklenen kadını başka bir vatandaş cep telefonu kamerasıyla kaydetti.

        İstanbul'da sağanak yağış nedeniyle bazı ilçelerde sel meydana geldi. Selden etkilenen Gaziosmanpaşa Kazım Karabekir Mahallesi'nde de bir vatandaş suya kapıldı. Suya kapılan kadın, metrelerce sürüklendi. Selde sürüklenen kadını başka bir vatandaş cep telefonu kamerasıyla kaydetti.

        İMAMOĞLU'NDAN AÇIKLAMA: YAĞIŞLAR PAZARTESİYE KADAR SÜRECEK

        İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu AKOM'da açıklamada bulundu. İmamoğlu şunları söyledi:

        Bu şekilde yağışların kent yaşamını zorladığı bir gerçek. İBB'nin altyapıla mücadelesi yoğun bir şekilde sürüyor. Geçen yağışta da ifade ettiğim gibi bir kısım ne yazık ki İkitelli Sanayi Tesislerinden göllenmeyle ilgili görüntüler geldi. İstanbul bu konuda altyapıyla ilgili süreçte eksik kalan noktaları olduğu gerçek. 4 yıldır 100'ün üzerinde yapıya dokunmuş çalışmalarımız var. Yağışlarda, karda ve diğer ortalamlarda dengeli bir altyapının çalışmalar için projeler geliştirdik. Sahada 3430 personel, 1658 aracımızla müdahaleler yapıyoruz. Arkadaşlarımız gelen ihbarlara yönelik sahada aksiyon alıyorlar. Şu ana kadar ciddi sayıda müdahalemiz sözkonusu. Şu an anlık birikmelerinh yarattığı sorunların hızlıca geçiştirildiği görünüyor. Şu an itibariyle bizi rahatsız eden görüntüler yok. Birkaç noktada arkadaşlarımız çalışmalarını sürdürüyor. Arnavutköy'de bir ihbarla şu anda itfaiye ekibimiz mahsur kalan 7-8 arkadaşımızın, bir fabrikada desteğini sağlamaya gayret ediyorlar. Şu an itibariyle vatandaşlarımızın bir kısım sel ve su baskınları seviyesinde bizi üzecek herhangi kötü haber almadık. Bu akşam tedbirleri en üst seviyede tutarak, özellikle motosikletlerin tedbirli davranmalarını ifade etmek isterim. Bu saat itibariyle alınacak tedbirlerin sağlıklı olacağını düşünüyorum. Afetle ilgili süreçlerle valiliğimiz, diğer kamu kurum ve kuruluşlarıyla sürekli iletişm halindeyiz. Bu akşam lütfen tedbirli olmaya devam ediyoruz. Yağışlar Pazartesiye kadar sürecek. Buna benzer yoğun geçişler Cumartesiyi Pazara bağlayan zaman dilimi içerisinde gerçekleşmesini bekliyoruz. Yağmurlar barajlarımızı doyuran, topraklarımızı doyuran kavramlarla anılmasını isteriz. Artık yağışların, fırtınanın biçim değiştirdiği bir gerçek. Biz de kentler olarak iklim değişikliğiyle mücadelede tedbir almak zorundayız. İlçe belediyelerimiz ve diğer kamu kurum ve kuruluşlarımız ilgili alanlarında hizmetlerini sürdürüyoruz. Yağmurun sadece bereket olduğu bir akşam diliyorum.

        SAĞANAK YAĞIŞ HAVA TRAFİĞİNİ OLUMSUZ ETKİLEDİ

        İstanbul Havalimanı'na inmek isteyen 17 uçak, kentte etkili olan sağanak nedeniyle başka havalimanlarına yönlendirilirken, Sabiha Gökçen Havalimanı'na inmek isteyen uçaklar ise havada bir süre tur atmak zorunda kaldı.

        İstanbul'da etkili olan kuvvetli yağış hava ulaşımını da olumsuz etkiledi. Yağış nedeniyle İstanbul Havalimanı terminali ve çevresinde olumsuz bir durum yaşanmazken, hava trafiğinde ise şiddetli yağmur ve elektrik yüklü Cumulonimbus bulutları nedeniyle uçuşlarda kısa süreli rötarlar meydana geldi.

        Havalimanına iniş için alçalan uçaklar yağış nedeniyle havada tur atmak zorunda kaldı. Havada tur atan ve yakıt kritiğine giren 17 uçak, Sabiha Gökçen, Ankara Esenboğa, Bursa Yenişehir ve Tekirdağ Çorlu havalimanlarına yönlendirildi.

        Yağışın hafiflemesiyle birlikte başka havalimanlarına yönlendirilen uçaklar İstanbul Havalimanı'na geri döndü.

        Yağışın İstanbul'un Anadolu Yakası'na geçmesiyle Sabiha Gökçen Havalimanı'nda da hava trafiğinde olumsuzluklar yaşandı. Havalimanına iniş için alçalan bazı uçaklar, havada bir süre tur attıktan sonra inebildi.

        Yağışın etkisini yitirmesinin ardından her iki havalimanında da hava trafiği normale döndü.

        ÖNERİLEN VİDEO
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ