Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Son dakika haberi! İzmir'de Fahri Konsoloslukta saldırı

        Habertürk İzmir Temsilcisi Gülçin Hacıevliyagil Ayçe'nin aktardığı bilgilere göre, öğle saatlerinde gerçekleşen saldırı, Alsancak'ta bulunan İsveç-Norveç Fahri Konsolosluğu'nda yaşandı.

        Vize işlemleri için gelen saldırgan, istediği yanıtı alamayınca yanında taşıdığı silahı ile saldırı gerçekleştirdi.

        İzmir Valiliğinden yapılan açıklamaya göre, Cumhuriyet Bulvarı'ndaki bina önünde zihinsel engelli Z.Ö'nün silahlı saldırısı sonucu Emine T. yaralandı.

        Konsoloslukta çalışan kadın görevli, önce göğsünden sonra da bacağından yaralandı. Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan görevlinin tedavisi yoğun bakım ünitesinde sürüyor.

        Ağrı nüfusuna kayıtlı olduğu belirtilen şüpheli Z.Ö. suç aleti tabanca ile gözaltına alındı.

        ADALET BAKANI TUNÇ'TAN PAYLAŞIM

        Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, sosyal medya hesabında, "İzmir'de bulunan İsveç Konsolosluğu binasında gerçekleştirilen silahlı saldırıyı şiddetle kınıyorum. Saldırıda yaralanan vatandaşımıza Allah'tan acil şifalar temenni ediyorum. Bu elim hadisenin aydınlatılması ile ilgili gerekli adli soruşturma başlatılmıştır. Türkiye Cumhuriyeti, sınırları içinde faaliyet gösteren misyonların da hak ve hukukunun koruyucusu, güvenlik güçlerimiz de huzurunun teminatıdır." ifadelerini kullandı.

        ÖNERİLEN VİDEO
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ