Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Şampiyonlar Ligi Son dakika! PSG Başakşehir maçıyla ilgili UEFA'dan FLAŞ açıklama - Haberler - Futbol Haberleri
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        UEFA Şampiyonlar Ligi H Grubu altıncı haftasında Fransa'da oynanan Paris Saint-Germain - Başakşehir maçının 4. hakemi Constantin Sebastian Coltescu'nun, Teknik Direktör Okan Buruk'un yardımcısı Pierre Webo'ya ırkçı söylemlerde bulunması sonrası müsabaka ertesi güne ertelenmişti. UEFA da konuyla ilgili açıklama yaptı. UEFA'nın resmi sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, "UEFA, Paris Saint Germain ile İstanbul Başakşehir arasında bu akşamki Şampiyonlar Ligi maçındaki olayla ilgili kapsamlı bir soruşturma yürütüyor. Irkçılığın ve tüm biçimleriyle ayrımcılığın futbol içinde yeri yoktur" ifadelerine yer verdi.

         PSG - Başakşehir maçından görüntüler
        PSG - Başakşehir maçından görüntüler Haberi Görüntüle

        ROMANYA FUTBOL FEDERASYONU: TAKİPÇİSİYİZ

        REKLAM

        Konuyla ilgili olarak Romanya Futbol Federasyonu açıklama yaptı. Romanya Futbol Federasyonu'nun PSG - Baakşehir maçındaki olayla ilgili açıklaması şöyle:

        "Romanya Futbol Federasyonu, Şampiyonlar Ligi'ndeki PSG - İstanbul Baakşehir maçında 14. dakikada yarıda kalan maçın dördüncü hakemi Constantin Sebastian Coltescu'nun dahil olduğu olayları not aldı. Karşılaşma devam etmedi ve UEFA konuyla ilgili soruşturma gerçekleştirecek. Romanya Futbol Federasyonu olarak olayı tam anlamıyla öğrenmek istiyoruz ve UEFA'dan gelecek raporu bekliyoruz. Federasyon olarak konunun takipçisiyiz.

        Romanya Futbol Federasyonu, herhangi bir ırkçı veya yabancı düşmanı eylemlere ve ifadelere kesin şekilde karşıdır!"

         Paris'te ırkçılık isyanı! Maç ertelendi
        Paris'te ırkçılık isyanı! Maç ertelendi Haberi Görüntüle

        Şampiyonlar Ligi H Grubu'nda Başakşehir, Fransız devi PSG'ye konuk olurken maçta Başakşehir yardımcı antrenörü Pierre Webo'ya 4. hakem tarafından ırkçılık yapıldığı gerekçesiyle temsilcimiz sahadan çekildi. Başakşehir Başkanı Göksel Gümüşdağ, 4. hakemin maçtan alındığını söyledi ve "Bizim istediğimiz şekilde olursa maça çıkacağız" dedi. UEFA'dan yapılan açıklamada, "Maça başka bir 4. hakem ile devam edilmesi konusunda iki takımla anlaşıldı. Olayla ilgili soruşturma devam edecek" denildi. Son olarak maçın bugüne (9 Aralık Çarşamba günü) ertelenmesine karar verildi. Maç TSİ 20:55'te kaldığı yerden devam edecek

         Okan Buruk ve Demba Ba'nın tepkisi: Irkçısın!
        Okan Buruk ve Demba Ba'nın tepkisi: Irkçısın! Haberi Görüntüle
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ