Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güncel Zonguldak Ereğli'de maden ocağında göçük meydana geldi! - Son dakika haberleri

        Son dakika haberine göre Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde maden ocağında göçük meydana geldi.

        AA'da yer alan habere göre Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Armutçuk Müessesesi maden ocağında henüz belirlenemeyen nedenle göçük oldu.

        Durumun bildirilmesi üzerine olay yerine polis, sağlık, UMKE, AFAD ve TTK tahlisiye ekipleri sevk edildi.

        REKLAM

        Göçük altında kaldığı değerlendirilen işçilerin kurtarılması için çalışma başlatıldı. Olayda 1 işçinin hayatını kaybettiği belirtildi.

        BAKANLIK: BİR İŞÇİ HAYATINI KAYBETTİ

        Enerji Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada da 1 işçinin hayatını kaybettiği, 3 işçinin de yaralı olarak kurtarıldığı kaydedildi.

        BAKAN KOCA'DAN AÇIKLAMA

        Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da yaptığı açıklamada, "Zonguldak Ereğli’de, kömür madeninde meydana gelen göçük sebebiyle, 1 kişi hayatını kaybetti. 6 yaralımız var. Yaralılar hastaneye nakledilmiş durumda. Ekiplerimiz ambulanslarla görev başında. Acımız büyük" paylaşımında bulundu.

        "KAZAYLA İLGİLİ MÜFETTİŞLER GÖREVLENDİRİLDİ"

        Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan da, "Zonguldak’ın Ereğli ilçesindeki maden ocağında meydana gelen göçük nedeniyle büyük bir üzüntü yaşıyoruz. Vefat eden işçimize Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı; yaralı işçilerimize acil şifalar diliyorum. Kazayı araştırmak üzere Bakanlığımıza bağlı uzman müfettişler görevlendirilmiş olup, olay yerine intikal etmişlerdir" paylaşımında bulundu.

        "TAVAN ÇÖKMESİ MEYDANA GELDİ"

        Maden ocağında patlama olmadığını, tavan çökmesi meydana geldiğini söyleyen Zonguldak Valisi Osman Hacıbektaşoğlu da "İçeride 280 işçi vardı, 4 işçi göçükten etkilendi" açıklamasında bulundu.

        Vali Hacıbektaşoğlu da son yaptığı açıklamada, "Kurtarma çalışması tamamlandı. Ekipler güvenli bir şekilde kuyudan çıkıyor. Bu bir tavan çökmesi çok küçük bir bölmede" ifadelerini kullandı.

        AFAD: OLAY YERİNE EKİPLER SEVK EDİLDİ

        AFAD'dan yapılan açıklamada da, "Bugün, saat 13.45 sularında, Zonguldak ilimiz Ereğli ilçesindeki Armutçuk maden ocağında bir göçük meydana gelmiştir. Göçük altında işçilerin bulunduğu ihbarı üzerine, olay bölgesine AFAD, Emniyet, Jandarma, 112 sağlık, itfaiye ve TTK tahlisiye ekipleri sevk edilmiştir" denildi.

        ÖNERİLEN VİDEO
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ