Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güncel Son dakika haberler: MHP lideri Bahçeli Ordu'da seçmenle buluştu. Bahçeli: 2053'te süper güç bir Türkiye ortak gayemizdir

        MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Tokat mitinginde konuşuyor.

        Bahçeli'nin açıklamalarından satırbaşları ise şöyle:

        Millet hür iradesiyle, azim ve kararlılığıyla, varlığını, birliğini ve gelecek ülkülerini sahiplenmiştir. Cumhur İttifakı şartlar ne kadar ağır olsa da devletin ve milletin bekasını esas almış, egemenlik ve güvenliğimizi tehdit eden provokasyonlarla mücadele etmiştir.

        Bizim ittifakımız kutlu bir diriliş ve yükseliş seferberliğidir, Türkiye Cumhuriyeti'nin beka ve birliğini sadakatla savunarak 14 Mayıs 2023 tarihinde yeni bir demokrasi zaferi sonucunda Türkiye'yi ileriye taşıma mücadelesine kararlılıkla devam edecektir.

        Kötü niyetli hiç kimse boş hayale kapılmasın, çünkü MHP ve Cumhur İttifakı alayına göğüs germeye, kirli oyunlarını birer birer bozmaya muktedirdir. Kader anı yaklaşmaktadır, demokratik hesap günü ufukta görülmüştür.

        Devlet ve milletiyle her şeyden önce Türkiye, yeni Türkiye, yeni hayat hep birlikte kurarız. Milli birlik ve kardeşlikle hep birlikte yaşarız. Bugüne istikrar yarına huzur diyorsak hep birlikte başarırız. Engelleri, zorlukları hep birlikte aşarız. Devletin gücü milletin ferasetiyle hep birlikte yaparız.

        6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçelerinin merkez üssü olduğu ve geniş bir alanda yaygın kayıplara, yıkımlara yol açan deprem son bir asrın en büyük felaketidir. Zillet ittifakı çarpıtsa da devletimiz bütün kurumları, imkanlarıyla deprem anından itibaren bölgede arama kurtarma çalışma çalışmalarına başlamıştır. Kısa süre içinde binlerce vatandaşımız enkaz altından kurtarılmıştır. Beslenme ve barınma başta olmak üzere depremzede vatandaşlarımızın tüm ihtiyaçları karşılanmıştır.

        Gün yaralarımızı sarma günüdür, gün acılarımızı paylaşma ve azaltma günüdür. Gün eksik ve gediklerimizi kapatma günüdür. Buna rağmen fırsatçılık yapanların kanında leke vardır.

        Türkiye güçlü bir devlettir, her sorununu çözecek kabiliyettedir. Her müşkilatın üzerinden Allah'ın izniyle gelinecektir. Yeter ki bir olalım, dayanışma içinde bulunalım.

        Özellikle Kahramanmaraş merkezli depremden sonra 650 bin konutun yapılarak hak sahiplerine teslimi kararlaştırılmıştır. İlk etapta 105 binden fazla konutun yapım süreci başlamıştır. Bu tablo büyük bir diriliş hamlesidir.

        'REJİM DEĞİŞTİ DİYENLER GAFİLLEDİR'

        Rejim değişti diyenler gafilledir. Yegâne değişen yönetim sistemidir. Rejim başka, hükümet ve yönetim sistemi başkadır. Cumhuriyet ile cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi milli bekanın, milli hedeflerle perçinleşmiştir.

        ORDU MİTİNGİ

        MHP lideri Devlet Bahçeli, Ordu'da vatandaşlara seslendi. MHP Genel Başkanı Bahçeli şunları söyledi:

        "Aziz vatandaşlarım muhterem Ordulular, hepinizi hürmetle selamlıyorum. Ordu'da hayat mücadelesi veren tüm vatandaşlarımızı bağrıma basıyorum. Üç gün sonra yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimlerinin ülkemize hayırlı ve kalıcı sonuçlar getirmesini diliyorum.

        "KARADENİZ ŞAHLANACAKTIR"

        Türk milleti sandığın başında Türkiye'nin gelecek yüz yılını oylayacaktır. İnanıyorum ki Ordu gerekeni yapacaktır, Karadeniz şahlanacaktır. 14 Mayıs'ı karalamak için karanlık güçler, namussuz montajcılar iş başındadır. Ancak hangi iftirayı atsalar boşuna. Türk milletinin zaferini önleyemeyeceklerdir. Kaos arzulayanlara karşı sarsılmaz bir duruş sergileyeceğiz.

        REKLAM

        14 Mayıs 2013 tarihinde yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve milletvekiline hazır mısınız, sandığa gidecek misiniz, Ordu milletvekillerimizi destekleyecek misiniz, Cumhurbaşkanı adayımız Sayın Erdoğan'ı destekleyecek miyiz? Ordulu kardeşlerimiz sıra sizde.

        "ÖNEMLİ BİR GÖREV ÜSTLENDİK"

        Çağrımız Türk tarihinin, kutlu ceddimizin, Cumhur ittifakının, şehit yavrularımızın çağrısıdır. Çağrımız istikbale doğru kenetlenme ve tek nefes halinde yürüme çağrısıdır. MHP ve Cumhur ittifakı ülkemizin bağımsızlığı için geçmişten daha önemli bir görevi üstlenmiştir. Milli gelecek projelerimizi, egemen güçlerin inisiyatifine teslim etmek isteyenler ayan beyan ortadadır. Cumhurbaşkanı adayı Kılıçdaroğlu kukla adaydır, paravan adaydır.

        Kılıçdaroğlu, Türkiye düşmanlarına yakayı kaptırmıştır. Aziz Atatürk'ün kurduğu parti HDP ile tek yumurta ikizlerine dönüşmüştür. İBB Başkanının yol açtığı provokasyonun ardından FETÖ'cüler çıkmıştır. Ordu'da CHP'ye oy vermiş kardeşlerimize sesleniyorum. Gelin Atatürk'ün emanetlerine birlikte sahip çıkalım. CHP ve İYİ Parti yoldan çıkmıştır, yanlarına Kandil ve Pennsylvania'yı alarak zehir saçmaktadır.

        REKLAM

        Yaşanan provokasyonların iç yüzüne bakıldığında Kılıçdaroğlu'nun her fırsatı ganimet olarak gördüğü ortadadır. Gabar'da bulunan petrol zillet ittifakının uykularını kaçırmaktadır. Karadeniz'den çıkan doğal gaz zillet ittifakını rahatsız etmektedir. Terör neredeyse hedefimiz orası olacaktır. Cumhuriyetin yeni yüzyılında Allah'ın izniyle terör belasından kurtulacağız. Egemenlik haklarımıza sahip çıkacağız. Kılıçdaroğlu 6 Mayıs'ta her hakkı teslim edeceğini söyledi.

        "BÖLÜCÜLERİN DEĞİL MİLLETİN HUKUKU GEÇERLİ"

        Kılıçdaroğlu haklarını teslim edeceğin kimlerdir? Türkiye'de hakkı hukuku yenilen kimse yoktur. Hukukun üstünlüğü de hakimdir. Hak ve hukukun konusu teröristler midir. Terörist Demirtaş'ı serbest bırakmak hangi hukukun gereğidir? Türkiye'de bölücülerin değil milletin hukuku geçerlidir. İYİ Parti de aynı melanet yolun yolcusudur.

        Bunların alayı istikametini kaybetmiştir. İlk kez oy verecek genç kardeşlerim, varlığımızı, müdafaamızı birlikte verelim. 5 milyonun üzerinde gencimiz ilk defa oy verecektir. Karadeniz'in incisi Ordu, zillete prim vermez. Soruyorum sizlere Milliyetçi Hareket Partisi'ne 'evet' mi, Cumhur ittifakına 'evet' mi, Cumhurbaşkanı adayımız Sayın Erdoğan'a 'evet' mi?

        Biz önce ülkem sonra partim ve ben anlayışına sahibiz. Diyorum ki devlet ve milletiyle her şeyden önce Türkiye. Milli birlik ve kardeşlikle hep birlikte yaşarız. Devletin gücü, milletin ferasetiyle hep birlikte sorunları aşarız. Hep birlikte Türkiye'yiz, hep birlikte Türk milletiyiz. Türkiye düşmanlarına karşı bir miyiz, terör örgütlerine, emperyalistlerin oyunlarına karşı beraber miyiz?

        "MASKENİN ADI: YENİ DÜNYA DÜZENİ"

        Terörizm sınırları değiştirmenin bahanesidir. Terörizm hedef ülkelerin iç işlerine karışmanın ve zaman içinde de ele geçirmek olarak değerlendirilmektedir. Bu maskenin adı 'Yeni dünya düzenidir'. Buna karşı olan liderler istenmemektedir. The Economist dergisi, 'Erdoğan gitmelidir' demektedir. Kullanılmaya müsait Kılıçdaroğlu da desteklenmektedir. Cumhurbaşkanımız Erdoğan'a bunlar diş geçiremezler baş eğdiremezler.

        Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi, tedbir alması kaçınılmaz durumlarda, Türk milletinin bekası adına ikinci yüzyılda atılan çok önemli bir adım olmuştur. İşbirlikçiler, itibarsızlar, yabancıların güdümlerine girenler her zaman hüsrana uğramışlardır. Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi aradığımız şifadır, ihtiyacımız olan istikrarı sağlamıştır.

        "PARLAMENTER SİSTEM KRİZDİR"

        Güçlendirilmiş parlamenter sistem krizdir. Güvence Türk milletidir, güvence Ordulu kardeşlerimizdir. Verin oyunuzu bozun şerefsiz oyunu. 14 Mayıs'tan sonra ilk yapacağımız Kahramanmaraş depreminin yaralarını sarmaktır. İkincisi toplumsal ve ekonomik reformlarla insanlarımızı rahatlatmaktır. Üçüncü olarak terörü tamamen gündemden çıkarmaktır. Anayasa değişikliğinin yanı sıra milli stratejimizi her alanda geliştirmektir. Bunu yapabilecek irade Cumhur ittifakında mevcuttur. 2053'te süper güç bir Türkiye ortak gayemizdir. Yaparsa Cumhur ittifakı yapacaktır. Bu hedeflere beraber yürüyecek miyiz, bu mücadelede yanımızda mısınız, TBMM'de güçlü MHP güçlü Cumhur ittifakına onay veriyor musunuz? Kaderimiz birdir. Hepinize teşekkür ediyorum, ne mutlu Türküm diyene."

        ÖNERİLEN VİDEO
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ