Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Son dakika haberleri: 22 kez bıçaklayıp öldürmeye "haksız tahrik indirimi!" - Neriman Kıvrak cinayeti, kadın cinayeti - Günün öne çıkan haberleri
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        İstanbul Esenler'de, 2 yıl önce Neriman Kıvrak (68), Cemal Şen ile birlikte alkol aldıktan sonra yaşanan tartışmanın ardından evinde 22 bıçak darbesiyle öldürüldü.

        HAKİM KARŞISINA ÇIKTI

        22 kez bıçaklanıp öldürülen Neriman Kıvrak.
        22 kez bıçaklanıp öldürülen Neriman Kıvrak.

        DHA'da yer alan habere göre Bakırköy 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya Cemal Şen tutuklu bulunduğu cezaevinden SEGBİS katılırken müştekiler ve taraf avukatları da salonda hazır bulundu.

        "BENİM ERKEKLİĞİME LAF ETTİ"

        Sanık Şen savunmasında Kıvrak'ı 20 yıldır tanıdığını belirterek, "Olaydan sonrasına ilişkin hiçbir şey hatırlamıyorum. Kavga ettiğimizi hatırlıyorum. İçkiliydim. Ben evden çıkarken yaşıyordu. Üzerimde telefon bulunmadığı için herhangi bir yere haber vermedim. Neriman ile para alışverişi yapmadık. Neriman alkol kullanırdı. Benim erkekliğime laf etti.

        "BIÇAĞI ELİNDEN ALDIM VE SAPLADIM"

        Terbiyesizlik yapma dedim ve ona vurdum. İkimiz de alkollüydük. Elindeki içkiyi üzerime attı. Masada duran bıçağı eline aldı. Daha sonra bıçağı elinden aldım ve sapladım" dedi.

        "ANNEMİN KANINDA ALKOL ÇIKMAMIŞ"

        Neriman Kıvrak'ın kızı Songül Yakup Çebioğlu ifadesinde, "Annem öldükten sonra otopsi raporunda kanında alkol çıkmamıştır. Sanığın savunmaları tutarsızdır. Sanık işine gelmeyen kısmı unutuyor. Annemi birkaç defa bıçak sallamasıyla mı öldürmüş, beyanları çelişkili ve tutarsızdır" diye konuştu.

        "HAKSIZ TAHRİK İNDİRİMİ" UYGULANDI

        Mahkeme heyeti, Cemal Şen hakkında haksız tahrik indirimi uyguladı. 'Kasten öldürme' suçundan 18 yıl hapis cezasına çarptırılmasına hükmedildi.

        BAŞKAN HAKSIZ TAHRİK İNDİRİMİNE MUHALEFET ŞERHİ KOYDU

        Mahkeme başkanı, sanığın cezasında indirim almak için çelişkili beyanlarında bulunduğunu belirterek hakkında haksız tahrik indiriminin uygulanmasında çoğunluğun görüşüne katılmadı. Karara muhalefet şerhi koydu.

        "CANAVARCA HİSLE KASTEN ÖLDÜRMEK"

        İddianamede, şüphelinin hedef gözetmeksizin birçok bıçak darbesiyle kadını kasten öldürdüğüne, yapılan muayenede Kıvrak'ın vücudunda çoğunluğu yüz, boyun bölgesinde olmak üzere 22 adet bıçak darbesine bağlı bıçak izlerinin tespit edildiğine, bıçak darbelerinin çok sayıda ve vücudun geneline yayılmış olması karşısında eylemin canavarca hisle kasten öldürmek suçu olarak değerlendirildiğine yer verilmişti.

        SAVCI, "AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET" HAPİS İSTEMİŞTİ

        Cumhuriyet savcısı, sanık hakkında 'canavarca hisle veya eziyet çektirerek kasten öldürme' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep etti.

        ÖNERİLEN VİDEO
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ