Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Dünya Futbolu Son dakika haberleri - Corona virüsü sporu vurdu - iki oyuncu daha koronavirüse yakalandı! - Futbol Haberleri
        1

        ERTELENEN LİGLER: Fransa, Almanya, İtalya, İspanya, Portekiz, Avusturya, Belçika, İsviçre, Polonya, İskoçya, Danimarka, Norveç, Slovakya, Hollanda, Çekya, Çin, Güney Kore, Japonya, Fas, İngiltere, ABD MLS, Galler, Yunanistan, Azerbaycan

        2

        SEYİRCİSİZ OYNANACAK LİGLER: Türkiye, Romanya, Bulgaristan, Bosna Hersek, Paraguay, Kosta Rika

        3

        FİORENTİNA'DA SAYI 4'E ÇIKTI

        İtalya Serie A kulübü Fiorentina, 20 yaşındaki oyuncusu Dusan Vlahovic'in ardından Patrick Cutrone, German Pezzella ve kulübün fizyoterapisti Stefano Dainelli'nin de koronavirüs testlerinin pozitif çıktığını açıkladı.

        4

        FIFA'DAN MİLLİ TAKIM KARARI

        FIFA'dan yeni koronavirüs kararı... Mart ve nisan aylarında kulüplerin milli takımlara futbolcu gönderme zorunluluğu kaldırıldı. FIFA, futbol kulüplerinin milli takımlara futbolcu göndermesini zorunlu hale getiren maddeyi yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle mart ve nisan ayları için askıya aldı.

        5

        ABD'de Massachusetts eyaletinin başkenti Boston'da 124'üncüsü düzenlenmesi planlanan Boston Maratonu, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle ertelendi.

        6

        Anadolu Efes Basketbol Takımı'nın yıldız oyuncusu Shane Larkin, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle ING Basketbol Süper Ligi'nde maçların oynanmaması gerektiğini belirtti.

        7

        Kuzey, Orta Amerika ve Karayipler Futbol Konfederasyonu (CONCACAF), yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle 1 ay boyunca bütün organizasyonlarını askıya aldı.

        8

        2021 Afrika Uluslar Kupası eleme müsabakaları, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle ertelendi.

        9

        ESKİ TRABZONSPORLU'DA ÇIKTI

        Fransa 2. Ligi Troyes'da forma giyen eski Trabzonsporlu Suk Hyun-Jun'da koronavirüs tespit edildiği açıklandı. Suk Hyun-Jun, Fransa'da koronavirüs teşhisi konan ilk futbolcu oldu.

        10

        Almanya Futbol Federasyonu, İtalya ile oynanacak dostluk maçının koronavirüs salgını nedeniyle iptal edildiğini açıkladı.

        11

        Paderborn, 20 yaşındaki stoper Luca Kilian'in koronavirüs testlerinin pozitif çıktığını ve oyuncunun karantinaya alındığını açıkladı. Kilian, Bundesliga'da koronavirüs kapan ilk oyuncu oldu.

        12

        BARCELONA TESİSLERİNİ KAPATTI

        Barcelona, tüm tesislerini koronavirüs tehlikesi geçene kadar kapattığını açıkladı.

        13

        4 FUTBOLCUNUN TESTİ POZİTİF ÇIKTI

        İtalya Serie A takımı Sampdoria'da, Gabbiadini'den sonra Colley, Ekdal, La Gumina ve Thorsby'nin de koronavirüse yakalandığı açıklandı.

        14

        ARTETA'DAN İLK MESAJ

        Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) testi pozitif çıkan İngiltere Premier Lig ekiplerinden Arsenal'ın teknik direktörü Mikel Arteta, kendisine destek verenlere teşekkür etti: "Güzel dilek ve destekleriniz için teşekkür ederim. Şimdiden daha iyi hissediyorum."

        15

        RONALDO'DAN DESTEK

        İtalya'nın Juventus takımında forma giyen Portekizli futbolcu Cristiano Ronaldo, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) bulaşan takım arkadaşı Daniele Rugani'ye destek verdi: "Bugün bir futbolcu olarak değil, bir evlat, bir baba ve bütün dünyayı etkileyen gelişmelerden endişelenen bir insan olarak konuşuyorum."

        16

        İngiltere Premier Lig ekiplerinden Arsenal'da forma giyen Mesut Özil, "Futbolun şu anda çok önemi yok. Sağlık, her şeyden çok daha önemli." yorumunda bulundu.

        17

        BUNDESLİGA DURDU

        Dünya genelinde artan Koronavirüs salgını nedeniyle spor faaliyetleri durmaya devam ediyor. Son olarak Almanya Bundesliga´da oynanması planlanan karşılaşmalar 2 Nisan´a kadar ertelendi.

        18

        UEFA'DAN ERTELEME KARARLARI

        Koronavirüsün etkileri artarak devam ederken UEFA'dan ve kulüplerden flaş hamleler gelmeye devam ediyor. UEFA, korona virüsün salgını nedeniyle aldığı kararları resmi internet sitesinden açıkladı.

        19

        UEFA, bu kapsamda Şampiyonlar Ligi Son 16 Turu'nda 17 ve 18 Mart'ta oynayacak karşılaşmaları, 9 Mart oynanması planlanan UEFA Avrupa Ligi Son 16 Turu müsabakalarını, 17 ve 18 Mart'taki UEFA Gençlik Ligi Çeyrek Final maçlarının ertelendiği duyuruldu.

        20

        Ayrıca 20 Mart'ta yapılması planlanan UEFA Şampiyonlar Ligi ve UEFA Avrupa Ligi çeyrek final kura çekimi de ertelendi.

        21

        Başakşehir'in Kopenhag ile oynayacağı rövanş maçı da ertelenirken bu maçların ne zaman yapılacağına ilişkin kararların daha sonra açıklanacağı ifade edildi.

        25

        Fransa Futbol Federasyonu, bugün yaptığı toplantıda koronavirüs önlemlerini görüştü. Toplantı sonrası yapılan açıklamada, oy birliğiyle alınan karar doğrultusunda, koronavirüs salgını nedeniyle Ligue 1 müsabakalarının süresiz olarak askıya alındığı bildirildi.

        26

        EUROLEAGUE'E 11 NİSAN'A KADAR DURDU

        THY Euroleague CEO'su Jordi Bertomeu, resmi internet sitesinden korona virüs salgını nedeniyle alınan tedbirler ilgili açıklamalarda bulundu. Virüsün tehlikeli olduğunun farkında olduklarını ve hem taraftarlara hem de sporculara bulaşmamasını istediklerini ifade eden Bertomeu, "Tüm Euroleague basketbol organizasyonları 11 Nisan 2020 tarihine kadar durdurulmuştur.Bu tarihten sonra devam etmeyi düşünüyoruz" ifadelerini kullandı.

        27

        Euroleague yönetimi dün yaptığı açıklamayla da bu hafta oynanacak karşılaşmaları iptal ettiğini açıklamıştı.

        28

        FORMULA 1'E ERTELEME

        Formula 1 Dünya Şampiyonası'nda yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle Bahreyn ve Vietnam etapları da ertelendi. Organizasyondan yapılan açıklamada, salgının hızla ilerlemesi nedeniyle Bahreyn'de 20-22 Mart, Vietnam'da ise 3-5 Nisan tarihlerinde yapılması planlanan yarışların ertelendiği belirtildi.

        29

        Formula 1 Dünya Şampiyonası'nda bu hafta sonu yapılması gereken Avustralya Grand Prix'si de sabah saatlerinde iptal edilmişti. Organizasyonun Çin etabının da önceden ertelenmesi sebebiyle ilk yarışın, mayıs ayında yapılması öngörülüyor.

        30

        FREY'İN TAKIMINDA ŞOK!

        Bundesliga 2 ekiplerinden Nürnberg, futbolculara ve teknik ekibe yapılan virüs testleri sonucunda en az bir kişinin hastalığa yakalandığını, diğer testlerin sonuçlarının ise henüz belli olmadığını açıkladı.

        31

        Fenerbahçeli futbolcu Michael Frey'in de kiralık olarak forma giydiği Alman ekibi, yetkililerle iletişime geçildiğini ve gerekli önlemlerin vakit kaybedilmeden alındığı da ifade etti.

        32

        PREMIER LİG'DE KORONAVİRÜS VAKALARI ARTIYOR

        Bournemouth, Artur Boruc ve teknik ekipten dört kişinin koronavirüs belirtileri gösterdiğini açıkladı.

        33

        CHELSEA'DE KORONAVİRÜS

        İngiltere Premier Lig ekiplerinden Chelsea, genç oyuncusu Callum-Hodson Odoi'nin koronavirüse yakalandığı açıklandı.

        34

        Chelsea'den yapılan açıklamada, "Calum Hodson-Odoi'nin gün içerisinde temas kurduğu tüm ilk takım futbolcuları, antrenörler, ve kulüp çalışanları kişisel olarak izole edilmiş ve teste tabi tutulmuştur. Ayrıca as takımın çalıştığı tesisler, bulunduğu sahalar, soyunma odalarıyla birlikte tüm tesisler kapatılmıştır" denildi.

        35

        Callum Hodson-Odoi'nin pazartesi günü semptomları gösterdiği ve o tarihten bu yana kişisel olarak karantina altında olduğu belirtildi. Testin pozitif çıkmasının ardından Hudson-Odoi için sağlık birimleriyle temasa geçildiği belirtildi.

        36

        Chelsea'nin açıklamasında, "Hudson-Odoi'nin durumu sonrası Premier Lig yönetimi ve kulüpleriyle yapıalcak toplantıda fisktürün ileri tarihe alınması yönünde talepte bulunulacaktır." ifadeleri yer aldı.

        37

        EVERTON'DA DA ÇIKTI!

        İngiltere Premier Lig ekiplerinden Everton'da bir oyuncuda yeni tip koronavirüs (Kovid-19) şüphesi çıkmasının ardından bütün takım kafilesi ve teknik ekip karantinaya alındı.

        38

        Kulüpten yapılan açıklamada, adı verilmeyen bir futbolcuda yeni tip koronavirüs semptomları saptandığı ve ivedilikle gözetim atına alındığı belirtildi.

        39

        Sağlık ekipleriyle yapılan görüşmelerin ardından salgına karşı önlem amacıyla tüm oyuncu ve teknik ekibin de karantina altına alındığı ve test sonuçlarının beklendiği ifade edildi. Everton, ligde 16 Mart Pazartesi günü lider Liverpool'u konuk edecek.

        40

        ARTETA DA YAKALANDI

        Premier Lig'in bir başka devi Arsenal'in menajeri Mikel Arteta koronavirüse yakalandı.

        41

        Londra ekibinden yapılan açıklamada antrenman tesislerinin kapatıldığı ve tüm futbolcuların kişisel olarak karantinaya alındığı duyuruldu.

        42

        Mikel Arteta konuyla ilgili "Gerçekten üzüntü verici bir durum. Test sonucunu aldıktan sonra kendimi çok kötü hissettim. En kısa sürede bu hastalığı atlamaya çalışacağım" dedi.

        43

        ÇAĞLAR'IN TAKIMINDA DA KORKU

        Milli yıldız Çağlar Söyüncü'nün takımı Leicester City'de de koronavirüs şüphesi var.

        44

        Leicester City teknik direktörü Brendan Rodgers, birkaç oyuncusunun koronavirüs belirtileri gösterdiğini ve bu oyuncularının şu anda takımdan uzak tutulduğunu açıkladı.

        45

        CITY'DE DE VAR

        Öte yandan Manchester City'de de bir futbolcularının aile üyelerinde koronavirüs tespit edildiğini, söz konusu oyuncunun bireysel olarak izole edildiğini ve durumunun takip edildiğini belirtildi.