Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Hava Durumu Hava durumu İstanbul çok şiddetli fırtına uyarısı verildi! Rüzgar 120 km'yi bulacak! - Son dakika haberler
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Habertürk Meteoroloji Mühendisi Hüseyin Öztel, İstanbul için fırtına uyarısında bulundu. Öztel, İstanbul'da büyük bir fırtına beklendiğini açıkladı. Öztel şunları söyledi:

        "FIRTINANIN HIZI 120 KM'YE ÇIKACAK"

        "Rüzgarın hızı şehir içinde 80 km'yi bulacak. 120 kilometreye kadar da ulaşabilir. Tabelaları uçuracak bir rüzgar bu. İstanbullular büyük fırtınaya hazırlıklı olsunlar.

        "PERŞEMBEYE KADAR KAR HAVASININ İÇİNDEYİZ"

        Gelecek perşembeye kadar kar havasının içerisindeyiz. Çatalca istikametine doğru kar nedeniyle trafik aksayabilir. Pazar akşamı Kırklareli'nden Silivri'ye uzanan bir kar örtüsü bekleniyor.

        REKLAM

        "FIRTINA TEHLİKE YARATABİLİR"

        Pazartesi günü de İstanbul'da kuvvetli yağış var. İnsanların dışarıda yürümesi için fırtına tehlikeli bir durum. Okullar tatil olur mu diye bekleniyor; soruluyor. Bu fırtınanın çok kuvvetli ve tehlikeli sonuçlar doğurabileceğini belirtmek gerekir. Hazırlıklı olmalı."

        VALİ YERLİKAYA'DAN ÖNEMLİ PAYLAŞIM

        İstanbul Valisi Ali Yerlikaya da sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Meteorolojik verilere göre İstanbul'da kuvvetli rüzgar ve fırtınanın (60-80 km/sa), Avrupa Yakası'nda tam fırtına (80-100 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor. Lütfen, ulaşımda aksama, çatı uçması, ağaç devrilmesi gibi olumsuzluklara karşı tedbirli olalım" dedi.

        VAPUR SEFERLERİ İPTAL EDİLDİ

        İstanbul'da, Şehir Hatları'nın internet sitesinden yapılan açıklamada, Avcılar-Bostancı, Avcılar-Bakırköy-Yenikapı-Kadıköy, Bostancı-Moda-Kadıköy-Kabataş, Maltepe-Adalar ve Beşiktaş-Adalar seferlerinin hava muhalefeti (lodos) nedeniyle yapılamadığı duyuruldu.

        Lodos sebebiyle seferlerde iptaller ve gecikmeler yaşanabildiği, anlık güncellenen iptal seferlerin, "https://sehirhatlari.istanbul/tr/iptal-seferler" sayfasından öğrenilebileceği belirtildi.

         Beyaz örtü yurdu sarıyor! İstanbul için kar raporu! Meteoroloji'den 10 kent için kar alarmı!
        Beyaz örtü yurdu sarıyor! İstanbul için kar raporu! Meteoroloji'den 10 kent için kar alarmı! Haberi Görüntüle
         Halaylar tutuldu! Yollar kapandı! Hem sevinç hem mahrumiyet! Türkiye'den kar manzaraları...
        Halaylar tutuldu! Yollar kapandı! Hem sevinç hem mahrumiyet! Türkiye'den kar manzaraları... Haberi Görüntüle
        ÖNERİLEN VİDEO
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ