Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Hava Durumu Son dakika... İstanbul'da fırtına çatıları uçurdu
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Akşam saatlerinde hafif yağmurla birlikte Beşiktaş, Bağcılar, Şişli, Beyoğlu ve Esenler'de etkisini gösteren fırtına, Anadolu Yakası'nda Beykoz ve Üsküdar'da etkili oldu.

        Şiddetli rüzgar nedeniyle Silivri sahilde bir iş yerinin totem tabelası devrilirken, Fatih Mahallesi Bıldırcın Sokak'ta da ağaç devrilmesi sonucu elektrik direği yıkıldı.

        İtfaiye ekipleri bir binada sallanan bir demiri tehlike arz ediyor diye çıkarttı.

        SULTANGAZİ'DE ÇATI UÇTU

        Sultangazi Zübeyde Hanım Mahallesi'nde Gece saatlerinde şiddetli lodos nedeniyle 5 katlı bir binanın çatısı yerinden koparak önce karşı binaya çarptı daha sonra da yere savruldu. Hem gece olması hem de sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle herhangi bir yaralanma ve can kaybı yaşanmazken binalarda hasar meydana geldi.

        Sultangazi Gazi Mahallesi'nde de çatı uçması güvenlik kamerasına böyle yansıdı.

        UÇAN ÇATI EVLERİN İÇİNE GİRDİ

        Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan uyarıların ardından İstanbul’da beklenen yağış ve fırtına uyarışa akşam saatlerinde etkisini göstermeye başladı.

        Bağcılar 348. Sokak üzerinde bulunan iki bitişik binanın çatısı fırtına nedeniyle uçarak, karşı binanın balkonundan içeriye girdi. Bu sırada balkonda bulunan bir kişi, çatıdan kopan parçalar ve dairenin pencere camının parçalanmasıyla yaralandı.

        REKLAM

        Binaya çarparak yere düşen parçalar nedeniyle sokak içerisindeki çok sayıda araç hasar gördü. Ekiplerin çatıyı kaldırma çalışmaları sürüyor.

        KÖPRÜDE TRAFİK AKSADI

        Öte yandan, Fatih Sultan Mehmet ve 15 Temmuz Köprüsü'nde trafikte aksama meydana geldi. Yoğun rüzgar nedeniyle motosiklet sürücüleri, köprüyü geçmekte zorlandı. Bazı motosikletliler düşerken, rüzgarın etkisini yitirmesini bekleyen sürücülere polisler eşlik etti.

        ESENLER'DE BALKON ÇÖKTÜ

        Esenler'de de şiddetli fırtına nedeni ile iki farklı adreste apartmanların balkonu çöktü.

        ZEYTİNBURN'NDA UÇAN ÇATI DÖRT ARACI KULLANILAMAZ HALE GETİRDİ

        Zeytinburnu'nda şiddetli lodos nedeniyle beş katlı bir binanın çatısı uçtu. Sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle boş olan caddede park halindeki araçların üzerine düşen çatı dört otomobili kullanılamaz hale getirdi.

        Olay saat 22.30 sıralarında Veliefendi Mahallesi, Hoca Ahmet Yesevi Caddesi üzerinde meydana geldi. Şiddetli lodos nedeniyle beş katlı bir binanın çatısı yerinden koparak caddeye uçtu. Sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle caddenin boş olması olası bir faciayı önledi.

        BAKIRKÖY'DE AĞAÇ OTOMOBİLİN ÜZERİNE DEVRİLDİ

        Bakırköy'de etkili olan şiddetli fırtına nedeniyle kırılan ağaç park halindeki otomobillerin üzerine devrildi. Bir otomobilde hasar meydana gelirken, devrilen ağaç itfaiye ekiplerinin çalışmaları sonucu kaldırıldı.

        GAZİOSMANPAŞA'DA ÇATI ARAÇLARIN ÜZERİNE UÇTU

        Gaziosmanpaşa Karayolları Mahallesi 584 Sokak'ta çatı otomobillerin üzerine uçtu. Çatının üzerine düştüğü otomobillerde hasar oluştu. Çatının askıda kalan kısmı nedeniyle olay yerinde polis ve itfaiye ekipleri önlem aldı. Çatının askıda kalan bölümüde bir süre sonra büyük bir gürültüyle sokağa düştü.

        ARNAVUTKÖY’DE FIRTINADA BALKONUN CAMLARI UÇUŞUNCA YARDIMINA İTFAİYE KOŞTU

        Akşam saatlerinde İstanbul’da etkisini arttıran fırtına nedeniyle bir çok noktada çatı uçmaları meydana geldi. Arnavutköy’de ise bir sitede bulunan dairenin balkon camları raylarından çıkıp uçmaya başlayınca yardıma itfaiye koştu.

        Olay yerine gelen itfaiye ekipleri daireye çıkarak balkon tehlike saçan balkon camlarını teker teker yerinden söktü. Ekiplerin müdahalesi üzerine tehlikeli balkon camları herhangi bir faciaya neden olmadan söküldü.

        BAYRAMPAŞA'DA ÇATI OTOMOBİLERİN ÜZERİNE DÜŞTÜ

        Bayrampaşa'da şiddetli fırtına nedeniyle kopan çatı, otomobillerin üzerine düştü. Yaşanan olay sonrası otomobillerde hasar oluştu.

        BOĞAZ'DA DEV DALGALAR OLUŞTU

        İstanbul'da dün akşam saatlerinde başlayan lodos gece boyunca da etkisini devam ettirdi. Lodosla birlikte İstanbul Boğazı'nda dev dalgalar oluştu.

        İstanbul'da akşam saatlerinde başlayan lodos birçok yerde çatıların uçmasına ve ağaçların gövdelerinden koparak devrilmesine neden oldu. Gece boyunca da etkisini göstermeye devam eden lodosla birlikte İstanbul Boğazı'nda dev dalgalar oluştu.

        Fatih, Samatya Sahili'nde kaydedilen görüntülerde şiddetli esen lodosla birlikte dev dalgaların kıyıları dövdüğü görülüyor.

        METEOROLOJİ UYARMIŞTI

        Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İstanbul'da kuvvetli rüzgâr ve fırtına beklendiğini duyurmuştu. Yapılan uyarıda, "Güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli rüzgarın, yer yer kuvvetli fırtına(60-90 km/sa) şeklinde esmesi beklendiğinden soba ve baca gazı zehirlenmeleri, ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı tedbirli olunması gerekmektedir." denilmişti.

         Hava durumu: Lodos uyarısı!
        Hava durumu: Lodos uyarısı! Haberi Görüntüle
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ