Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik MİT, Yusuf Nazik'i Türkiye'ye böyle getirdi

        Milli İstihbarat Teşkilatı'nın (MİT) aranan teröristler listesinde "mavi" kategoride yer alan ve Reyhanlı saldırısının organizatörü olan Yusuf Nazik'in Türkiye'ye getirdiği operasyonun ayrıntıları ortaya çıktı.

        Habertürk'ten Çetiner Çetin'in haberine göre, 53 kişinin hayatını kaybettiği Reyhanlı saldırısının planlayıcısı olan Yusuf Nazik, MİT'in tek başına gerçekleştirdiği operasyonla Türkiye'ye getirildi. Sincar'da bir PKK yöneticisinin öldürülmesinin ardından Türkiye dışında düzenlenen en büyük ikinci operasyon olan Nazik'in Türkiye'ye getirilmesi için çalışmalar 8-9 ay öncesinden başladı.

        REKLAM

        MİT'in yaptığı çalışmalar neticesinde Nazik'in Türkiye ve Suriye'de kimlerle bağlantılı olduğu, nerelerde kaldığı belirlendi ve 9 ay sabırla takip edildi. Türkiye'den edindiği bilgileri Suriye istihbaratına aktardığı bilgisine de ulaşan MİT'in, gerektiğinde TSK'nın istihbaratına da başvurduğu belirtildi.

        24 KİŞİLİK ÖZEL EKİP KURULDU

        Yerel muhbirler üzerinde alan taraması yapan MİT mensupları, pazar günü harekete geçti. 24 kişilik özel bir ekibin görevlendirildiği operasyon, Suriye rejiminin en güçlü kalesi olan Lazkiye'de, şehir merkezine 1.5 km uzaklıktaki bir villada gerçekleştirildi.

        Nazik, 28 saatlik bir geçiş noktası sonrası Türkiye sınırı yakınına getirildi. TSK birimlerinin de sınırda güvenlik gerekçesiyle önlem aldığı bildirildi. 11 Eylül akşamı Türkiye'ye getirilen Yusuf Nazik'in ilk sorgusu ise dün akşam gerçekleştirildi.

        2 OPERASYON DAHA BEKLENİYOR

        Edinilen bilgiye göre, MİT'in iki önemli operasyon daha planladığı ve bu operasyonlara yönelik de en ince ayrıntısına kadar çalışıldığı öğrenildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ