Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Rusya Ukrayna'da başarısız mı oldu? İngiliz Amiral'den Rusya Ukrayna işgali açıklaması! - Güncel Haberler
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        İngiliz Kraliyet Donanması'nın kıdemli amirallerinden biri, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Ukrayna'yı işgalinin "baskı altında başarısızlığa uğradığı", Ukrayna kuvvetlerinin Rus kuvvetlerini "yok ettiğini" söyledi.

        İngiliz Kraliyet Donanması'nın kıdemli amirallerinden Tony Radakin, Ukrayna savaşında "inanılmaz derecede karmaşık" bir durumla karşı karşıya kalan Putin için durumun "iyi gitmediğini" vurguladı.

        Putin, uluslararası alanda kınanırken, "özel askeri operasyonunu" sürdürme sözü verdi. Ukraynalı yetkililer ise şimdiye kadar 12 binden fazla Rus askerini öldürdüğünü, 290 tank, 46 uçak ve 999 zırhlı aracı imha etiğini öne sürdü.

         Zelenskiy'den yeni açıklama!
        Zelenskiy'den yeni açıklama! Haberi Görüntüle
         Lavrov'dan Soğuk Savaş mesajı
        Lavrov'dan Soğuk Savaş mesajı Haberi Görüntüle

        Rusya'nın Ukrayna'daki başarısının 'kaçınılmaz' olup olmadığı konusunda BBC'ye konuşan Tony Radakin, "Hayır. Sanırım iyi gitmeyen bir Rus işgali gördük." dedi.

        REKLAM

        Radakin, "Ayrıca Ukrayna'nın, hem silahlı kuvvetlerinin hem de halkının dikkate değer bir direnişini görüyoruz ve tüm dünyanın bir araya gelerek Rusya'ya baskı uyguladığını görüyoruz." ifadelerini kullandı.

        "RUSYA ACI ÇEKİYOR"

        Rusya'nın yaptırımlarla izole bir hale geldiğini belirten Radakin, "Rusya acı çekiyor, yaptırımlarla izole bir güç haline geliyor. On gün öncesine göre daha az güçlü. Rus kuvvetlerinin önde gelen unsurlarından bazılarını Ukrayna yok etti." dedi.

        Hava sahasını kapatmanın bir yardımı olmayacağını savunan Radakin, kıdemli askeri yetkililere çağrıda bulunarak, etkili olmayacak operasyonlardan ve yanlış hesaplamalardan kaçınılması gerektiğini söyledi.

         Görünenin arkasındaki Putin kim?
        Görünenin arkasındaki Putin kim? Haberi Görüntüle
         Rusya'da kritik tarih: 11 Mart
        Rusya'da kritik tarih: 11 Mart Haberi Görüntüle
        ÖNERİLEN VİDEO
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ