Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Stil Resmi İlanlar

Diyarbakır’da kendisini “Kotekan Şeyhi” olarak tanıtan Abdulletif Aslan’ın parayla muska yazıp servet edindiği MASAK raporuyla tespit edildi. Aslan, eşi, çocukları ve yakınlarının da yer aldığı 10 şüpheli hakkında dava açıldı.

Diyarbakır’da kendisini “Kotekan Şeyhi” olarak tanıtan Abdulletif Aslan hakkında yürütülen soruşturma tamamlandı. İddianameye göre Abdulletif Aslan, Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde bulunan ve “dergah” olarak tanıttığı işyerinde muska için 500 lira, dua için ise 300 lira talep ediyordu. Binanın etrafını güvenlik kameralarıyla donatan Aslan’ın adresinde her gün yüzlerce kişi muska ve dua almak için sıraya girerken, operasyon kapsamında yapılan aramalarda sıra fişleri, Arapça mühürler ve çok sayıda doküman da ele geçirildi.

MASAK RAPORUNDA ŞÜPHELİ PARA TRAFİĞİ

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, 2023 yılında başlatılan soruşturmayı önce takipsizlikle sonuçlandırdı. Ancak Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) tarafından hazırlanan rapor sonrası mahkemeden yeniden soruşturma izni alındı. Raporda, 2019-2023 yılları arasında Abdulletif Aslan’ın hesaplarında yüzbinlerce liralık para giriş-çıkışı olduğu, nakit işlemler ve transferlerde ciddi hareketlilik bulunduğu tespit edildi. Ayrıca Aslan’ın üzerine kayıtlı onlarca gayrimenkul ve aracın yanı sıra, eşi ve çocuklarının da herhangi bir resmi geliri olmamasına rağmen önemli mal varlıklarına sahip olduğu belirlendi. MASAK’ın ayrıntılı incelemesinde, bazı mal varlıklarının Aslan’ın akrabaları ve müritlerinin çocuklarının üzerine geçirildiği de ortaya çıktı.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ