Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güncel Sıcak gelişme... Son dakika: Şanlıurfa'da doktora saldıran zanlılar tutuklandı! - Güncel haberler
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde özel bir tıp merkezinde görevli doktor Şeyhmus Baraş'a yönelik saldırıda adli kontrol şartıyla serbest bırakılan 3 kardeş, yapılan itirazın ardından tekrar gözaltına alınıp, tutuklandı.

        DHA'nın haberine göre Viranşehir´de bulunan özel bir tıp merkezinde iddiaya göre muayene olmak için bekleyen hastanın yakınları ile doktor Şeyhmus Baraş arasında sıra bekleme nedeniyle tartışma çıktı.

        SALDIRGANLARDAN GÜÇLÜKLE KURTULDU

        Tartışma sonrası bir grup hasta yakını doktora tekme tokat saldırdı. Koridorda hasta yakınları tarafından darbedilen doktor, güçlükle kendini odaya kilitleyip saldırganların elinden kurtuldu. Saldırıda baş ve vücudunun farklı bölgelerine darbe alan Şeyhmus Baraş, rapor alarak şikayetçi oldu.

        REKLAM

        Fotoğraf: DHA

        GÖREVİNDEN İSTİFA ETTİ

        Doktora yönelik saldırı anı ise acil tıp merkezinin güvenlik kamerasınca saniye saniye kaydedildi. Yaşadığı olay üzerine diplomasını yırtarak görevinden istifa ettiğini açıklayan Şeyhmus Baraş'ı darbeden 4 kişi dün gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüpheliler, çıkarıldıkları nöbetçi hakimlikçe adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

        İTİRAZ ÜZERİNE 3 ŞÜPHELİ TUTUKLANDI

        Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın da tepki gösterdiği olayın ardından, Viranşehir Cumhuriyet Başsavcılığı, adli kontrol kararına itiraz etti. İtirazı sonrası doktoru darbeden şüphelilerden Mahmut, Mecnun ve Halil İbrahim Dağ isimli kardeşler, polis ekiplerince tekrar gözaltına alındı. Nöbetçi hakimliğe çıkarılan Dağ kardeşler, tutuklanarak cezaevine konuldu.

        Doktor Şeyhmus Baraş
        Doktor Şeyhmus Baraş

        Fotoğraf: İHA

        DEHŞETİ ANLATTI: SERBEST KALDIKLARINDA DİPLOMAMI YIRTTIM

        Doktor Baraş, yaşadığı dehşeti anlatarak, saldırganların serbest bırakılmasıyla diplomasını yırtığını açıkladı. Baraş, Sağlık Bakanlığının itiraz dilekçesinin ardından şüphelilerden üçünün tutuklanmasıyla adaletin yerini bulduğunu söyledi.

        Olayı anlatan Doktor Şeyhmus Baraş, "Saat gece 22.00 sıralarında bir çift çocuğunu muayeneye getirmiş. Benim bilgim yoktu bu konuda. Acil tarafında başka bir hasta ile ilgileniyordum. O sırada bilgi işlem görevlisiyle girişin ücretli olmasıyla ilgili bir tartışma yaşanmış. Bunun akabinde çift dışarı çıktıktan sonra çocuğun babası herhalde Kürtçe bilmediğimi düşünerek biraz hakarette bulundu. Ben de yaptığınız ayıp değil mi deyince kurumda SGK sözleşmesinin pasife alınmasının sinirini, küfür ve darp eylemiyle benden çıkarttı. Bu sırada kurumumuza yakın olan bir kıraathanede kardeşleri ve ağabeyleri de bulunuyordu. Bunların da olaya müdahil olmasıyla beraber 5-6 kişi tarafından bir linç girişiminde bulunuldu. Yaklaşık 3-4 dakika sürdü. Bu linç girişimi benim bilincimi kaybetmemle son buldu. Muhtemelen insafa geldiler ve öyle gittiler yoksa ayıranlar olmadı, kamera görüntülerinden de gördüğünüz gibi. Olayın devamında ben devlet hastanesine gidip darp raporu alıp şahıslardan davacı olduğumu belirttim, şikayetçi oldum. Polis ekipleri olaya intikal etikten sonra kamera görüntülerinden teşhis edildiler ve 3 kişi gözaltına alındı” dedi.

        Fotoğraf: İHA

        "BİR DAHA HEKİMLİK YAPMAYACAĞIM"

        Zanlıların serbest bırakıldığını duyduğunda adliyeye gittiğini ve orada diplomasını yırttığını söyleyen Doktor Şeyhmus Baraş, "Sabah erkan saatlerde adliyeye sevk edildiler. Adliyede akşam saat 17.00’a kadar bekletildikten sonra, ki ben de o süreçte henüz Viranşehir’deydim, kararın çıkmasını bekliyordum. Kararı duymadan ayrılamamıştım. Saat 17.00’a 5 dakika kala tutuksuz yargılanmak üzere salıverildikleri haberi geldi. Yani adli kontrol şartıyla serbest bırakıldılar. Ben bu haberi duyunca o linç girişiminden daha ciddi bir travma yaşadım. Yani psikolojik olarak benim için daha kötü oldu. Ben de bunun üzerine bilgi alma amaçlı adliyeye gittim. Neden serbest bırakıldılar, Sağlık Bakanı bu yasayı meclisten geçirdi, yani bu darp, darbı da geçtim, linç girişimi. Bu yasa geçmese bile tutuklu yargılanmaları gerekiyor. Yasa katılım suçları dahil edilmiş olmasına rağmen neden serbest bırakıldılar, neden tutuklu yargılanmıyorlar. 10 dakika önce duruşma sonlanmasına rağmen herkes çıkmış, polis ekipleri içeri giremeyeceğimi, bunu onlara soramayacağımı, yarın gelmemi söyledi. Ben de o an bütün umudumu yitirdiğimi düşünerek diplomamı çıkarttım ve yırttım. Açıkçası bir daha hekimlik yapmayı düşünmüyordum ve şu andan itibaren de düşünmüyorum. Olayın akabinde babam diplomamın parçalarını yerden toplayıp sosyal medyada paylaşmış. Ondan sonra sosyal medyada gündem olmaya başladı. Sosyal medya üzerinden meslektaşlarım, aileleri ve vatandaşlarımız gündemi büyüttüler, bana destek oldular" ifadelerini kullandı.

        "BAKAN KOCA BENİ ARADI"

        Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın kendisini arayıp destek olduğunu söyleyen Baraş, "Olaydan yaklaşık bir gün sonra, gece saat 02.00’da Sağlık Bakanımız beni şahsi telefonundan arayarak geçmiş olsun dileklerini iletti. Olayın takipçisi olacağını, neden salıverildiklerini kendisinin de anlamadığını, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ile yarım saat boyunca görüştüğünü ve bu problemi çözüme kavuşturmaya çalıştığını aktardı ve onun sosyal medya paylaşımının üzerine şahıslar bu gün tutuklanıp cezaevine gönderildi. Bu konuda Sağlık Bakanımıza teşekkür ediyorum" dedi.

        *Haberin görseli DHA tarafından servis edilmiştir

         Dehşet! 8 hasta yakını, doktoru tekme tokat dövdü
        Dehşet! 8 hasta yakını, doktoru tekme tokat dövdü Haberi Görüntüle
        ÖNERİLEN VİDEO
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ