Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Hava Durumu SON DAKİKA | Meteoroloji'den İstanbul için kar yağışı uyarısı! Gün ve saat verildi... İstanbul'a kar yağacak mı? - 18, 19, 20 Mart hava durumu nasıl olacak?
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara, İç Ege, Batı ve Orta Akdeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzey ve batısı, Güneydoğu Anadolu'nun kuzey ve batısı ile Hatay, Osmaniye, Kahramanmaraş, Muş ve Bitlis çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, genellikle karla karışık yağmur ve kar, Marmara'nın batısı, Doğu Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu'nun kuzey ve batısında yağmur ve sağanak şeklinde görülmesi, bu gece saatlerinde Trabzon'un doğusu ile Rize ve Artvin çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Karadeniz'in iç ve yüksek kesimleri ile Doğu Anadolu'da yüksek kar örtüsüne sahip eğimli bölgelerde çığ riski bulunmaktadır. Kuzey, iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

         Kar tatili haberleri peş peşe geldi!
        Kar tatili haberleri peş peşe geldi! Haberi Görüntüle
        Hava Durumu için tıklayınız
        REKLAM

        Hava sıcaklıklarının yurt genelinde mevsim normallerinin altında seyretmeye devam etmesi bekleniyor. Rüzgarın batı ve iç kesimlerde kuzeyli, Doğu Akdeniz, Güneydoğu Anadolu ve Doğu Anadolu'nun doğusunda güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara'da kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa) olarak esmesi bekleniyor.

        KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; bu gece saatlerinde Trabzon'un doğusu, Rize ve Artvin çevrelerinde kuvvetli olması beklendiğinden ulaşımda aksamalar, su baskını, sel, yüksek kesimlerde buzlanma ve don gibi yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

        ÇIĞ TEHLİKESİ UYARISI: Doğu Karadeniz'in iç ve yüksek kesimleri ile Doğu Anadolu'da yüksek kar örtüsü bulunan eğimli yamaçlarda çığ riski olmasından dolayı meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

        BUZLANMA VE DON OLAYI UYARISI: Kuzey, iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

        KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgârın; Marmara'da kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa) olarak esmesi beklendiğinde yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

        İSTANBUL İÇİN KUVVETLİ KAR YAĞIŞI UYARISI

        Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan uyarıda, "Yapılan son değerlendirmelere göre; 18.03.2021 Cuma gününden itibaren İstanbul'da aralıklı ve yerel olmak üzere kuvvetli kar sağanakları bekleniyor. Cumartesi günü kar yağışlarının etkisini daha da arttırarak Pazar günü öğle saatlerine kadar iç ve yüksek kesimleri ağırlıklı olmak üzere yer yer yoğun olacağı tahmin ediliyor. Rüzgarın kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına (40-70 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor. Kar yağışlarıyla birlikte ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don, kuvvetli rüzgarla birlikte tipi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır" denildi.

        YERLİKAYA DA UYARDI

        İstanbul Valisi Ali Yerlikaya beklenen kar yağışıyla ilgili olarak, "Meteoroloji Bölge Müdürlüğünün verilerine göre; 18 Mart Cuma günü İstanbul’da aralıklı ve yerel olarak kuvvetli #kar sağanakları bekleniyor. Kar yağışlarının Cumartesi günü etkisini artırarak devam etmesi öngörülüyor. Dikkatli olalım, tedbiri elden bırakmayalım" dedi.

        21 MART'A KADAR OKULLAR TATİL EDİLDİ

        İstanbul Valiliği, 18 Mart Cuma günü kamu kurum ve kuruluşlarında görevli engelli, malul ve hamile personelin idari izinli sayılacağını bildirdi.

        İMAMOĞLU'NDAN VATANDAŞLARA ÇAĞRI

        İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, beklenen kar yağışı dolayısıyla vatandaşlardan toplu taşımayı kullanmalarını istedi.

        İmamoğlu, kentte beklenen kar yağışı öncesinde Afet Koordinasyon Merkezinde (AKOM) açıklamalarda bulundu.

        Vatandaşların Berat Kandili'ni kutlayan İmamoğlu, "Bütün İstanbullu hemşerilerime, azami sayıda toplu taşımayı kullanmalarını tavsiye ediyorum. Eğer zaruret yoksa araçlarıyla dışarı çıkmamalarını da öneriyorum. Yılın belki de son kar yağışını birlikte göreceğiz. Dolayısıyla bir günü daha, bir mesai gününde en tedbirli şekilde geçirmemiz gerçekten işlerimizi kolaylaştıracak." dedi.

        İstanbul'da sabah itibarıyla kar yağışının etkisini göstermesini beklediklerini dile getiren İmamoğlu, "Hem cuma günü trafiği, hem karla mücadelenin gerçekten kolay olmadığı bir kentte olduğumuzun hepimiz farkındayız. Yarınla başlayan kar yağışı cumartesi şiddetini artırarak devam edecek. Pazar günü de yine kar yağışı sürecek. Dolayısıyla bu hafta sonunu da sorunsuz geçirmek istiyoruz." şeklinde konuştu.

        HÜSEYİN ÖZTEL BEKLENEN KARIN AYRINTILARINI AÇIKLADI

        Habertürk Meteoroloji Mühendisi Hüseyin Öztel, "Geçtiğimiz hafta kadar kuvvetli kar bekliyoruz, İstanbul'dan doğuya doğru kuvvetli kar bekliyoruz. Cumartesi de kar bekliyoruz. Karadeniz'de çok yoğun, İnebolu civarındaki kar yağışı son yılların rekoru olabilir. Yine Karadeniz üzerinden gelecek. Cuma İstanbul'da kent genelini, cumartesi ise batısını etkileyecek. Hava sıcaklıkları İzmir 2, Antalya 8 dereceye düşüyor. 24-25 Mart tarihlerinde Karadeniz'de bir kar yağışı daha bekleniyor" açıklamasında bulundu.

        İstanbul için bilgi veren Öztel, "Bu gece karla karışık yağmur var, kar Cuma günü başlayacak. Cuma günü havanın güneşli olduğu saatler de olabilir. Cuma-Cumartesi ve Pazar günleri Boğaz çevresinde 8-10 santim, Terkos civarında 30 santim civarında kar bekliyoruz. Salı-Çarşamba gününe kadar etkisini sürdürecek" ifadelerini kullandı.

        İstanbul

        Kısmen Güneşli 20°

        Ankara

        Parçalı Bulutlu 23°

        İzmir

        Güneşli 25°

        Antalya

        Güneşli 22°

        Trabzon

        Bulutlu 13°

        Bursa

        Parçalı bulutlu 19°

        Adana

        Yağmurlu 21°

        Diyarbakır

        Yağmurlu 17°

        Gaziantep

        Kısmen Güneşli 18°

        Ağrı

        Sağanak Yağış 15°

        İLLERE GÖRE HAVA DURUMU

        İSTANBUL °C, 9°C

        Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı

        ANKARA °C, 6°C

        Çok bulutlu, sabah ve öğle saatlerinde hafif karla karışık yağmur ve yüksekleri kar yağışlı

        İZMİR °C, 15°C

        Çok bulutlu, zamanla parçalı ve az bulutlu

        ANTALYA °C, 16°C

        Parçalı ve çok bulutlu

        ZONGULDAK °C, 8°C

        Çok bulutlu, yağmur ve karla karışık yağmurlu, gece saatlerinde kar yağışlı

        TRABZON °C, 5°C

        Çok bulutlu, yağmur ve karla karışık yağmurlu, gece saatlerinden itibaren kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, doğu ilçelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

        ERZURUM °C, -1°C

        Çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren hafif kar yağışlı

        DİYARBAKIR °C, 9°C

        Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinde yağmurlu

        ÖNERİLEN VİDEO
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ