Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Ümraniye T Tipi Cezaevi'nde yangın!
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Habertürk'ten Ozan Kelleci'nin haberine göre yangın ihbarı saat 17.30'da Ümraniye T tipi Cezaevi'nden İtfaiye Kontrol Merkezi'ne ihbar geldi. Olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi.

        BAŞKA BİR BLOKTA YANGIN ÇIKTI

        Kısa bir süre sonra yeniden dumanlar yükselmeye başladı. Söndürme çalışmalarına katılmak üzere Ümraniye, Kartal, Pendik'ten itfaiye ve sağlık ekipleri bölgeye yönlendirildi.

        REKLAM

        UZUN UĞRAŞLAR SONUCU SÖNDÜRÜLDÜ

        Çevik Kuvvet ekipleri, cezaevi çevresinde güvenlik önlemi aldı. Yakınlarından haber almak için cezaevine gelen mahkum yakınları ile çevik kuvvet polisleri arasında sık sık gerginlik yaşandı. Cezaevine girmeye çalışan bazı araçlara mahkum yakınlarının tekme ve yumruk attıkları gözlendi. Mahkum yakınları arasında da kavga çıktı.

        İtfaiye ekiplerinin aralıksız çalışmasıyla yangın kontrol altına alındıktan sonra söndürüldü. Ardından soğutma çalışması yapıldı.

        Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, olay yerine gelerek, gazetecilere ve mahkum yakınlarına açıklama yaptı.

        Yangında 21 kişinin dumandan etkilendiğini söyleyen Yıldırım, bu kişilerin isimlerini ve tedavi gördükleri hastaneleri mahkum yakınlarına iletti.

        BAKAN BOZDAĞ'DAN AÇIKLAMA

        Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada İstanbul Ümraniye E Tipi Cezaevinde bir koğuşta çıkan yangın söndürülmüştür, soğutma çalışmaları devam ediyor. Yangından etkilenen 1 infaz koruma baş memuru, 20 tutuklu hükümlü hastaneye kaldırıldı, hiç kimsenin hayati tehlikesi yoktur.

        ADALET BAKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA

        Adalet Bakanlığı, Ümraniye E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumundaki yangınla ilgili adli ve idari soruşturma başlatıldığını bildirdi.

        Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, bugün (dün) saat 17.20 sıralarında İstanbul Ümraniye E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumundaki adli hükümlülerin bulunduğu bölümde yangın başladığının öğrenilmesi üzerine derhal gerekli güvenlik önlemleri alınarak yangına müdahale edildiği belirtildi.

        Müdahaleden kısa süre sonra yangının kontrol altına alındığı ve söndürülerek soğutma çalışmaları başlatıldığı ifade edilen açıklamada, yangının çıktığı bloktaki hükümlülerin güvenlik tedbirleri altında diğer bölümlere nakledildiği kaydedildi.

        Açıklamada, 20 hükümlü ve 1 infaz koruma başmemurunun dumandan etkilenmeleri nedeniyle tedbir amaçlı en yakın sağlık kurumlarına sevk edilerek tedavi altına alındığı bilgisi paylaşılarak, şu ifadeler kullanıldı:

        "Sağlık kurumlarına sevk edilen hükümlüler ile cezaevindeki diğer hükümlü ve tutukluların sağlık durumları iyi olup, hiçbirinin hayati tehlikesi bulunmamaktadır.

        Yangınla ilgili olarak provakatif amaçlı, gerçeklerle ilişkisi bulunmayan haber ve paylaşımlara itibar edilmemesi önem taşımaktadır. Yangınla ilgili olarak adli ve idari soruşturmalar da derhal başlatılmıştır."

        BAŞSAVCILIK SORUŞTURMA BAŞLATTI

        İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan yazılı açıklamada, bugün (dün) saat 17.20 sıralarında Ümraniye E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda yangın çıktığının öğrenilmesi üzerine derhal gerekli güvenlik önlemleri alınarak yangına müdahale edildiği belirtildi.

        Açıklamada, yangından etkilenen 20 adli hükümlünün sağlık kurumlarına sevk edilerek tedavi altına alındığı, diğer hükümlülerin de olası tehlikelere karşı güvenli ortamlara aktarıldığı kaydedildi.

        ÖNERİLEN VİDEO
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ