Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Bilgi Gündem SON DAKİKA DEPREM HABERLERİ 16 ARALIK 2025 SALI | Az önce deprem mi oldu, nerede, kaç büyüklüğünde? Kandilli Rasathanesi ve AFAD son depremler listesi sorgula
        1

        Türkiye bir deprem ülkesi. Haliyle gün içinde irili ufaklı birçok deprem meydana geliyor. Şiddeti yüksek olan sarsıntılar vatandaşlar tarafından hissediliyor. Şiddeti düşük olanlar ise hissedilmese bile AFAD ve Kandilli Rasathanesi tarafından kayıt altına alınıyor. Bugün kaydedilen sarsıntıların büyüklüğü, derinliği ve merkez üssü gibi 16 Aralıık 2025 Kandilli Rasathanesi ve AFAD son depremler listesi üzerinden erişebilirsiniz.

        2

        DEPREM Mİ OLDU?

        Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü ile Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) verilerine göre, saat 15.25'e kadar farklı illerde birçok sarsıntı kaydedildi.

        Yaşanan depremlerin büyüklüğü 0.7 ile 2.6 arasında değişti. Büyük ölçekli bir deprem meydana gelmedi.

        3

        EN SON DEPREM NEREDE OLDU VE KAÇ BÜYÜKLÜĞÜNDE?

        Türkiye'de meydana gelen depremler Kandilli Rasathanesi ve AFAD tarafından ölçülüp kamuoyu ile paylaşılıyor.

        Son depremler listesi küçük ve büyük ölçekli tüm sarsıntıları barındırıyor ve bu liste aracılığıyla depremlerin büyüklüğü, derinliği, merkez üssü gibi bilgiler öğrenilebiliyor.