Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Televizyon Son Hıçkırık oyuncuları kimler? Son Hıçkırık filmi konusu ne?

        Son Hıçkırık filmi konusu ne? Son Hıçkırık oyuncuları kimler? soruları film hakkında ayrıntılı bilgi edinmekisteyen izleyiciler tarafındansoruluyor. Kerime Nadir'in 1955 tarihli Son Hıçkırık romanından uyarlanan filmin senaryosu Sadık Şendil tarafından kaleme alınmıştır. Film, Yeşilçam'ın kültleşmiş yapımları arasında yer alıyor. Son Hıçkırık filminden ayrıntılar haberimizde.

        SON HIÇKIRIK OYUNCULARI KİMLER?

        Oyuncu Rol Notlar
        Kartal Tibet Feritveİlhami
        Hülya Koçyiğit HandanveNalan
        Metin Serezli Kenan
        Münir Özkul Ferhat Dayı
        Ahmet Turgutlu Kır Kahvecisi
        Önder Somer Doktor Bülent
        Güzin Özipek Falcı
        Akif Coşkun Kapıcı
        Faik Coşkun Lokantacı
        Nezihe Güler Müdüre
        Ali Demir Postacı
        Kaya Volkan Yüzbaşı

        SON HIÇKIRIK FİLMİ KONUSU NE?

        1950’lerde Çamlıca’daki köşk. Kenan Bey (Metin Serezli) ve yardımcısı Ferhat Dayı (Münir Özkul) yalnız yaşıyorlar. Kapı yalnızca gazete ve dergileri getiren postacıya (Ali Demir) açılıyor. Yıllardır ziyaretçileri yok. Kenan yaşlanmış, saçlarına kır düşmüştür. 30 yıl önce mutluluk ve acıyı peş peşe yaşamış. Kenan ile Nalan (Hülya Koçyiğit) birbirlerine aşıktırlar. Komşu köşkteki İlhami (Kartal Tibet) de Nalan'a karşılıksız olarak aşık olmuştur. Kenan ile Nalan ile evleneceklerken, İlhami aşkını ilan eder. Nalan kardeş gibi sevdiğini söyleyerek geçiştirmeye çalışır. Evlilik imzaları atılır. Gelin ve damat mutludurlar. Ancak İlhami Nalan'ı vurarak öldürür. Yıllar sonra, teyzesi Nalan'a çok benzeyen Handan (Hülya Koçyiğit) ve babası İlhami'ye benzeyen asteğmen Ferit (Kartal Tibet) tanışırlar.

        Son Hıçkırık filmi, hem kaynaklandığı aynı adlı 1955 tarihli Kerime Nadir romanından, hem devamı olduğu 1935 tarihli Hıçkırık romanından, hem de 1953 ve 1965 tarihli filmlerden oldukça farklıdır. Handan karakteri, Nalan karakterinin değil kız kardeşinin çocuğudur. Nalan, İlhami ile değil Kenan ile evlenmiştir.

        Haberi Hazırlayan: Helin Genç
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ