Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Kültür-Sanat Takılın Sonbaharda yayınlanacak en iddialı 15 yeni yabancı dizi
        1

        Undone

        “Bojack Horseman” adlı dizinin yazarlarından yetişkin seyircilere yönelik yeni bir animasyon dizisi... Ama hemen baştan söyleyelim “Undone”, “Bojack Horseman”e oranla her şeyiyle farklı bir dizi... Alma adlı genç kadın, otomobiliyle geçirdiği bir kazanın ardından açıklanması zor olaylar yaşamaya başlar. Zaman kavramıyla farklı bir ilişkisi vardır artık... Rosa Salazar'ın seslendirdiği ve fiziksel olarak Rosa Salazar'a benzeyen Alma, kaybettiği babasını (Bob Odenkirk) bir cinayetten kurtarmaya çalışır. Fantastik ve gizemli hikâyeleri sevenler için... Fragmanını seyrettiğinizde özellikle animasyon tekniği açısından çok sinemasal bir havası var. “Undone”, Prime Video'da 13 Eylül'de yayınlanacak.

        2
        3

        Mixed-ish

        2014'ten beri yayınlanan ve özellikle ABD'de çok sevilen “Black-ish” dizisinin içinden geçen yıl yeni bir dizi çıkmıştı: “Grown-ish”... Bu yıl yeni bir dizi daha doğuyor: “Mixed-ish”... Yeni dizi, “Black-ish”in ana karakterlerinden Rainbow Johnson'un 1980'li yıllardaki yaşamını anlatacak. Rainbow, farklı ırklardan gelen ebeveynleriyle birlikte bir hippi komününden çıkıp banliyöye yerleşiyor. Ebeveynleri yeni hayatın zorluklarıyla mücadele ederken Rainbow ve kardeşleri, ne siyah ne de beyaz olarak kabul edildikleri bir okula devam edecekler. Rainbow Johnson'u 11 yaşındaki Arica Himmel'in canlandırdığı komedi dizisi ABC ekranlarında 24 Eylül'de başlıyor.

        4
        5

        Emergence

        Tara Butters ve Michele Fazekas'ın ABC televizyonu için yazdığı “Emergence”, gizemli bir kazayla açılıyor... Bölgenin polis şefi Jo Evans, kaza yerine gittiğinde Piper adlı kız çocuğuyla karşılaşıyor. Jo Evans, geçmiş hayatıyla ilgili hiçbir şey hatırlamayan Piper'ı koruması altına alıyor. Piper'ın psişik güçlerinin ortaya çıkmasının ardından Jo Evans, birilerinin onun peşinde olduğunu keşfediyor ve koruma görevi giderek güçleşiyor. “Fargo”nun dizisinde yine bir polis rolünde izlediğimiz Allison Tolman'ın, Jo Evans'ı canlandırdığı fantastik dram dizisi “Emergence”, 24 Eylül'den itibaren yayınlanmaya başlayacak

        6
        7

        Stumptown

        Aynı adlı resimli romandan televizyona uyarlanan “Stumptown”, 11 bin dolarlık bir kumar borcu nedeniyle başı belaya giren ve erkek kardeşine bakmak zorunda olan Dex Parios adlı eski bir deniz piyadesinin özel dedektif olmasını ve peşinden yaşadığı olayları anlatıyor. Greg Rucka ve Jason Richman'ın yazdığı polisiye dizi, 25 Eylül'de ABC televizyonunda başlıyor. Dizinin başrolünde, “How I Met Your Mother” dizisindeki Robin ve Avengers serisinde Maria Hill karakterleriyle tanıdığımız Cobie Smulders var. Fragmanı seyrettiğinizde, aksiyon ve mizah duygusuyla öne çıkan bir polisiye dizi izlenimi veriyor. Fragmanı itibarıyla Smulders'ın gerçekten etkileyici bir karakter canlandırdığı söylenebilir.

        8
        9

        The Politician

        Santa Barbaralı zengin bir ailenin çocuğu olan Payton Hobart'ın kariyer planı 7 yaşından beri hiç değişmemiştir. ABD Başkanı olmaktan başka bir hedefi yoktur... Ama her şeyden önce Saint Sebastian Lisesi'nde kazanması gereken çok zor bir seçim vardır... Başrolde Ben Platt'ı izleyeceğimiz dizide Jessica Lange, Gwyneth Paltrow gibi deneyimli oyuncular da yer alıyor. Ryan Murphy, Brad Falchuk ve Ian Brennan'ın imzasını taşıyan komedi dizisinin ilk sezonu Netflix'te 27 Eylül'de yayınlanacak. Ryan Murphy'yi “Nip/Tuck” ve “Glee” gibi başarılı dizilerden hatırlıyoruz. Dizinin uzun vadeli hedefi Payton Hobart'ın her sezonda ayrı bir seçime katılması.

        10
        11

        Batwoman

        İşte yeni sezonun yeni süper kahraman dizilerinden biri... DC Comics'in “Batwoman”ı Batman'in Gotham City'yi bırakmasından sonra gelişen olayları anlatacak... Batman / Bruce Wayne'in kuzeni olan Kate Kane, Yahudi bir aileden gelen lezbiyen süper kahraman Batwoman olarak çıkacak karşımıza ve Gotham City'yi kötülerden korumaya çalışacak. Ama dövüş yetenekleriyle öne çıkan Kate Kane'in süper kahraman olmadan önce kendi sorunlarını alt etmesi gerekecek... 6 Ekim'den itibaren CW'de yayınlanacak dizinin başrolünde Ruby Rose'u izleyeceğiz. Diğer oyuncular arasında Sam Littlefield ve Dougray Scott gibi isimler var.

        12
        13

        Evil

        Robert ve Michelle King'in imzasını taşıyan dizi, CBS ekranlarında 26 Eylül'de başlayacak... Klinik psikolog Dr. Kristen Bouchard, genç bir rahip adayıyla birlikte doğaüstü olayların gerçek kökenlerini araştırır. Batıl inançları olmayan, bilimsel gerçeklere bağlı biridir. Öte yandan, mucize olarak nitelendirilen olayların ve kötü ruhların gerçekliğini bizzat kendisi test etmek ister... Fragmanı itibarıyla korku gerilim sevenlere hitap eden bir dizi... Başrollerde “Westworld” dizisiyle tanınan Katja Herbers ile Mike Colter var...

        14
        15

        Nancy Drew

        18 yaşındaki Nancy Drew, liseden sonra üniversite eğitimi için doğup büyüdüğü kasabadan ayrılmayı planlar. Ama gizemli bir cinayetin 4 tanığından biri olmasıyla birlikte her şey değişir. Katili bulmaya çalışan Nancy Drew, doğaüstü olaylarla karşılaşır... Önce 1977'de, daha sonra 1995 yılında televizyona uyarlanan aynı isimli gizemli kitaplar serisinin yeni kuşaklar için yapılan uyarlaması, 9 Ekim'de seyircilerle buluşacak. Fragmanı itibarıyla karanlık, korkutucu ve gizemli bir dizi... Başrolde Kennedy McMann oynuyor.

        16
        17

        Looking for Alaska

        John Green'in 2005'te yayınlanan aynı adlı romanı, bir mini dizi olarak televizyon ekranlarına geliyor. Yapımcıların ilk planı romanı uzun metrajlı bir film olarak sinemaya uyarlamaktı. Ama proje zaman içinde 8 bölümlük bir mini diziye dönüştü. Roman yayınlandığında cinselliği ele alış biçimi itibarıyla öğrencilere uygun bulunmamış ve bazı okul kütüphanelerinde yasaklanması gündeme gelmişti. Josh Schwartz ve Stephanie Savage imzasını taşıyan Hulu yapımı dizi 18 Ekim'de başlıyor.

        18
        19

        The Mandalorian

        Televizyon ekranlarında daha önce Star Wars dizileri seyretmiştik ama tümünün ortak özelliği, animasyon formatında olmalarıydı... “The Mandalorian” ise “live-action” denen, canlı çekim formatında bir dizi. Dizi, yayın hayatına yeni atılan “Disney +” adlı dijital platformda buluşacak seyircilerle... Jon Favreau'nun süpervizörlüğünde gerçekleşen dizi, George Lucas'ın orijinal üçlemesinden sonraki dönemde geçiyor. Yeni sinema filmlerinin anlattığı dönemin ise öncesindeyiz... 10 bölüm sürecek dizi, galaksiler arası çalışan ödül avcılarıyla ilgili... Hiç kuşkusuz sonbahar döneminin en çok merak edilen dizilerinden biri. 12 Kasım'da başlıyor.

        20
        21

        The Morning Show

        Apple TV+, internet üzerinden yayın yapan yeni dijital platformlardan biri... Sonbahar dönemindeki en iddialı dizisi ise “The Morning Show”... Dizinin, Jennifer Aniston, Reese Witherspoon ve Steve Carell gibi yıldız isimlerden oluşan iddialı bir kadrosu var. Brian Stelter'ın “Top of the Morning: Inside the Cutthroat World of Morning” başlıklı, gerçek olayları konu edinen kitabından uyarlanan dizi, 20 bölüm ve iki sezon olarak planlandı. Dizi, bir televizyon kanalında “The Morning Show” adlı popüler bir haber programını sunan Alex Levy'nin öyküsünü anlatıyor. Komedi ve dramı birleştiren dizinin tam olarak hangi gün yayınlanacağı henüz belli değil.

        22
        23

        The Witcher

        Polonyalı yazar Andrzej Sapkowski'nin çok satan kitap serisinden televizyona uyarlanan “The Witcher”, “Game of Thrones” gibi fantazi dizilerini sevenlere hitap ediyor... “The Witcher”, özellikle ABD'de video oyunlarıyla da tanınıyor. Superman olarak tanıdığımız Henry Cavill, dizide Geralt of Rivia adındaki bir canavar avcısını canlandırıyor. Dizinin ana karakterleri arasında Geralt of Rivia'nın yanı sıra güçlü bir büyücü ve tehlikeli sırlar taşıyan genç bir prenses de var. İlki 1993 yılında yayınlanan fantazi serisi, 2001'de Polonya'da Marek Brodzki tarafından sinemaya uyarlanmış ama başarılı bir sonuç alınamamıştı. Netflix yapımı dizinin, seyircilerle 2019'un son 2 ayında buluşması bekleniyor.

        24
        25

        Watchmen

        2009 yılında seyrettiğimiz resimli roman uyarlaması “Watchmen” filminin ardından gelişen olayları anlatan yeni bir HBO dizisi... Diziye “yaratıcı” olarak imza atan Damon Lindelof, dizinin hikâyesinin “Watchmen” resimli romanlarının uyarlaması niteliğini taşımadığının altını özellikle çiziyor. Dizi, toplumun huzursuzluk içinde kaynadığı, şiddetin alıp başını gittiği alternatif bir gelecekte, ABD'de geçiyor. Akıllı telefonlar ve internetin olmadığı kaotik, karanlık bir gelecek bu... Oyuncu kadrosunda Regina King ve Jeremy Irons gibi isimlerin yer aldığı “Watchmen”in yayın tarihi henüz belli değil ama 2020'den önce seyirciyle buluşması planlanıyor.

        26
        27

        His Dark Materials

        Philip Pullman'ın fantastik macera türündeki roman serisinden televizyona uyarlanan İngiliz dizisi “His Dark Materials”, seyircilerle İngiltere'de BBC One, ABD'de ise HBO ekranlarında buluşacak. Alternatif bir dünyada geçen dizi, Oxford'da Jordan College'de özel eğitim alan Lyra adlı bir yetimin hayat hikâyesini anlatacak... “Logan” filmindeki genç mutant olarak hatırlayacağımız 14 yaşındaki Dafne Keen'in canlandırdığı Lyra, kayıp arkadaşını ararken çocuk kaçırma olaylarının gizemini de aydınlatmaya çalışacak. Lin-Manuel Miranda, James McAvoy ile Ruth Wilson'un da yer aldığı dizinin yönetmeni Otto Bathurst.

        28
        29

        Catherine the Great

        Bizde II. Katerina ya da Büyük Katerina olarak bilinen Rus çariçesinin hayat hikâyesi, sonbaharda bir mini dizi olarak karşımıza gelecek... Helen Mirren'in canlandırdığı II. Katerina, kocasının tutuklanması ve tahttan indirilmesiyle sonuçlanan bir saray darbesiyle Rus İmparatorluğu'nun başına geçiyor... Tarihi kayıtlara göre, 1762 -1796 yılları arasında yönetiyor Rusya'yı. Onun döneminde Rusya, yeni topraklar fethediyor, sanatta aşama kaydediyor ama öte yandan, birçok açıdan da ciddi sorunlar yaşıyor. HBO ekranlarında karşımıza gelecek dizinin fragmanında, iktidarını kimseyle paylaşmak isteyen hırslı bir çariçe portresi görüyoruz. İlk bakışta, “Game of Thrones” ile “The Crown”un bir sentezi izlenimini veren HBO dizisinde Rus – Osmanlı ilişkilerinin hangi ölçülerde ele alınacağı şimdilik bir soru işareti...

        30

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ