Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Diğer Spor camiası ne kadar bağış yaptı? İşte 'Türkiye Tek Yürek' spor dünyası bağış miktarı... - Spor haberleri - Diğer Haberleri
        1

        4 BÜYÜK KULÜBÜN BAŞKANI BAĞIŞ TOPLADI

        Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Türkiye Tek Yürek kampanyası için ünlü isimler televizyonların ortak yayınında bir araya geldi. Futbol dünyasının önemli isimleri de bu yayına katıldı. Süper Lig'deki dev kulüplerin başkanları Dursun Özbek, Ahmet Nur Çebi, Ahmet Ağaoğlu ve Ali Koç, depremzedeler için düzenlenen 'Türkiye Tek Yürek' kampanyasına katıldı. Başkanlar, canlı yayında telefonlara bakıp bağış topladı.

        2

        FUTBOLCULAR DA GÖREV ALDI

        Futbolcular Altay Bayındır, Cenk Tosun ve Kerem Aktürkoğlu da kampanyada görev aldı.

        3

        SPOR CAMİASINDAN GELEN TÜM BAĞIŞLAR

        İşte spor camiasından gelen tüm bağışlar:

        Trabzonspor'un yıldızı furtbolcusu Edin Visca, Türkiye Tek Yürek kampanyasına 100 bin Euro bağışladı.

        4

        EMRE BELÖZOĞLU

        Başakşehir'in hocası Emre Belözoğlu, 'Türkiye Tek Yürek' kampanyasına büyük bir katkıda bulundu. Belözoğlu, bu sezonki maaşının tamamını depremzedelere bağışladığını iletti.

        5

        Galatasaray Sportif A.Ş. Başkanvekili Erden Timur,, Dursun Özbek'i arayarak 10 milyon lira bağış yapmak istediğini söyledi.

        6

        Göksel Gümüşdağ, Başakşehir Kulübü adına 2 milyon TL bağışta bulundu.

        7

        Süper Lig ekibi Ankaragücü Başkanı Faruk Koca, Türkiye Tek Yürek bağış kampanyasına 10 milyon TL bağışladı.

        8

        VISCA: TÜRKİYE BİZİ HİÇ YALNIZ BIRAKMADI

        Trabzonsporlu futbolcu Edin Visca, Türkiye'nin ülkesi Bosna Hersek'i hiçbir zaman yalnız bırakmadığını ifade etti. Canlı yayına bağlanan tecrübeli oyuncu, şunları aktardı: "Türkiye'nin başı sağ olsun. Geçmişte benim ülkemde de benzer şeyler oldu, zor zamanlar yaşadık. O zamanlar Türkiye bizi hiç yalnız bırakmadı. Biz onu unutmadık, unutmayacağız. Bosna'da herkes yardım topluyor onu söylemek istiyorum. Ben 12 senedir burada yaşıyorum, bu benim ülkem diyorum her zaman. Bu kampanyaya 100 bin euro bağışlamak istiyorum."

        9

        Galatasaray'ın eski yöneticisi Abdurrahim Albayrak ailesi adına 5 Milyon, kızı ve vefat eden torunu adına 2 milyon TL bağış yaptı.

        13

        EYÜPSPOR

        Spor Toto 1. Lig ekiplerinden Eyüpspor, depremzedeler için 10 milyon TL bağışta bulundu

        14

        SÜPER LİG

        TFF ve Kulüpler Birliği 4 saat süren toplantının ardından deprem bölgesine bin konteyner yardımı yapılacağı duyuruldu

        15

        ANKARA KEÇİÖRENGÜCÜ

        Spor Toto 1. Lig ekiplerinden Ankara Keçiörengücü, Kahramanmaraş merkezli ve 10 ili etkileyen depremlerde zarar gören vatandaşlar için 900 bin TL bağışta bulundu.

        16

        CEVAD PREKAZİ

        Galatasaray'ın eski yıldızlarından Cevad Prekazi, kendisine ait sarı-kırmızılı formayı 210 bin liraya satarak gelirini bağışladı.

        17

        ULUSLARARASI OLİMPİYAT KOMİTESİ

        Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC), "Asrın felaketi" olarak nitelendirilen Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenenler için Türkiye ve Suriye'ye bir milyon dolar bağış yapılacağını açıkladı.

        18

        TRABZONSPOR BASEL MAÇININ GELİRLERİNİ BAĞIŞLAYACAK

        Trabzonspor Kulübü Başkanı Ahmet Ağaoğlu, UEFA Konferans Ligi play-off turunda 16 Şubat Perşembe günü İsviçre'nin Basel takımı ile sahalarında oynayacakları karşılaşmanın tüm gelirlerini depremden etkilenenlere bağışlama kararı aldıklarını, UEFA Başkanı Aleksander Ceferin, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi ve Süper Lig kulüplerinin başkanlarını da maça davet ettiklerini bildirdi.

        19

        VITOR PEREIRA - FLAMENGO

        Fenerbahçe'nin Eski Teknik Direktörü Vitor Pereira önderliğinde Brezilya kulübü Flamengo'dan Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen vatandaşlara destek geldi. Türkiye ve Suriye'deki depremzedeler için yaklaşık 30 milyon lira bağışladı.

        20

        MERİH DEMİRAL

        İtalyan ekibi Atalanta'da forma giyen Merih Demiral, ünlü futbolcular Harry Kane ile Karim Benzema'nın imzalı formasının açık arttırma usulü ile satılıp elde edilen gelirin depremzedelere bağışlanacağını açıklamıştı. Merih, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla, açık arttırmaya çıkardığı 2 futbolcunun formasını bir şirketin 1 milyon 250 bin TL’ye satın aldığını ve elde edilen gelirin deprem bölgesinde kullanılmak üzere bir sosyal yardım vakfına aktarıldığını duyurdu.

        21

        Milli futbolcunun girişimiyle Paris Saint-Germain’den Lionel Messi ve Kylian Mbappe, Manchester City’den Erling Haaland, Al Nassr’dan Cristiano Ronaldo, Roma’dan Paulo Dybala, Atletico Madrid’den Antoine Griezmann gibi ünlü oyuncuların imzalı formaları, geliri depremzedeler için kullanılmak üzere açık artırmaya çıkarılmıştı.

        22

        PREMIER LİG

        İngiltere Premier Lig yönetimi, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenenlere 1 milyon sterlin bağış yapılacağını duyurdu.

        23

        LIONEL MESSI

        PSG forması giyen Arjantinli dünyaca ünlü futbolcu Lionel Messi'de depreme sessiz kalmadı. Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Messi "Türkiye ve Suriye'de binlerce çocuk ve aileleri bu üzücü depremden etkilendi. Kalbim onlarla birlikte." ifadelerine yer verdi. Messi, depremlerde zarar gören çocuklar ve aileleri için sosyal medya hesabı üzerinden bağış çağrısında bulundu. UNICEF aracılığıyla depremzedelere 3.5 milyon euro bağışladı.

        24

        BERKE BIYIK

        Bucaspor 1928 forması giyen Berke Bıyık, Kahramanmaraş merkezli yaşanan ve 10 ili etkileyen deprem felaketinden etkilenen vatandaşlar için şampiyonluk formasını ve madalyasını açık arttırmayla sattı.

        25

        NICOLO ZANIOLO

        Galatasaray'ın yeni transferi Nicolo Zaniolo önceki günlerde İstanbul'a geldi ve sağlık kontrollerinin ardından sözleşmeyi imzaladı. 23 yaşındaki ofansif orta saha, depremzedeler için yaptığı 400 bin TL'lik bağışla da takdir topladı.

        26

        MEHMET SEPİL

        5 milyon TL

        27

        KONYASPOR LOCALARINI AÇTI

        Konyaspor Kulübü, MEDAŞ Konya Büyükşehir Stadı'ndaki locaları depremden etkilenen vatandaşların kullanması için düzenledi. Locaları yatak ve temel ihtiyaç maddeleriyle düzenleyen kulüp, ayrıca deprem bölgesine 100 adet konteyner ev gönderdi.

        31

        BURAK YILMAZ

        300 bin TL

        32

        TÜRKİYE VOLEYBOL FEDERASYONU

        1 milyon TL

        33

        GALATASARAY 30 TIR GÖNDERDİ

        Yardım kampanyasını ilk başlatan kulüplerden olan Galatasaray, İstanbul'un Avrupa Yakası'nda Nef Stadı, Anadolu Yakası'nda ise Taçspor Tesisleri'nde yardım topladı.

        Başkan Dursun Özbek, yöneticiler, personel ve sporcuların da yardım kampanyasında aktif rol aldığı sarı-kırmızılı kulüp, bu akşama kadar 30 tırı deprem bölgesine gönderdi.