Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Balıkesirspor Balıkesirspor'a 3 milyon Euro'luk kabus - Futbol Haberleri

        Kulübün kongresinde yeniden başkanlığa seçilen Feyyaz Çiftçi, FIFA'daki 5 dosyadan Vargas'a ait olanı kapattıklarını, Kulusic, Santos, Ermin Zec ve Nuno'nun açtığı 4 davanın ise devam ettiğini dile getirirken şunları söyledi:

        "Kapanan dosya ile ilgili olarak Vargas'a 133 bin 620 Euro, FIFA'ya ise 15 bin Sterlin yargılama masrafları ödendi. Devam eden davalarla ilgili kulübe 3 milyon Euro ceza gelebilir. Bunu tüm kongre delegelerinin ve Balıkesir kamuoyunun bilmesinde yarar var."

        Kulübü 27 milyon TL borçla devraldıklarını hatırlatan Başkan Çiftçi, göreve geldiklerinde kasada 1 TL bile bulunmadığını hatırlatarak şöyle devam etti:

        "10 futbolcu alacakları nedeniyle federasyona başvurmuş, personel 3 ay maaş almamış, stad kiraları ödenmemişti. Piyasadan peynir, yoğurt dahi alamayan bir kulüptük. Sonrasında Atatürk Stadı reklam ihalesi ve forma reklamları sayesinde 3.4 milyon TL gelir sağladık. İş adamlarından 2.5 milyon TL bağış elde ettik. Yaklaşık 12 milyon TL ödeme yaptık. Borcumuz 17 milyon TL'ye düştü. Artık kasamızda paramız var. Destek verenlere teşekkür ediyorum, sponsor bulmamıza yardımcı olan Büyükşehir Belediye Başkanımız Edip Uğur'a şükranlarımı sunuyorum."

        "ÜYELİKTEN ÇIKARTMA YOK"

        Karesi AVM'de yapılan kongrede Balıkesirspor'un profesyonel liglerde ilk gol kralı Nevzat Kırceylan'la, bir dönem kulübü kayyum başkan olarak yöneten Erol Taşkesen'in üyelikten çıkarıldığı yolundaki haberlere açıklık getiren Başkan Çiftçi, bu konuda şöyle konuştu:

        "Bizim yönetimimizde üyelikten silinen kimse yok. Sadece bir üyenin şikayeti sonrası İçişleri Bakanlığı müfettişlerinin yaptığı denetim nedeniyle aidat borcunu ödemeyen isimler hazirun cetvelinde yer almadı. Üye aidatları büyük bir sorun. Bu yüzden bazı yönetim kurulu üyelerini aidat toplamak için görevlendireceğim."

        SAHA SORUNU BİTECEK

        Tesis sorununu çözmek için önemli adımlar atacaklarını açıklayan Başkan Çiftçi, bu konuda şunları söyledi:

        "Antrenman sahası sorunumuz bitecek. Yeni antrenman sahasının inşaatı Büyükşehir Belediyesi'nin katkılarıyla haziran ayında başlayacak. Belediye, 3 numaralı toprak sahayı çimlendirecek. Biz de TFF'ye mevcut sahnayla ilgili bir proje sunduk. Balıkesirspor'un yeni sezon başında antrenman yapabileceği iki sahası olacak. İdari bölümü mevcut binadan taşıyıp, bu binayı tamamen profesyonel takıma kazandırmak istiyoruz. Asıl hedefimiz Balıkesirspor'a yepyeni bir tesis kazandırmaktır. Uzun vadede bunu başarmak istiyoruz. İşte o zaman kendimizi Balıkesirspor'a hizmet etmiş kabul edeceğiz."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ